Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КНО подходящо за жена

И пак аз - калибър 40 не върши ли по-добра работа под 10 метра срещу надрусано говедо?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ми тя тая е най-умната.
      Да де, ама да имаш поне някакви периметри а не като с лодките- доведат си жените на изложение на лодки, па си купят тая с най-големия телевизор. И после ни се чудят как, даже по телефона не искаме да им обсъждаме избора.
      Бил съм в казармата- 9 патрона-6 на автоматична и 3 на единична. Ама мога да варосвам тополи от ЗИЛа на ход. Сещаш се.. Та за това питам.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        И пак аз - калибър 40 не върши ли по-добра работа под 10 метра срещу надрусано говедо?
        Абе как да не върши? Колкото повече, толкова повече. Но има едно "но". Предполагам на никой от пишещите по темата не му се е налагало да стеля в затворено помещение в реална или близка до реалната (симулирана) обстановка. Има много фактори оказващи влияние на стрелбата, особено когато сме в ежедневна обстановка, а не на стрелбището/полигона с екипировка. При проникване на някой в къщата ти, и стрелба вътре с 40 S&W без антифони познайте какво ще стане.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Добре, Глок 26 четвърта генерация, калибър 9х19. Това пищовче с този калибър спира ли назобен наркоман? Че спира е ясно, ама спира ли го на дистанция 10-15 метра /от вратата до телевизора май е там някъде/.
          За антифоните- стрелбището е закрито, ще си ги махна, ще пробвам и ще докладвам.
          Това, че ще и пищят ушите и няма да ме чува една седмица, не е проблем. Тя и сега не ме чува...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Това пищовче с този калибър спира ли назобен наркоман?
            Спира всичко, зависи от стрелеца. Изстрел в главата спира всичко. Плюс това при вас има разрешение такива хубави боеприпаси с експанзивно действие....

Коментар

От опита ми да уча жени на "комбат" стрелба- като правило пистолетите не са за препоръчване... Там има един фин момент (особено при Глоците) че при не добър хват може да направиш доста засечки. Отделно жените имат определен проблем с бързото зареждане и най- вече със захвата на блока.
              Понеже нещо съм свалил политическото доверие от Смит и Уесън - бих ти препоръчал Рюгер SP101 357 Магнум с 2 инча цев- кода по каталога на Рюгер е KSP-321X.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RugerSP101.jpg
Прегледи:1
Размер:35.8 КБ
ID:5506381
              Проблема с възпиращият ефект и тънките стени лично аз те съветвам да решиш с това:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:glaser-safety-slug1.jpg
Прегледи:1
Размер:59.6 КБ
ID:5506382

Ако има проблеми с отката на .357 Магнум- спокойно може да ползва и .38 Спешъл +Р+.
              Ако ще си идвате до Булгаристан - зимаш булката, отиваме на стрелбището и тамън ще пробваме тамън ще мога да и покажа едно две неща като базови упражнения да си ги прави сама.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

За жена ти понеже (ако се наложи) ще действа неподготвена в екстремна за нея ситуация:
                1. Двойно действащ спусък - т.е. натискаш спусъка, ударника сам отива назад и после удря по патрона за да произведе изстрел
                2. Липса на втори предпазител - т.е. искаш да стреляш натискаш спусъка, не искаш не натискаш, без допълнителни лостчета и екстри
                3. Винаги готов за работа - т.е. патрон срещу ударника
                4. Лесен за поддръжка и "застрахован" срещу засечка
                На тези условия отговарят само "револверите" (линка на колегата по горе), а за калибъра....всички на близко са смъртоносни, на стрелбището да си уточните калибъра, вижте после кой и пасва като дизайн ( размери, как и стои в ръката) в магазина....звънкай за въпроси
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

SPAM: Да няма после тема ... каква жилетка ми трябва срещу пушкалото на жената, че една мексиканка се появи на вратата с бебе и 2ма полицая

Коментар

Чакай ти цивилна жена в екстремна ситуация с тежък ДА да направи нещо...

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                      Чакай ти цивилна жена в екстремна ситуация с тежък ДА да направи нещо...
                      200 патрона и четири посещения на стрелбището... Гарантирам резултата- до 7 м всичко ще е в смъртоносната зона на ДА. Освен ако не е някакъв много страшен кифъл... Слагам бутилка срещу думите си.

Коментар

Ти помни какво казваш, че ще цъфна някой ден у вас с 500 патрона и ДА "пищов".

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                          ... Изстрел в главата спира всичко. ...
                          Хайде стига с тия изстрели в главата! Да не дава Господ, ама си представи следната ситуация - посред нощ нахълтва някой. Жената сънена, стресната ... Да речем, че е успяла да се докопа до пищова и да го извади, ама каква прицелна стрелба при такива обстоятелства?!? То не че подходящ човек с достатъчно много тренировки няма да може да го постигне, ама все пак дайте малко по-реалистично! Ако попадне някъде в тялото ще е добре ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            SPAM: Да няма после тема ... мексиканка се появи на вратата с бебе и 2ма полицая
                            Не кара ли и до Таити, Филипините, ми само мексиканка.....да му омажем темата, че оттук нататък кат'се събудят и наскачат клавиатурните мъжаги
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Хайде стига с тия изстрели в главата! Да не дава Господ, ама си представи следната ситуация - посред нощ нахълтва някой. Жената сънена, стресната ... Да речем, че е успяла да се докопа до пищова и да го извади, ама каква прицелна стрелба при такива обстоятелства?!? То не че подходящ човек с достатъчно много тренировки няма да може да го постигне, ама все пак дайте малко по-реалистично! Ако попадне някъде в тялото ще е добре ...
                              Бе и аз не съм много склонен да търся главата освен при "мозабик".... Иначе "център ъф масс" му е майката.

Коментар

Е какво да ти кажа, ако живота ти е на косъм, е добре да целиш главата, не краката. жените не ги подценявайте. Другия тънък момент е психиката на човека. Има жени страхотни стрелци, но в реална ситуация се паникьосват и нищо не става. Има такива, които не са добри стрелци, но не им дреме и докато не свърши пълнителя не спират. Тук говорим за стрелба на 10 м. Мисля, че след една седмица по един час на ден всеки цивилен може да придобие някаква култура на боравене с оръжие и стрелкови навици. Т.е. няма да пропусне мишената на 10м. За жена според мен е най-добре пистолета да е Г26. Сейв екшън е, стои си в касата или където там си стои в патрон в патронника, вземаш го натискаш спусъка и стреля. Просто е. Големи мерни прибори има, подходящи точно за такъв тип стрелба.

Моя любим комплект (в малкия вариант) за защита на дома е Глок 26 и Мозберг от серията 500, 12-ти калибър самозаряден, с възможно най-късата цев. Виж на моята жена освен Тейзър друго не бих и дал, че тя и умрял да къпе ще го удави....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X