Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КНО подходящо за жена

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Логиката ми /базирана на почти никакъв опит/
    Револвер- грабваш го, даже и с мазни ръце, насочваш към вратата и като влезе... .
    Ще отидем. Ама, като отидем, въпроса е какво да наема.
    За револвера правилно, а какво ще наемеш....ами всичко, ако не на стрлбището, в магазина, или в клуб по интереси (сигурен съм че има около вас такв, но може би не си търсил) пробваш докато:
    1. Да и пасва на ръката (да го усеща без да и е прекалено голямо или малко или тежко или с голямо разстояние межди пръстите обхващашти дръжката и пръста на спусъка), да може 10 пъти за 10 секунди да си сгъне китката на 90 градуса ( за дясна ръка изправена на височината на корема държейки оръжието - сочи с цевта на ляво, сочи напред) без после да пухти...
    2. Да може да натисне свободно спусъка със сгъната на 90 градуса спрямо ръката китка.
    3. Да го повтори и с другата ръка

....за дистанцията - онези навъсените сиво-сините около теб ги учат на ( по спомени с 20+ годишна давност ) бърза защитна стрелба с мишени на 2, 5, и 8 метра....при самозащита се стреля в главата
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
      Подкрепям.
      Доколкото разбрах невестата е с деликатни ръце и заплахата е хипотетична /страх лозе пази/.
      Един Валтер ПП или ППК 7.65 мм /предубеден съм към 9 х 17/ изобщо не е за подценяване.
      Не е нужно да го слага на предпазител, просто трябва да е с пълен пълнител и при нужда само да издърпа затвора.
      А и почти съм сигурен, че ще й хареса.
      Аз лично съм предубеден и към ефективността на 7.65 мм . За мене 9х17 е абсолютната долна граница изключваме ТТ то е друга категория . Стрелял съм на времето с Валтер ППК 380 много приятен пистолет но ми идва въз малък на мен .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Моето мнение остава .....за жена револвер два инча цев 38 кал.с кух връх!
        Макар че съм привърженик на пистолетите и заклет Глокаджия си мисля за един Смитю 357 магнум
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
          Моето мнение остава .....за жена револвер два инча цев 38 кал.с кух връх!
          Макар че съм привърженик на пистолетите и заклет Глокаджия си мисля за един Смитю 357 магнум
          Хайде и тебе да те питам- защо 2" цев? Заради няколкото екстра грама, заради това ли само с 2"?
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Хайде и тебе да те питам- защо 2" цев? Заради няколкото екстра грама, заради това ли само с 2"?
            късо лесно се крие...изважда....мерната линия идва бързо и се стреля инстинктивно без много заигравки по прицелване
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Добре де, вземи си 4", ако не ти хареса отрежи 2" с ножовката
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Аз лично съм предубеден и към ефективността на 7.65 мм . За мене 9х17 е абсолютната долна граница изключваме ТТ то е друга категория . Стрелял съм на времето с Валтер ППК 380 много приятен пистолет но ми идва въз малък на мен .
                Може и да греша, но личните ми впечатления са, че 9х17 е по-слаб от 9х17. На мен "седмаците" са ми любимия калибър. Самите концепции "лично оръжие", "самоотбрана", "скрито носене" предполагат по-компактни размери, но достатъчно мощни. Другото са служебни оръжия за война и интензивни престрелки, което е почти същото.
                Но да не спамим темета, сигурен съм, че жената ще избере най-доброто /и красиво/ за нея.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Е мойта чак пък красив няма да избере,няма да го такова я.Пищов взима,няма да се снима с него.

Брат кажи кога ще ги водим ма да не изпозастрелят после.

Това с китките е полезно,ще го пробвам и аз,че ако жената вземе и аз съм на клона,да изравним силите.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                    късо лесно се крие...изважда....мерната линия идва бързо и се стреля инстинктивно без много заигравки по прицелване
                    Колкото е по дълга мерната линия толкова прицелването е по удобно . След като револвера в крайна сметка няма да го носи на кръста постоянно по добре 4" цев . Поне при тях е лесно да смениш една система с друга ако не ти хареса няма го ходенето по мъките в КОС и хилядите документи .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: КНО подходящо за жена

Значи... айде ще си развия тезата по- обстойно, че явно се налага.
                      1. Защо револвер а не пистолет.
                      -Револверът е много по стресоустойчиво оръжие - в критична ситуация единственото което трябва да направиш е да го грабнеш, да го насочиш и да натискаш спусъка. Пистолетите ако са без патрон в патронника искат зареждане (жените малко се затрудняват да го правят това нещо достатъчно бързо) , а с патрон в патронника не са (поне за мен) достатъчно безопасни за някой, който няма да тренира особено много. Разбира се има предпазители , ама..... по- добре не.
                      -Пистолетите като правило изискват ПО-ВИСОКО ниво на подготовка спрямо револверите за безопасно боравене - поради оказаните горе причини - имат разни там предпазители, след зареждане спусъка става относително лек (ако не говорим за дабъл екшън онли системи), отделно компактните пистолети не са особено лесни за бързо зареждане (по- нисък блок , по- силна възвратна пружина).
                      - Револвера е по- лесен за "осигуряване" - проверката за муниции в оръжието е по- проста - отваряш барабана - изтръскваш патроните - всички камери са празни- готов си. При пистолетите се налага създаване на фундаментални навици по отношение на проверката за патрон в патронника, дисциплина на спусъка и прочие.
                      - Револвера е по- устойчив на феномена "пръст на спусъка"- нещо което човек без изградени фундаментални навици ще направи СЪС СИГУРНОСТ - усилието за всеки изстрел (ако не се взвежда чукчето предварително) е от порядъка на около 4 кг. , което практически изключва възможността за нежелан изстрел ДОРИ и с пръст върху спусъка. От друга страна дори ДА/СА пистолет не е толкова безопасен, защото след първият изстрел на ДА оръжието си е с взведено чукче и палавото пръстче може да направи беля.
                      - Револвера е изцяло механична система, която в зареден вид е в състояние на пълен покой- няма натегнати пружини, които с времето да "омекнат" - с пълен барабан може да преседи в касата и 40 години (имал съм случай с револвер на 60 години пълен с оригиналните патрони от 1938 ма ) и нищо няма да му има.
                      - Револвера допуска употребата на беприпаси с различна мощност - 357 Магнум и е силен- отиваме на 38 Спешъл +Р, той и е силен - отиваме на 38 Спешъл. Отделно работи отлично и при така наречения "смесен барабан"- например аз в револвера нося два "стоп" патрона , следват два полуоблечени тъповърхи и накрая два "Игъл" за пробиване на метал.
                      - Ръкохватката на револвера се сменя по вкуса на собственика му - кеф ти тънка , кеф ти дебела , кеф ти с гел за намаляване на отката.
                      - Револвера е устойчив на засечки - при такава просто се натиска спусъка отново и готово. При пистолета трябва да се знае типологията на засечките и начините за тяхното отстраняване щото иначе може да направиш по- голяма беля.
                      2. Защо 2- 2 и 1/2 инча а не 4?
                      -На дистанции до 15 м. НЯМА разлика в практическата точност на револвер 2 -3 инча и 4 инчов. ФБР преди ерата на пистолетите носеха 2 1/2 " Смит енд Уесън 66 или 19 Комбат Магнум и изпълняваха стрелби на дистанции до 50 ярда. Успешно при това.
                      Същевременно особено в помещения късата цев е по- повратлива. Един четири инчов револвер, който ще ви даде преимущество при дупченето на хартия на стрелбището си стърчи една педя пред ръцете. Което е проблем в малки затворени помещения, защото може относително по- лесно да бъде отнет. Представете си типична "нощна ситуация" - чува се шум, жената става взема револвера и тръгва из жилището.... Отваря вратата и .... първото което влиза в помещението е стърчащата 15 см напред цев на оръжието (айде да не се лъжем, че ще "реже тортата", изпълнява техника със хват до тялото и прочие). АКО в този момент "гада" е отстрани на вратата съвсем спокойно оръжието става негово в рамките на около 2 секунди. При 2-2 1/2 инча ситуацията е коренно различна - оръжието е относително "дълбоко" в ръцете и при опит за отнемането му по вероятно е да се стигне до "сборичване" пък там- квото сабя покаже.
                      - Елемента "много е голям". Значи тва че жените са лакоми и че "Размера няма значение стига да е голям" важи само при едни определени неща (лимита по кредитната карта визирам). При оръжието - голям и тежък револвер е по- вероятно да бъде "отхвърлен" на чисто психологическо ниво. Работата ми с жени ми е показала, че те много по- лесно възприемат някой 5 заряден, дву инчов револвер отколкото един 6 заряден четири инчов. Отделно таковата има и фешън елемента - нали онаковата малките револвери са "дамски" (Всъщност дамски и мъжки са само тоалетните, при оръжията е въпрос на вкус).
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        -Револверът е много по стресоустойчиво оръжие - в критична ситуация единственото което трябва да направиш е да го грабнеш, да го насочиш и да натискаш спусъка. Пистолетите ако са без патрон в патронника искат зареждане (жените малко се затрудняват да го правят това нещо достатъчно бързо) , а с патрон в патронника не са (поне за мен) достатъчно безопасни за някой, който няма да тренира особено много. Разбира се има предпазители , ама..... по- добре не.
                        -Пистолетите като правило изискват ПО-ВИСОКО ниво на подготовка спрямо револверите за безопасно боравене - поради оказаните горе причини - имат разни там предпазители, след зареждане спусъка става относително лек (ако не говорим за дабъл екшън онли системи), отделно компактните пистолети не са особено лесни за бързо зареждане (по- нисък блок , по- силна възвратна пружина).
                        - Револвера е по- лесен за "осигуряване" - проверката за муниции в оръжието е по- проста - отваряш барабана - изтръскваш патроните - всички камери са празни- готов си. При пистолетите се налага създаване на фундаментални навици по отношение на проверката за патрон в патронника, дисциплина на спусъка и прочие.
                        - Револвера е по- устойчив на феномена "пръст на спусъка"- нещо което човек без изградени фундаментални навици ще направи СЪС СИГУРНОСТ - усилието за всеки изстрел (ако не се взвежда чукчето предварително) е от порядъка на около 4 кг. , което практически изключва възможността за нежелан изстрел ДОРИ и с пръст върху спусъка. От друга страна дори ДА/СА пистолет не е толкова безопасен, защото след първият изстрел на ДА оръжието си е с взведено чукче и палавото пръстче може да направи беля.
                        - Револвера е изцяло механична система, която в зареден вид е в състояние на пълен покой- няма натегнати пружини, които с времето да "омекнат" - с пълен барабан може да преседи в касата и 40 години (имал съм случай с револвер на 60 години пълен с оригиналните патрони от 1938 ма ) и нищо няма да му има.
                        - Револвера допуска употребата на беприпаси с различна мощност - 357 Магнум и е силен- отиваме на 38 Спешъл +Р, той и е силен - отиваме на 38 Спешъл. Отделно работи отлично и при така наречения "смесен барабан"- например аз в револвера нося два "стоп" патрона , следват два полуоблечени тъповърхи и накрая два "Игъл" за пробиване на метал.
                        - Ръкохватката на револвера се сменя по вкуса на собственика му - кеф ти тънка , кеф ти дебела , кеф ти с гел за намаляване на отката.
                        - Револвера е устойчив на засечки - при такава просто се натиска спусъка отново и готово. При пистолета трябва да се знае типологията на засечките и начините за тяхното отстраняване щото иначе може да направиш по- голяма беля.
                        -На дистанции до 15 м. НЯМА разлика в практическата точност на револвер 2 -3 инча и 4 инчов. ФБР преди ерата на пистолетите носеха 2 1/2 " Смит енд Уесън 66 или 19 Комбат Магнум и изпълняваха стрелби на дистанции до 50 ярда. Успешно при това.
                        Същевременно особено в помещения късата цев е по- повратлива. Един четири инчов револвер, който ще ви даде преимущество при дупченето на хартия на стрелбището си стърчи една педя пред ръцете. Което е проблем в малки затворени помещения, защото може относително по- лесно да бъде отнет. Представете си типична "нощна ситуация" - чува се шум, жената става взема револвера и тръгва из жилището.... Отваря вратата и .... първото което влиза в помещението е стърчащата 15 см напред цев на оръжието (айде да не се лъжем, че ще "реже тортата", изпълнява техника със хват до тялото и прочие). АКО в този момент "гада" е отстрани на вратата съвсем спокойно оръжието става негово в рамките на около 2 секунди. При 2-2 1/2 инча ситуацията е коренно различна - оръжието е относително "дълбоко" в ръцете и при опит за отнемането му по вероятно е да се стигне до "сборичване" пък там- квото сабя покаже.
                        - Елемента "много е голям". Значи тва че жените са лакоми и че "Размера няма значение стига да е голям" важи само при едни определени неща (лимита по кредитната карта визирам). При оръжието - голям и тежък револвер е по- вероятно да бъде "отхвърлен" на чисто психологическо ниво. Работата ми с жени ми е показала, че те много по- лесно възприемат някой 5 заряден, дву инчов револвер отколкото един 6 заряден четири инчов. Отделно таковата има и фешън елемента - нали онаковата малките револвери са "дамски" (Всъщност дамски и мъжки са само тоалетните, при оръжията е въпрос на вкус).
                        При цялата ми природна интелигентност (а и придобитата в последствие), както и при цялостното ми познание на оръжейната тематика (оръжие, стрелец, стрелба, боеприпаси и др.) не бих могъл да го кажа по-добре и по-аргументирано. Адмирации!
                        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Евала за страхотното и детайлно обяснение!

Тези по-горе бяха и причините заради които аз избрах револвер, 2,5 инча цев, калибър .357 Магнум, 8 заряден барабан.

За жена , както е казано по-горе къса цев, 5-6 заряден, и кал 38 специал може би е максимъм за НЕпрофесионалистка... дори от естетическа гледна точка, такъв тип револвер е дори красив ) важна характеристика за всеки атрибут предназначен за дами
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Значи... ще си развия тезата по- обстойно, че явно се налага..
                            Добра аргументация.

Коментар

Преди известно време бях със същата дилема. Не купих пистолет, но ето какво разбрах с проучване. Най-доброто оръжие за жена е револвер 32 калибър с двойно действие, защото е най-лесното за ползване оръжие на къса дистанция. насочваш и дърпаш спусъка докато отсреща не спрат да шават.

Револверите с двойно действие са изключително дуракоустойчиви и лесни за ползване. Макар преминаването от двойно, към единично действие да дава разлика в точността при редовно упражняване може да се елиминира в голяма степен. Огромният процент от случаи в които се налага самозащита са свързани с грабежи и съответно стрелбата е до пет-шест метра срещу някакви хора без бронежилетки. Lr 32 го избрах защото почти няма откат и защото дори и да е много малък, ако те надупчат с няколко ще имаш сериозен проблем да последваш жертвата.

Моята философия в подобен случай е "ти си важният". Стреляш докато паднат и бягаш колкото ти държат краката до най-близкото полицейско...

//edit: единственото, което трябва задължително да се има предвид е как се държи револвер! Много е важно да не се стреля, като по филмите или може да загубиш пръсти!

//edit2: Виждам, че Mad Dog го е обяснил в подробности
                              Последно редактирано от господин никой; 01-08-13, 12:32. Причина: добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                                Преди известно време бях със същата дилема. Не купих пистолет, но ето какво разбрах с проучване. Най-доброто оръжие за жена е револвер 32 калибър с двойно действие, защото е най-лесното за ползване оръжие на къса дистанция. насочваш и дърпаш спусъка докато отсреща не спрат да шават.

Револверите с двойно действие са изключително дуракоустойчиви и лесни за ползване. Макар преминаването от двойно, към единично действие да дава разлика в точността при редовно упражняване може да се елиминира в голяма степен. Огромният процент от случаи в които се налага самозащита са свързани с грабежи и съответно стрелбата е до пет-шест метра срещу някакви хора без бронежилетки. Lr 32 го избрах защото почти няма откат и защото дори и да е много малък, ако те надупчат с няколко ще имаш сериозен проблем да последваш жертвата.

Моята философия в подобен случай е "ти си важният". Стреляш докато паднат и бягаш колкото ти държат краката до най-близкото полицейско...

//edit: единственото, което трябва задължително да се има предвид е как се държи револвер! Много е важно да не се стреля, като по филмите или може да загубиш пръсти!
                                Значи, от чисто практическа гледна и според моите познания и опит всичко с калибър под кал. 32/7.65 мм влиза в категорията "А дано ама надали" (става дума за възпиращ ефект върху нападателя. Всичко под .38 Спешъл/9 х17/9х18 е в категорията "Бе може и да може, ама може и да не може".
                                Минималният калибър осигуряващ добро ниво на инкапацитиране на нападатела при попадение извън "килърските зони" може да се приеме 38 Спешъл +Р и 9х19.
                                Лично аз ако не бях в роден Булгаристан а САЩ щях да мъкна някой 4" (Командер стайл) 1911 къстъм клонинг в кондишън уан в кал. 10 мм Ауто..... Само дето тоз калибър у нас е от катерица сълза, а неговият "бюджетен" аналог .40 S&W (американците за ебавка го наричат 40 Slow and Weak) не ми го дига. 45 Ауто си е прекрасен ама.... мама и тате са ме направили с такива мини размер длани, че трябва да е мнооооого къстъм пукало за да ми е удобно.А и съм на мнение, че оръжие патрона за което не може да го намериш и на будката за вестници - не е оръжие.
                                Последно редактирано от Mad Dog; 01-08-13, 12:48.
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X