Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Четох мнение, че ако ползваш оръжие, трябва голямо количество тренировки - десетки изстрела ежедневно. Инак, ако го извадиш да сплашиш нападател, онзи е многократно по-бърз и нищо добра не ти се пише.

Освен тези, на които им се налага служебно да ползват (носят) оръжие, останалите го правят да задоволят комплекси. Така, както момичетата спят първата вечер с новите обувки...
    Най-важното правило, на което са ме учили моите инструктори е, че извадиш ли оръжие трябва да го използваш пръв. Иначе по-добре не го вади. Тренировките на стрелбището нямат особена полза, ако нямаш психиката да го използваш срещу реален противник в реална ситуация. А това не се учи с тренировки.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Има хора които носят втори пълнител..

Явно развиват невероятни сценарии за събития, които ако се случат, няма да продължат повече от 3 секунди!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Най-важното правило, на което са ме учили моите инструктори е, че извадиш ли оръжие трябва да го използваш пръв. Иначе по-добре не го вади. Тренировките на стрелбището нямат особена полза, ако нямаш психиката да го използваш срещу реален противник в реална ситуация. А това не се учи с тренировки.

Да ме прощаваш колега-може да прозвучи остро.
        Ти стрелял ли си с боен патрон срещу жив човек?
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Тренировките на стрелбището нямат особена полза, ако нямаш психиката да го използваш срещу реален противник в реална ситуация. А това не се учи с тренировки.
          Това е вярно! Тук ловците имат преднина, защото могат да пръснат череп от упор, без дори да се развълнуват...

Това обаче не попречи на моята ловна дружинка, по време на окриването на сезона в ресторант, да бъде пребита поголовно от мутри, като двама от тях едва оживяха.. Бяха си въоръжени, а аз просто не отидох на банкета, защото жената не ме пусна!

П.С. Биячите са били с Калашници...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Има хора които носят втори пълнител..

Явно развиват невероятни сценарии за събития, които ако се случат, няма да продължат повече от 3 секунди!
            Три секунди са много дълго време. Такива ситуации обикновено са решени предварително, обикновено в полза на атакуващия (по презумпция-лошия), защото той е подготвен психически да убие и няма колебание в действията си. Шансът на атакувания е, ако оня се оплете нещо. Така, че не ти ли стигне един пълнител, и сандък с патрони да имаш, все тая. Тия екшън истории с пукане по 15-20 минути и т.н. са изключително редки. Просто някои хора прекаляват с телевизията...
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Тия неща започват по-отдалече...

За да те нападне някой, трябва да има причина!

Най-сигурният интерес е пари в брой и затова се излиза с чанта, пълна с вестници, а парите плътно по тялото.. Като те нападне, пускаш чантата и като хукне с нея, вече може да се прицелиш на спокойствие в опашната кост.. Това е на теория!

На практика може да набъркаш в такова нещо или пак заради пари в брой или заради жена около теб!

Или след алкохол, което вече си е твой проблем!

Коментар

Аиж сега една тайна щ'и издам /оспамваща темата/, обикновено жените си избират мъжете , а ние си мислим , че ги сваляме така че боя е вече съвсем излишен.
                Изобщо природата около нас има свойството да ни доставя леко изменени ситуациите , които си представяме та умната.

Коментар

Колегата Gadeff го разбирам напълно. Като знам какво се случва в гората с бракониерите... си е опасно постоянно. Защото те (бракониерите) психически са подготвени за среща с контролните органи и само да усетят малко преимущество в жива сила или техника въобще не се колебаят да скочат на живо.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Тренировките на стрелбището нямат особена полза, ако нямаш психиката да го използваш срещу реален противник в реална ситуация. А това не се учи с тренировки.
                    Въобще не разбирам от стрелба по хора, така че не мога да твърдя следващото със сигурност, но един факт от документален филм ми се е набил в главата. В него твърдяха, че едва 2% от хората са наистина способни да стрелят по друг човек без специална поготовка. Останалите 98% се опитват да сплашат противника, инстинктивно избягвайки да го наранят или просто блокират. Това независимо от всичките им приказки и самонадъхване, какво биха направили в подобна ситуация, независимо и от това дали са заплашени те или техни близки. Просто адреналина блокира определени части от мозъка и остават само инстинктите, а един от основните в природата е да не се убива себеподобно същество. Единствените начини да се преодолее тази бариера са два. Единият е да се пречупи психиката, смърта да започне да се приема като нещо нормално и случващо се. За това и ветераните са по-ефективни, не защото са се научили да стрелят по-точно, а защото са се научили да не се притесняват да стрелят точно. Вторият вариант е да се възпита нещо като условен рефлекс, при възникнала ситуация да се стреля механично, без замисляне. Лошото е, че случи ли се, после е възможно да няма пълно психическо възстановяване. Принципът обаче е именно в тренирането на бърза стрелба на стрелбището, оръжието се вади и спусъка се натиска... докато не стане рефлекс. После се очаква, че поне първия път, когато се наложи да го извадиш под напрежение, ще стреляш преди да си се замислил какво правиш. Което обаче е възможно да доведе до други проблеми .
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Именно. Едно е да се кефиш на десетките в мишената, съвсем друго е да видиш всичко в кръв и да слушаш стонове и писъци. Познавам хора, които все още сънуват кошмари, след 6-7 години от събитията, а не бих казал, че са малодушни или страхливи. Изграждането на рефлекс за интуитивна стрелба трябва да се съчетава със съответната психологическа подготовка, което не става на стрелбището.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Най-сигурният интерес е пари в брой и затова се излиза с чанта, пълна с вестници, а парите плътно по тялото.. Като те нападне, пускаш чантата и като хукне с нея, вече може да се прицелиш на спокойствие в опашната кост.. Това е на теория!
                        Смятах да не пиша в поредната тема за чесане на пръстите и повечето глупости даже не ги прочетох, обаче това си е родна класика - неопределеност защо са взима пистолет, кога и как се ползва и най-важното - какво следва после.

В твоята "теория" можеш само да се надяваш, че онзи ще устиска на шока от попадение в най-голямата кост и ще ти се размине само с присъда за опит за убийсво.

Изобщо, тези, на които им залежават пистолетите по касите, да вземат да ги върнат. Тая работа с нуждата не става по поръчка или по предварително уговорен график. Всеки, който носи пистолета по-рядко от примерно телефона си, само се залъгва, че има преценка кога ще го връхлети ситуацията и че той определя правилата. Пък тези, които не са запознати със закона и най-вече със съдебната практика и препоръчват да се стреля в гръб при приключило нападение, изобщо не е трябвало да се въоръжават.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                          За това:

Като си имам личен, не ми се налага да ползвам служебен за тази цел.

ПП. Няколко пъти в миналото ми се е налагало да пренасям сам по-крупни суми пари и тогава съм го носил.
                          Тоя (или тия) много е "сял", това по-добре не го показвай , че е само за срам на стрелеца!!
                          Последно редактирано от Keltis; 04-05-10, 11:30.
                          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Именно. Едно е да се кефиш на десетките в мишената, съвсем друго е да видиш всичко в кръв и да слушаш стонове и писъци. Познавам хора, които все още сънуват кошмари, след 6-7 години от събитията, а не бих казал, че са малодушни или страхливи. Изграждането на рефлекс за интуитивна стрелба трябва да се съчетава със съответната психологическа подготовка, което не става на стрелбището.
                            Добре казано Куздов...добре казано!!
                            Платон е бил прав - "Края на войната го виждат само мъртвите..."
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Това е вярно! Тук ловците имат преднина, защото могат да пръснат череп от упор, без дори да се развълнуват...

Това обаче не попречи на моята ловна дружинка, по време на окриването на сезона в ресторант, да бъде пребита поголовно от мутри, като двама от тях едва оживяха.. Бяха си въоръжени, а аз просто не отидох на банкета, защото жената не ме пусна!

П.С. Биячите са били с Калашници...
                              Мутрите са имали късмет!!Трябва да са благодарни на жена ти!!

П.П.А това за целенето в опашната кост на бягащия с чантата крадец.......по-добре да не се коментира, че коментарите ще бъдат класифицирани като обидни(меко казано).

Ето за това казвам, че мутрите са изкарали невероятен късмет, че не си бил на откриването на ловния сезон заедно с дружинката ти!!
                              Последно редактирано от Keltis; 04-05-10, 11:42.

Коментар

Колеги,защо си мислите че разните мутри са по-куражлии от вас,те не са извънземни.Декември месец,имаше една случка в Самоков в дискотека "Амнезия",писаха я във весниците,взех ме на едни роми след побой в дискотеката ,един автомат калашников.Аз по една случайност участвах в случката,нито те смеят да стрелят с него нито ние смее ме гръмнем някой.Иначе вече може да напиша една случка от преди 5г.Колегата ми с който работя,преди 5г,-гръмна един циганин в главата ,щото оня се опитваше да го наръга с един нож.До малко преди коледа му повдигаха всички ромски фондации какви ли не дела,но с новото правителство,се промениха нещата в съда и нещата си дойдоха все пак на мястото,макар че ,когато командваха БСП и ДПС,му се разказа играта по съдилищата.Но това за психическите отклонения ,и болна съвест си е белетристика,колегата си е жизнен весел и нормален човек,и много пъти ми е казвал,че ако се наложи по-добре да виждаш как ти растат децата,макар и по-съдилища,отколкото да те ядат червеите с нож в ребрата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X