Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Не са ни занимавали с физзарядка, честно! Май към 7 ставахме. Мисълта ми беше за смисъла от чак толкова ранно ставане.
    Ако продължа да питам за смисъла от особена физическа подготовка, че в съвременна война воюват основно машини... съвсем ще прекаля!
    Основно машини още не са воювали никъде . Когато старото и нетехнологично РПГ 7 ти отвее високо технологичната броня от Чоблинец ако си оцелял ти остава само физическата подготовка и личното оръжие които трябва да ги използваш в максимална степен ако не искаш главата ти да се търкулне по Ал Джазира отрязана със сабя на 200 години . Колкото и високо технологична машина да управляваш като я ударят/свалят на земята се връщаш един век назад .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Не отричам нуждата от физ. подготовка. Обаче се сещам как някакъв конен полк се хвърлил срещу немски танкове през втората световна. Дори и 3 метрови великани да са войниците - важи техническото оборудване срещу тях.
      Виетнамците са дребнички и бяха с калашници срещу В -52.......на най технологичната държава.....

Па победиха...........
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Виетнамците са дребнички и бяха с калашници срещу В -52.......на най технологичната държава.....
        Па победиха...........
        Не са. Янките сметнали, че вече не е рентабилно и си заминали. Поне така се твърди, не съм бил, не съм видял.

Коментар

Е не са и изгубили, инак янките друго да бяха решили...

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение

Па победиха...........
            Че победиха е вярно. Дано никога не се налага да съм от победителите в такава война!
            Високотехнологичните машинки спестяват физзарядката докато не ти се наложи да потичкаш малко. Причини за това, колкото искаш. И после се сещаш защо трябвало по няколко километра сутрин...

Армия ни трябва, малка, спретната, дисциплинирана. И военна подготовка на всеки. Може и само няколко седмици. Ама няма да я бъде. Навели сме се...
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              ...Армия ни трябва, малка, спретната, дисциплинирана. И военна подготовка на всеки. Може и само няколко седмици. Ама няма да я бъде. Навели сме се...
              Е точно! Обаче да, тези въпроси, както и останалите важни за страната, не ги решаваме ние. Не ги решавт и политиците, има си велики сили за таз' работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Е точно! Обаче да, тези въпроси, както и останалите важни за страната, не ги решаваме ние. Не ги решавт и политиците, има си велики сили за таз' работа...
                Чакай да позная- американците са ни виновни, нали? Никъде не видях български вариант на "пражката пролет"- да не съм пропуснал нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Брей, че смелчага.... Не знам какво знаеш за страха, но нали не мислиш, че евентуална мисия в Иран да кажем, ще е същата като мръхтенето на летището в Кабул? Щото едно е да си чул, че има опасност, друго е да видиш как умират хора, с които преди 15 минути си се бъзикал и плещил глупости и да се озърташ към всяка барака дали няма да изскочи някой чалмосан с РПГ да ти отвее плявата. Нека си има резервисти, но според мен 99% от тях ще са привлечени от същата идея като теб - да идат на скучна мисийка и да изкарат едни бързи кинти, а ако се засе.е ситуацията да си вземат дълъг болничен и да се потопят.
                  Ааааа, Куздов, не така. Некъде един изявЛен фен на кучето писА че имАл ама много големи топки от което може да се направи заключението че нЕма страх. Интересно е че фенът е от род мъжки.......
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Чакай да позная- американците са ни виновни, нали? Никъде не видях български вариант на "пражката пролет"- да не съм пропуснал нещо?
                    Аз не съм американофоб и русофоб не съм. Не съм и ...фил. За виновни също не говоря. А съдбата, че е в ръцете ни не отричам. Дали ще се протегнем да я хванем, не знам.

Коментар

Аз не съм американофоб и русофоб не съм. Не съм и ...фил. За виновни също не говоря. А съдбата, че е в ръцете ни не отричам. Дали ще се протегнем да я хванем, не знам.
                      И аз не съм. И за това казах "навели сме се" а не "наведоха ни". Резултата е един и същ де...

Коментар

Тук май всичко се свежда до крилатата фраза: Двама души са чета с предател... Както и това с приклонената глава, дето не я сече сабята. Добре де, но ако няма сабя, няма и навеждане. Та наведохме се, щото имаме вековен опит по темата и си знаем, кога да се наведем, че да не трябва да ни навеждат. С други думи, освен резултата, цялата тупурдия е различна само на вид, но не и по същина.

Коментар

Тук май всичко се свежда до крилатата фраза: Двама души са чета с предател... Както и това с приклонената глава, дето не я сече сабята. Добре де, но ако няма сабя, няма и навеждане. Та наведохме се, щото имаме вековен опит по темата и си знаем, кога да се наведем, че да не трябва да ни навеждат. С други думи, освен резултата, цялата тупурдия е различна само на вид, но не и по същина.
                          Докато не ударим кАпите в земята и не запуцаме по конака, все наведени ще си ходим. А сабя винаги ще има.

Коментар

Дам, овчедушието не се лекува. Само в ранна детска възраст може да се постави ваксина. Тя обаче не се продава, а изисква поставящия да я направи от себе си... и кръгът се затваря.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                              Пълниш ми душата, приятелю! Някой от младоците знае ли що е то "марш на скок" и има ли почва в днешната БА?
                              Абе, гледам и думата не я знаете. "Марш-наскок", слято - превод от "съветския" "Марш-бросок" (както преведоха едно време "добавената стойност" на Маркс от немски през руски като "принадена стойност"). Придвижване на пехота на собствен ход на голямо разстояние с незабавно влизане в бой. Не "преход" с последващо преспиване. Одиш, тичаш, бързаш и се нахвърляш (скачаш му) на врага.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Ааааа, Куздов, не така. Некъде един изявЛен фен на кучето писА че имАл ама много големи топки от което може да се направи заключението че нЕма страх. Интересно е че фенът е от род мъжки.......
                                Бе топките са си топки, ама аз усетих колко съм бил спечен чак като се върнах. Първата седмица изпитвах нещо като паника да изляза сам на улицата, чувствах се все едно съм гол. При първата гръмотевична буря скочих от леглото и почнах да си търся оръжието и оборудването, щото първата мисъл в главата ми беше - минохвъргачки..... Иначе като слушаш отстрани и си викаш: "Е к'во толку? Я па тия к'ви са смотани, аз ако бех там....", ама на място такива с мнооого големи топки в кръчмата, плачеха като деца и не смееха да излязат до кенефа.
                                Последно редактирано от kuzdov; 19-01-13, 12:48.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X