Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КНО подходящо за жена

Хахаха, стана тема.
    Страшен кифъл... не се вмества. Аз я учих да кара кола. На 5то сядане я изкарах на магистралата. 330 коня, реве /на 7 ленти, а си намалил, а са ти отнесли задната броня/ и дава газ.
    Зацелене в главата, не знам. Празниш всичко дето го имаш в тялото. Да не дава Господ, ама ще реве и ще думка...
    Нещата се изясниха. Сега остава да се прибера в нас, да накликам по компютъра за разрешително и да се засиля към стрелбището. Ааа, и инструктор ще трябва май.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Не кара ли и до Таити, Филипините, ми само мексиканка.....да му омажем темата, че оттук нататък кат'се събудят и наскачат клавиатурните мъжаги
      Фиджи... мммммм да! Едни надарени.... мммм да. Ама и полинезийските мъже и те едни надарени ммммм не! Че няма и на кого да се оплачеш!

Коментар

Хубаво е жената да почне с нещо по-малко и постепенно за 1-2 дни да стигне до 9х19. Да може да свикне с оръжието, с хват-а, с правилата за безопасност. Не е зле един ден да стреля само с 22ЛР да види как става прицелването, фокуса на очите къде е, хват и стойка да си изгради. По-лесно е да изграждат навиците на по-малокалибрено оръжие и после само да се развиват. При правилни условия и методика на тренировка стрелбата е много приятно занимание и би се харесала на всеки един, е поне така мисля аз.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Кептън, да ме извинява Гробаря, ма това само за престрелка в асансьор и то с един изстрел. Отката му е като на морско зенитно оръдие и човек без опит не може да го удържи накъде да стреля след първия изстрел. Това вашите куки там често го носят като резервно оръжие. Глока или Валтера са определено по-правилния избор.
          И пред инякой да ме оплюе, да, имам опит, близък човек има подобен револвер в калибър 357 магнум и знам за какво говоря.
          Злати е прав, аз имам .357 Магнум... и не искаш това в ръцете на жена особено с къса цев...

Откат, трещи като топ и тя самата ще я е стах да гръмне с него, в затворено помещение сигурно ще е равно на оглушаване...

От друга страна обаче, ако е примерно калибър 38 специал, къса цев, самия факт, че трудно се зарежда и трудно се натиска спусъка за дабъл акшън, това е вид "самозащита от дребосъци/деца". Винаги може да се сложи и катинар на спусъка, хубаво е да може за под 2-3 секунди оръжието да се приведе в готовност за стрелба...

Не знам, ако аз бях на твое място щях да пусна жената на истински курс по стрелба и самозащита и щях да я накарам да избере оръжие според това което и харесва/приляга най-добре... инаще ще стане като подарък за рожден ден на жена - въдица... ще си седи и ще хваща прах, защото не и е на сърцето и не го харесва...

Моята жена стреля точно с пистолет, 45 кал, скри ми шапката на мен и на един от ВИПа преди време, но с револвера ми се дърпа много щото трещи силно, не иска да стреля и го държи като осран памперс в ръцете си....
          Последно редактирано от BatGeorgeone; 30-07-13, 11:16.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

хубаво е да може за под 2-3 секунди оръжието да се приведе в готовност за стрелба...
            Е извинявай, ама такова мнение не очаквах от тебе. То по-добре да си вземе една малка берет-ка и да си тегли куршума, ако ще приведе оръжието в готовност за 3 сек....

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Да де, ама да имаш поне някакви периметри а не като с лодките- доведат си жените на изложение на лодки, па си купят тая с най-големия телевизор. И после ни се чудят как, даже по телефона не искаме да им обсъждаме избора.
              Бил съм в казармата- 9 патрона-6 на автоматична и 3 на единична. Ама мога да варосвам тополи от ЗИЛа на ход. Сещаш се.. Та за това питам.
              За разлика от коритото, дето е най-гот да не слизаш от него освен до магазина, то пищовът е най-полезен като си седи и кротичко клеясва под дюшека, в касата или където му е най-обществено-приемливото място под съответната юрисдикция. Та изборът на жените в случая не бива да се пренебрегва.

Как е с дългото оръжие във вашия край?

Фиджи... мммммм да! Едни надарени.... мммм да. Ама и полинезийските мъже и те едни надарени ммммм не! Че няма и на кого да се оплачеш!
              Некой пак си проси място в цитатника.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                Е извинявай, ама такова мнение не очаквах от тебе. То по-добре да си вземе една малка берет-ка и да си тегли куршума, ако ще приведе оръжието в готовност за 3 сек....
                Не се изразих ясно, моля за прошка и извинение

Ако е заключен спусъка с едни като катинарчета дето блокират спусъка, това имах в предвид... НЕ за колко време вадиш от кобура закачен на кръста и прицелваш..

Иначе ако искаш, ще засичаме ти за колко време ще извадиш КНО от касата, от кобура в касата и ще си готов за стрелба на село ще ми трябват поне 20-30 секунди за това щото касата ми е в друга стая, па докато я отключа и т.н.
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Moите 2 стотинки - револвер със скрит чук, 38 калибър или 38+п.
                  В теоретичната ситуация (у дома), стрелбата би била на максимум 5м. Тъй, като оръжието няма да се носи, може и да е с 3-4" цев за малко по-добра балистика нак куршума и по-интуитивно насочване. В щатско има повече от отлични боеприпаси в този калибър ( за къса и за дълга цев, покриващи изискванията на ФБР).

Коментар

Иначе ако искаш, ще засичаме ти за колко време ще извадиш КНО от касата, от кобура в касата и ще си готов за стрелба
                    WTF, какво ти прави оръжието в касата? Аз имам постоянно едно в касата, и едно на мен, постоянно. Независимо дали ходя на море, басейн, до магазина, в гората или в банята.При влизане с взлом при къси дистанции ако нападателя те изненада, оръжието не помага. Единствено помага ако го усетиш, че влиза и го издебнеш ти.

Коментар

Я кажете за касата. Гледам има едни се отварят чрез четене на пръстови отпечатаци. Не я виждам да търси ключ докато някой разбива вратата.
                      Търси се най-правилния инструмент за работата, която трябва да върши. Дали ще и хареса, няма никакво значение. Не го купуваме за да е играчка и да и харесва. Врътката е тоя .357 да не и потроши китките. Ще видим като се прибера...

Ясене, не го знам закона много, е сега се зачетох. Май дългото оръжие е по-лесно за придобиване. За късото- чакаш 10 дни да те проверят що за стока си, струва около $20.00 Не можеш да купуваш повече от един пистолет от магазин за всеки 30 дни. И още там други адвокатски писаници, ама нямам нерви да ги чета.

Коментар

Ааа, да си запаше кобур и да се разхожда из нас с него... ще ми е малко трудно да я убедя да го направи. Макар, че като се замисля, в определени ситуации гледката може да си заслужава. Хахаха
                        Хора, ние не живеем в Кандахар. Аз колата редовно я държа отключена долу на улицата. Не си спомням някой комшия да се е оплакал да му е откраднато нещо. Просто, като ми звънна преди няколко часа, с новината за сирени и хеликоптери, ми дойде на ум тая идея с револвера. Да я карам да ходи запаса на като муджихидин, няма за какво.

Коментар

Малко извън темата, ама що не и купиш един спрей и да си направиш експеримент някоя вечер да те наръси хубаво, за да видиш аждеба ако си бандит наръсен със спрей дали ще си способен да водиш бойни действия и дали след като си напръскан времето ще е достатъчно за вадене на оръжието от касата. При експеримента е желателно да не си на работа следващия ден. Една хубава пяна на Сейбър и нападателя забравя за всичко, времето стига докато дойде полицията, дори и в БГ.

Коментар

Вземи едно куче, хем децата да си играят, хем да дига аларма ако нещо става.

Коментар

Хахаха, стана тема.
                              Страшен кифъл... не се вмества. Аз я учих да кара кола. На 5то сядане я изкарах на магистралата. 330 коня, реве /на 7 ленти, а си намалил, а са ти отнесли задната броня/ и дава газ.
                              Зацелене в главата, не знам. Празниш всичко дето го имаш в тялото. Да не дава Господ, ама ще реве и ще думка...
                              Нещата се изясниха. Сега остава да се прибера в нас, да накликам по компютъра за разрешително и да се засиля към стрелбището. Ааа, и инструктор ще трябва май.
                              Абсолютише! В такава ситуация - целия магазин/барабан в центъра на силуета (зоната на гърдите, където е и най-смъртоносната зона на поражение)... Туй с "в главата", да го оставим на филмите и на хората, дето с това си вадят хляба (професионалисти им викат, независимо дали говорим за състезатели или членове на елитни спец. отряди), които на ден изстрелват по един багажник патрони и така с години... Дори и полицаите ги обучават да стрелят по този начин в аналогични ситуации (оказване на неочаквана съпротива при рутинна проверка, например - в тубата е пълно с документални кадри на подобна стрелба от униформени). Според мен най-важното е жената да се чувства комфортно и сигурно с оръжието, а това си има и чисто психологическия момент, извън логиката на "ергономия", "сила на отката", "възпираща сила", "сигурност на конструкцията" и "простота при боравене". Като нищо може да грабне нещо 45-50 кал. и да не иска да пипне нищо друго въпреки, че след всеки изстрел в началото, ще рискува да си спука челото с пистолета. Важното е да и хареса и да се запали, независимо от избора който ще направите, и да има желанието да практикува редовно в последствие! Иначе рисковете да стане неумишлена беля в къщи, да го използва неправилно (да се цели в главата, например) или най-лошото - да го извади и да не го използва, са съпоставими с този - да влезе крадец у вас и тя да не е въоръжена - това е важното! Патлака (оръжието - със същия успех можеш да я научиш да борави с бата за бейзбол в която предвидливо са набити дебели пирони) е само подробност...
                              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-07-13, 13:48.

Коментар

Бих препоръчал гладкоцевна пушка заредена с патрони със сачми, ама понеже темата е за КНО препоръчвам "Съдията Дред" - револвер е а има и патрони като ловните със сачми. В нета има доста за "съдията"!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X