Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КНО подходящо за жена

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    357 магнум може да стреля с патрони 38 специал обратното не става барабана е по къс и не можеш да го затвориш с патрон 357 вътре .
    Много има да уча... Ясно. Мерси!

Я кажете сега, защо са толкова евтини в сравнение с много други? Препоръчания от Мад Дог Рюгер е на половината пари от много други КНОта. Подозирам, че причината е простата конструкция и лесната изработка, ама с "подозирам" няма да стане.
    Имам изкривяване от лодките- първото ми яке струваше колкото тогавашната ми кола. Баш като е напечено, не искам да разбера, че съм "спестил"...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мой приятел работи в НСО и е охрана на баш...нали, та неговите служебни железа, дето му висят от лево и от десно са един пистолет и един револвер. Пистолета не запомних какъв е , но револвера със сигурност е Рюгер 357 магнум, но с по-дълга цев. Думите за револвера му са " от 50 метра маха глава"...та добри ще да се тези!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Само не схванах какво е това Не ми го 'дига........

По логиката на бащата Пистолет се вади в краен случай и се ползва за да го гьтнеш /Пле'енския вариант на Варненското усучеш......майна /и от прочетеното горе,а и законите тук / по-добре да умре от колкото да те съди после / твърдо заставам зад гоуемото чифте с гоуемия барабан и големите бонбонки за изненада.

Само и мен ме притеснява цената-защо след като ресурса им е огромен трябва да загледам нещо евтинко след като има по-добри за повечко пари,няма да се изтьрка я?Това веднъж се купува,защо трябва да пестя?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Я кажете сега, защо са толкова евтини в сравнение с много други? Препоръчания от Мад Дог Рюгер е на половината пари от много други КНОта. Подозирам, че причината е простата конструкция и лесната изработка, ама с "подозирам" няма да стане.
          Имам изкривяване от лодките- първото ми яке струваше колкото тогавашната ми кола. Баш като е напечено, не искам да разбера, че съм "спестил"...
          Много са разпространени там и има много бройки в обръщение ресурса им също е много голям . Чисто статистически едни 30 - 40 % от оръжието си остава ново в продължение на 40 - 50 години просто си седи забравено някъде в кутията .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Аз бях маниак на Рюгер, отидох до магазина да си купя и не ми хареса изработката, цевта, барабана, личеше, че не са обрали стружката или там както се нарича ръба след металообработката...

Разгледах Таурус, което си е бразилския СиУ и го взех, масивен, хубаво направен, 8 заряден револвер и т.н.

Не взех СиУ защото нашия админ май беше купил единствения в хубавия калибър малко преди мен

Според мен си харесай 3-4 марки и модела иди пробвайте и което легне на сърце, взимайте
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сърцето го остави,кое е S класата в тоя раздел?Сьрцето вика BMW ма на финала истината и това е.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Таурус имат проблеми. Рюгер какъвто описваш не съм виждал. За смит не мога да кажа нищо.
                I get High by going Down

Коментар

Гледам цени тук по магазините и ми направи впечатление, че Рюгер в калибър 44 Маг. е с около 500 лева по-скъп от 357 Маг. Каква е съществената разлика в двата калибъра?
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

"Ес-класата" при револверите е Смит и Уесън. Рюгер са по-скоро "работни коне"(поне така са започнали бизнеса навремето) и съотношението цена-качество е оптимално. Но щом те "бие парата" купувай скъпото.....
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ето и моите две стотинки, като съвсем скромен любител на оръжията.

Според мен револвер в мощен калибър не е за жена. Първо отката с револвер се усеща много по-директно в сравнение с полуавтоматичен пищов. Като комбинираш това с търсен компактен размер и мощен боеприпас, нещата стават още по-зле - колкото по-лек е един пистолет, толкова повече се увеличава отката. Другото е, че с малко дете вкъщи риска да стане нещо неприятно е много голям, защото револвера го хващаш и започваш да стреляш веднага (освен при свръх компактните SA такива). Дори да е с предпазител, той в повечето случай ще е бутонче отстрани на револвера, тоест потенциално достъпен в ръцете на малко дете, което 'цъка всички копченца'. Та в тоя ред на мисли ти предлагам да помислиш за полуавтоматичен пищов.

Целта на употребата на едно КНО е да се спре или изцяло неутрализира нападател. С колкото по-малко изстрела стане това, толкова по-добре. Тоест търсиме (съб-)компактен пищов в калибър с много висока стопираща сила, но да не удря като гаубица. Безспорния фаворит тук е 10мм АУТО. Колегите може да могат да 'праскат глави' с 22ЛР и .38 супер в напечена ситуация, когато адреналина ти избива от ушите, но това пак не променя факта, че 10мм има в пъти по-голяма спираща сила и не е нужно да изпразниш цял пълнител в някой, за да разбере, че го стреляш. Има вероятност да й се стори малко мощен обаче, така че може да помислиш и за класиката - .45 АСР. Той също има висок стопиращ ефект и с подходящо желязо отката с .45 може даже да й се стори 'мек'.

Освен калибъра е важно и самия боеприпас с каква форма е. Доказано най-силен шок при попадение се предава с куховръхите куршуми (Hollow Point/HP), като с тях не трябва да се притесняваш толкова за пробивната сила на боеприпаса, тоест да не мислиш комшиите. И понеже сте в САЩ, Мад Дог мисля, че може да те посъветва точно кои куховръхи 45-ци да си вземеш за максимален стопиращ ефект.

Ето и конкретното оръжие, което ми се върти в главата за твоя случай:

Detonics Combat Master HT
                      калибър: .45 АСР
                      тегло: 850гр. (празен)
                      пълнител: 6 заряден (6+1 в цевта пълен капацитет)
                      режим на стрелба: Single Action Only
                      MSRP: $949.00
                      Height: 4.45 inches
                      Width: 1.25 inches
                      Length: 6.75 inches
                      Barrel Length: 3.5 inches

Понеже този хубавец е изцяло метален, теглото му празен в сравнение с един глок 26 примерно е с 290гр. повече (малко по-голям е също). Колкото по-тежък е един пистолет, толкова по-малко се усеща отката при стрелба, което лично за мен е плюс ако жена ще трябва да борави с него. Щом няма да се носи извън къщата, неудобството от ежедневно носене на тежък пистолет отпада. Въпреки размера му събира 6 броя .45 в пълнителя, което за неутрализиране на нападател вкъщи според мен е предостатъчно. Бидейки single action only, може да се съхранява без патрон в патронника в касата, и дори да се случи нещо и детето да го докопа, и да иска няма да може да направи нищо опасно с него (освен да стресне майка си ). При ситуация, тя го вади от касата, зарежда го веднага и е готова да се разправя с всеки неканен гост.
                      Мобилна Спасителна Служба "Сдружение Офроуд" - http://www.mss-offroad.org/
                      LZ1BGE / А+ / механик-водач MTTU Падзверо (Мк2, '94, LWB 2.8TD)

Fortune favours the bold.

Коментар

Абсолютно съгласен с горното мнение! Е за отката не съм чак толкова съгласен, щото щом на мен не и пречи, значи и на всички останали трябва да е така. За 10мм ауто - само хубави неща мога да кажа. Мисля, че 45 е прекалено. Твърдо заставам за 9х19 с Холоу Поинт.

При стрелба в блокче с балистичен гел 9х19, 357 зиг, 40 Смит и 45 АКП всички (JHP) имат проникване повече от 12 инча. Пораженията нанесени при блока са почти еднакви при горе изброените калибри само 9х19 има около два пъти по малко поражение като обем. 9х19 147гр има малко по-дълбоко проникване от 9х19 124гр.
                        Последно редактирано от The Back Bone; 02-08-13, 09:49.
                        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Коце сега ще те разбия точка по точка:

Ето и моите две стотинки, като съвсем скромен любител на оръжията.
                          Деноминирани или преди обмяната?
                          Според мен револвер в мощен калибър не е за жена. Първо отката с револвер се усеща много по-директно в сравнение с полуавтоматичен пищов. Като комбинираш това с търсен компактен размер и мощен боеприпас, нещата стават още по-зле - колкото по-лек е един пистолет, толкова повече се увеличава отката. Другото е, че с малко дете вкъщи риска да стане нещо неприятно е много голям, защото револвера го хващаш и започваш да стреляш веднага (освен при свръх компактните SA такива). Дори да е с предпазител, той в повечето случай ще е бутонче отстрани на револвера, тоест потенциално достъпен в ръцете на малко дете, което 'цъка всички копченца'. Та в тоя ред на мисли ти предлагам да помислиш за полуавтоматичен пищов.
                          Ако прочетеш малко по- нагоре е написано, че револвера е .357 Магнум, но идеята е в него да се ползват боеприпаси .38 Специал +Р или стандартни. Отката с такива е по- малък от отката на 9х19 компактен пистолет. Това детето дето ще намери пистолета и няма да успее да го зареди- децата са едни страшно изобретателни гадове. Знам това от момента в който подарих въздушна пушка на едно лапе, с идеята че няма да може да я зарежда само и като краен ефект след около 10 дена купувах кристален сервиз. Щото нали не бях обмислил възможността цевта да се заклещи на канапето и хлапето да се отпусне с цялата си тежест на приклада , а пък сервиза на мама в холната секция да са мишените. Проблема с зареждането е почти като в правилото на Мърфи за войната гласящо "Направете някое място труднодостъпно за врага и самият вие трудно ще излезете от него"- т.е. ако за детето ще е трудно да го зареди, това по всяка вероятност ще се отнася и за майка му. Последното нещо , което бих искал да видя е жена бореща се като прасе с тиква с пистолет, докато бандита с кротка усмивка приближава с "па де дьо".
                          Целта на употребата на едно КНО е да се спре или изцяло неутрализира нападател. С колкото по-малко изстрела стане това, толкова по-добре. Тоест търсиме (съб-)компактен пищов в калибър с много висока стопираща сила, но да не удря като гаубица. Безспорния фаворит тук е 10мм АУТО. Колегите може да могат да 'праскат глави' с 22ЛР и .38 супер в напечена ситуация, когато адреналина ти избива от ушите, но това пак не променя факта, че 10мм има в пъти по-голяма спираща сила и не е нужно да изпразниш цял пълнител в някой, за да разбере, че го стреляш. Има вероятност да й се стори малко мощен обаче, така че може да помислиш и за класиката - .45 АСР. Той също има висок стопиращ ефект и с подходящо желязо отката с .45 може даже да й се стори 'мек'.
                          Най важната цел на едно КНО е все пак да бъде употребено при нужда. И по възможност успешно. Жена+10 мм Ауто = на изстрел и пистолет или сочещ в стратосферата или намиращ се на диагоналният край на стаята. Изключваме агентките на ФБР, морските пехотинки и терминаторките. За боеприпасите и минималният калибър за оръжие за самоотбрана съм написал по- нагоре. 38 Спешъл+Р има достатъчен възпиращ ефект - особено при препоръчаният от мен в самото начало боеприпас Глейзър Сейфти- с него пробиване на стени няма да има , но ако бъде ударен нападателя.... м даммм.... .45 в малко оръжие изобщо не е мек- проверено един вид.
                          Понеже този хубавец е изцяло метален, теглото му празен в сравнение с един глок 26 примерно е с 290гр. повече (малко по-голям е също). Колкото по-тежък е един пистолет, толкова по-малко се усеща отката при стрелба, което лично за мен е плюс ако жена ще трябва да борави с него. Щом няма да се носи извън къщата, неудобството от ежедневно носене на тежък пистолет отпада. Въпреки размера му събира 6 броя .45 в пълнителя, което за неутрализиране на нападател вкъщи според мен е предостатъчно. Бидейки single action only, може да се съхранява без патрон в патронника в касата, и дори да се случи нещо и детето да го докопа, и да иска няма да може да направи нищо опасно с него (освен да стресне майка си ). При ситуация, тя го вади от касата, зарежда го веднага и е готова да се разправя с всеки неканен гост.
                          Разбирам любовта ти към Дейтоникса, но силно ти препоръчвам да се качиш някой път на втория етаж и да се пробваш да заредиш някой от наличните суб компакти. След това може да направим следствен експеримент - водиш жената , сваляме един от .45 суб компактите зареждаме 1 (един ) патрон в пълнителя и тя трябва да го вземе от тезгяха да го зареди и да стреля. Ако стане за под 5 секунди бирите са от мене (ако стане изобщо де). Опита ми е от едно 10 дами (все съпруги на мои приятели) които в различни етапи са ми били натрапени да ги уча да си служат с оръжие. На едната мъжо и беше купил Колт Пони покетлайт - опитите за зареждане завършваха еднообразно- "Ма не искааа". Другата пък си засичаше Глок 26 цата около 5 от всеки 10 изстрела.
                          Т.е. понеже темата е КНО за жена, се търси нещо подходящо за такава.
                          Ако Морскиот ме беше попитал "Какво да взема за домашна самоотбрана" - веднага бих му казал- "Купи си един Зиг 220 в .45 Ауто или произволен 1911 клонинг, една помпа Ремингтон 870 с къса цев, патрони Федерал Хидра шок +Р+, три кутии 00 Buck две кутии 0 Buck и една кутия "Федерал Слъг". Ама не е...
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                            три кутии 00 Buck две кутии 0 Buck и една кутия "Федерал Слъг". Ама не е...
                            Не са ли много ситни тези съчми за хора? Аз си мисля за патрони като за вълк и нагоре-6-0, 8-0, 10-0. Всъщност срещу хора, какъв номер съчми се използват от силите за сигурност?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Не са ли много ситни тези съчми за хора? Аз си мисля за патрони като за вълк и нагоре-6-0, 8-0, 10-0. Всъщност срещу хора, какъв номер съчми се използват от силите за сигурност?
                              Хахаха 0 Buck = 10-0, 00 -Buck = 13-0. Ето кой не си купува едри патрони на Федерал.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Аз на едро ловувам само с нарезно А по темата- на дистанциите при самоотбрана(до 5м) снопът съчми се отваря с диаметър 20-ина см. при тапа и максимум 10-ина см. при патрони с концентратор. Тоест и дребни съчми от порядъка на 2-0 ще свършат работа.
                                Моите наблюдения показват( за 12кал.), че от 2 метра едни от най-ситните съчми(№11) късат клон с дебелина на човешка китка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X