Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Абе, някой бивш граничар да каже - носи ли очила ? Щото аз на 46 г. и никой от "сОслуживците", от тези с които съм се виждал - още НЕ ? Пък около мен всички други връстници наслагаха, пък тези, уж няма, се оказа, че или не ги носят или са... с лещи
    И моите са толкова (с някоя повече, но все тая), очила не съм си правил, ма не щото нямам вече нужда, ми щото ползвам понякога стари такива на жена ми. Цвета на патроните не помня, по животно не съм стрелял, макар да съм можел - другите го правеха, но си бяха по 25. Мразех стрелбите заради шума и ако разрешаваха "изпита" да се прави на единична, щях да се справям с по три патрона на упражнението с трите мишени. На автоматична ми стигаха шест и беж да ме няма от полигона. Пък и "пушката" лесно се почистваше след това.

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
      [ATTACH=CONFIG]539484[/ATTACH] Това е в Ирак 2003-имам 8г.като професионален войник,вече не съм в армията, а защо ли.....
      А за уазката не ни е правела никакви проблеми за половин година непрекъсната езда-само всяка вечер резорварите до горе.
      XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Или пък никой от бойните ти другари не кибичи по цял ден пред монитор.
        Рабинче не се ебавай със старите граничари.....Ако сакаш ше те водим да видиш застава-----
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Рабинче не се ебавай със старите граничари.....Ако сакаш ше те водим да видиш застава-----
          Ами и аз не използвам очила, все още нямам нужда. В тъмното даже съм като хищник. А Стария да не се кани да показва застави щото един куп от тях са вече руини, пък и само с показване надали някой ще разбере за какво става дума. Това е нещо съвсем различно от армейска служба.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Хич не се и бъзикам.
            Пък то вече има ли охранявани граници?

Коментар

Хич не се и бъзикам.
              Пък то вече има ли охранявани граници?
              Има, южната най-вече в часта с Турция, западната също. А и другите включително и Дунав.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Значи, че понеже е последен от трите патрона, а пружината на пълнителя е омекнала (затова в гранични войски слагаха по 25, а не по 30 патрона ), последният патрон не влезе като хората, защото пружината го избута накриво и само частично.

Какви ги нефелиш колега? Че вече трудно ти се разбира казването.
                Аре, по-споко!!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Какво стана след втория изстрел с магазинната? Какво беше това щракане - нещо като дотикване?
                  Просто провери дали е вкарал патрон.
                  Често срещан рефлекс.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Абе, някой бивш граничар да каже - носи ли очила ? Щото аз на 46 г. и никой от "сОслуживците", от тези с които съм се виждал - още НЕ ? Пък около мен всички други връстници наслагаха, пък тези, уж няма, се оказа, че или не ги носят или са... с лещи
                    Не бой се
                    До 50 ще си "юнак"
                    След това ще почнеш с един диоптър "само за четене". Ще качваш по половин диоптър всяка година докато стигнеш до 3 и ще се кротнеш. Някъде по средата ще почне да те наболява главата след дълго шофиране и пътните знаци ще започнат да ти се мержелеят. Ще се наложи да си направиш и очила "за надалеч".
                    И това не е от границата, а от ЕГН-то и монитора.
                    Може да не стане точно по тази рецепта, но тука-тука.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Не бой се
                      ..
                      Може да не стане точно по тази рецепта, но тука-тука.
                      Баща ми е на 83 и от поне десетина не ползва очила вече. И в тъмното ходи като сомнамбул. Сложна е тая и май на обобщения не е подвластна.

Коментар

Или пък никой от бойните ти другари не кибичи по цял ден пред монитор.
                        Това да, ама аз... кибича
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Просто провери дали е вкарал патрон.
                          Често срещан рефлекс.
                          Е, нямаше ли да го изхвърли с това повторно дърпане на затвора ? Според мен патронът не влезе при първото затваряне, той не го и затвори докрай.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                            Баща ми е на 83 и от поне десетина не ползва очила вече. И в тъмното ходи като сомнамбул. Сложна е тая и май на обобщения не е подвластна.
                            Моя след две седмици прави 90 и никога не е ползвал очила, чете без, обаче с ушите ...мъка.

Коментар

Е, нямаше ли да го изхвърли с това повторно дърпане на затвора ? Според мен патронът не влезе при първото затваряне, той не го и затвори докрай.
                              Полуотвори и дъното на гилзата не стигна до отсечко-отражателя.
                              Но може и да си прав, нямаме поглед отгоре за да видим.

Коментар

Моя след две седмици прави 90 и никога не е ползвал очила, чете без, обаче с ушите ...мъка.
                                Мисълта ми по повод очилата беше, че поне очните лекари от донаборните комисии едно време са си свършили работата. Може да ни бяха събрали всякакви (щото легендите за юначните носители на "единствената бойна служба в мирно време" силно се разминаваха с реалността), но поне всички "заставаджии" стреляха добре и явно са били добре с очите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X