Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КНО подходящо за жена

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Бих препоръчал гладкоцевна пушка заредена с патрони със сачми, ама понеже темата е за КНО препоръчвам "Съдията Дред" - револвер е а има и патрони като ловните със сачми. В нета има доста за "съдията"!
    Проблема в този случай е, че всичко се случва първо в главата и поради тази причина, ако я няма правилната психическа нагласа, ако ще и РПГ да си и купил на жената - все тая! За да се случват нещата правилно - с необходимата скорост и прецизност, или казано с правилната думичка - "машинално", се иска адекватно обучение в началото и постоянна практика в последствие, а това се отнася и за всяко друго оръжие (на дистанции в рамките на 4-5 метра, един добре обучен човек с нож е много по-опасен от зле обучен или необучен човек с пистолет или дори с рязано чифте, ако щеш...)!!!

П.П. Оръжие за самозащита в къщи (независимо какво е), което се държи в каса, е хубаво да се комбинира с хубава аларма, която има и охранителен режим, когато собствениците са си в къщи - сензорите следят само външните врати, прозорците и капандурите (ако има такива), или ако къщата е на два или повече етажа и не се ползват всички помещения вечер, да има възможност да се дели на "зони" (сензорите за движение (примерно) не са активни само на етажа или в помещенията които се използват). При активирането на алармата има четири основни плюса:
    - алармата може да сигнализира на полицията автоматично за "влизане с взлом".
    - звуковия и/или светлинен сигнал може да уплаши натрапника и той да се изнесе още преди да е влязъл.
    - дава време на спящите собственици да се събудят и да разберат какво става, и да се подготвят (да извадят оръжието от касата, например) преди да са влезли в контакт с агресора.
    - съседите разбират на момента, че нещо чрезвичайно се случва у вас...
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-07-13, 14:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      Вземи едно куче, хем децата да си играят, хем да дига аларма ако нещо става.
      Кучето е добра идея, но на практика като разправия си е равносилно на още едно дете.

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
      WTF, какво ти прави оръжието в касата? Аз имам постоянно едно в касата, и едно на мен, постоянно. Независимо дали ходя на море, басейн, до магазина, в гората или в банята.При влизане с взлом при къси дистанции ако нападателя те изненада, оръжието не помага. ...
      Кой нормален човек се разхожда из дома си с оръжие, та да му е постоянно под ръка?!? То вярно, че е хубаво да е на лесно място, ама в къща с деца това си е рецепта за беля. Питай майка ми какво й е било, докато стигне до мене за да ми отнеме ТТ-то, с което съм се целил в брат си ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Я кажете за касата. Гледам има едни се отварят чрез четене на пръстови отпечатаци. Не я виждам да търси ключ докато някой разбива вратата. ...
        Търсиш максимално бързия скенер (да не е с провлачване) и да може да помни поне 20 отпечатъка
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Кучето е добра идея, но на практика като разправия си е равносилно на още едно дете.
          И освен това, за да е добър пазач и телохранител, не става да е от каквато и да е порода, и му трябва специализирано обучение... Имам перфектна американска стафка на година и осем месеца. Изглежда като добре наточен хирургически инструмент, но има толкова благ нрав и е толкова любвеобилна към всички, че на моменти не съм сигурен, че имам куче, а не някоя разглезена котка!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            И освен това, за да е добър пазач и телохранител, не става да е от каквато и да е порода, и му трябва специализирано обучение... Имам перфектна американска стафка на година и осем месеца. Изглежда като добре наточен хирургически инструмент, но има толкова благ нрав и е толкова любвеобилна към всички, че на моменти не съм сигурен, че имам куче, а не някоя разглезена котка!
            Те от тая порода знаят кога да сменят поведението.. Недай боже се случи нещо, закача се и не пуска..

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              За да е телохранител - да. Но да предупреди за чужд човек, да вдигне шум и дори само да го забави не е необходимо особено обучение. Нашият също е безкрайно дружелюбен, но само да чуе шум около вратата и вече е скочил и надава глас. Има си територия и си я пази. Преди няколко дни на язовира накара едни младежи да ни заобикалят предпазливо.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Четец на отпечатъци - не. Пример - меси питка, ръцете омазани и могат да стрелят, ама касата не го дава. Кодова каса - по добре, ключът не се губи, децата не трябва да виждат кода и могат да се забавляват с бравата докато им писне.
                Иначе Mad dog ти е показал инструмента, бих препоръчал по-дълга цев, подобрява баланса и намалява отката.
                I get High by going Down

Коментар

Вземи един спрей като за начало. Да пробва жена ти върху теб какъв ще е ефекта. При напръскване има достатъчно време да отиде до фризера, да извади един замръзнал голям телешки стек и да нанесе фрактура на главата на нападателя.

Относно изстрелите в глава. Който си тренира и стреля така и може да улучи глава, значи че може да улучи и всяка друга една част на тялото без проблем. идеята при почти всяко едно леко стрелково оръжие, е попаденията да са там, където искаме. Не можем ли да се справим, това означава не ефективност при боравене с оръжието и евентуална опасност за хората около нас. Не казвам че всеки трябва да е отличен стрелец. Аз примерно не съм, но мога да постигна това, което искам.

Относно оръжието, едното ми е в касата, другото е на мен. Е в момента е на метър от мен. Естествено че не ми е по тялото 24/7. Но е близко. Детето не проявява интерес към него, на 3 месеца е още. Виж като порасне, нещата ще станат малко по-сложни, не за друго ми трябва да му купувам и на него нещо....
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                    Вземи един спрей като за начало. Да пробва жена ти върху теб какъв ще е ефекта. При напръскване има достатъчно време да отиде до фризера, да извади един замръзнал голям телешки стек и да нанесе фрактура на главата ....
                    В затворено помещение и допускане на навляка до 2-3 метра?
                    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Да, точно така. Затвореното помещение не пречи. В по-горния пост изрично споменах пяна. Тука има хора дето са я пробвали, ама си мълчат
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Не е 50 кила, там проблеми няма, ама ръцете ...
                        По темата ще се въздържа, тука има специалисти, които познават в детайли различни модели и те най-правилно ще те насочат.Иначе чета с интерес темата, а пък ако може и цитираното изречение да ми разтълкуваш.
                        Всеки трети е шести

Коментар

http://www.impactguns.com/serbu-supe...rem870sbs.aspx
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

След това заглавие, сега остава само да напиша "търся си оръжие" и ... Идеята- жената ...
                            Ааа, да си запаше кобур и да се разхожда из нас с него... ще ми е малко трудно да я убедя да го направи. ...
                            Здр. Купи й Derringer 22 LR. Ако й е лек, има и по-тежки калибри . Ще може да си го носи като медальон на сребърна верижка и приятелките ще й завиждат .
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Хеее каква интересна тема.
                              Преди известно време се заканих и аз за оръжие за охрана на дома, и досега малко ми се наложи да изчакам - но все пак ще стане. (Благодаря на Mad Dog - Льудото Кучи за съветите)

Според мен въпрос 1 е револвер или пистолет. Без пуцане на стрелбището няма да стане май ...

Коментар

+ 1 За Г26. За целта и вероятната ситуация имай предвид важните неща. Къде в жилището е оръжието? Бърз и лесен достъп до него? Как деиства конкретния човек като го заблъска адреналина! Не е само до тренировки на стрелбището, мисля трябва с инструктора да и набиете в главата да не се цели в глава. Представи си как трепери, бърза, и се цели някъде, като има 6 пъти по-голяма цел....... Само да вметна, че едно време, във всичките милиции от северния до южния полюс, баш по хамерикански модел учеха служителите, че за да свалиш 90 -110 кг. мъж, надрусан или просто афектиран и тръгнал с бодра крачка към теб трябват 5 попадения от кно. В тялото. Не е баш като по филмите. /Това беше в градината на револверите/ На стрелбището и махни антифоните за малко, като посвикне. Въпреки, че ако не дай боже се наложи да го ползва, шума няма да го има като проблем. Гърмял съм в помещение и са гърмели около мен, верно, че ушите ми сигърно са били закоравели, ма нямам спомен за шума. категорично възникват други огромни проблеми. В стрелбището на моята жена пъво и хареса, после се уплаши - веднага стреляне с големите пушкала и всичко си дойде на мястото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X