Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Колеги изпускателната клапа мога ли да е сложа без да махам цилиндъра .Че днеска се мъчих ,но шиша влиза много плътно в клапата и ми е трудно да го промуша ,дайте някаква идея да сложа шиша по лесно .Поздрави !

Коментар

Колеги разглобих гаската да и направя една инспекция отвътре ,да почистя клапата и така и така е разглобена реших да сменя и буталото .Гледам цилиндъра е обозначен с А ,което би трябвало да значи ,че е 72.00мм ,а буталото е Б и е 71.95 .И тука въпроса ми е ,ако взема бутало размер Ц 71.96 толеранса между буталото и цилиндъра става доста малък .Май най-добре ще е да измеря цилиндъра за всеки случай и да сложа със 6 стотни по-малко бутало ,обаче искам да сложа висеко ,а висеко незнайно защо продават само един размер бутало .Та какво бутало да взема ?

Коментар

Здравейте колеги!
        Имам малък проблем с фара на гаската.Много слабо свети,замерих и напрежението и повече от 6-6.5 волта не постига на средни обороти.Това го меря директно на жълтия проводник от статора и на тиристора до бобината.
        Дайте някакви предположения къде да търся проблема или да сменям първо тиристора(LEONELLI REGULATOR / THYRISTOR - 12V)?
        Поздрави!
        Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
        Gas Gas EC 200

Коментар

Премери напрежението преди и след регулатора и сам ще си отговориш на въпроса кое трябва да смениш .

Коментар

Здрравейте, имам проблем от доста време с паленето на мотора, след като е везнала вода през капака, запалването е изгоряло и не дава ток.Три пъти го пренавиваха, но без на знаят какви са параметрите (съпротиления-омове) не съм случил на маистор, защото отново не хвърляше искра, след това запали но само с бутане не на манивела и не работеше хубаво. Пратих го в Гърция заедно с CDI-то, където подменеха някой от елементите (които са ръждясали) и са го пренавили, казаха че всичко е тествано и работи.
            Тук като го монтирах отново няма ток.
            Моного Ви моля, ако има някой възможност и знае как да замери въпросните съпротиления на неговия ГАС ГАС ЕЦ 300 (250, 200 предполагам са същите) или знае в интернет пространството къде мога да ги видя, да ги сподели.
            Много ще съм ви благодарен, цял сезон изпуснах с тези недоразумения.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:113.5 КБ
ID:5728909

Коментар

Със същия проблем се боря и аз .Черната букса от запалването трябва да дава около 100 ома ,а от другите две кабелчета трябва да е около 12,8 ома .А сигурен ли си ,че проблема е от запалването ,че на моя като му мерих запалването изглежда наред ,но въпреки това не дава искра .Не съм го свалял запалването още ,че нямам скоба,но и при мен ме съмнява ,че е влязло влага от многото минавания през реки и долчета .

Коментар

Ами бобината за свеща е чисто нова, CDI е работещо друбо не остана.

Коментар

Остават : датчик , копче за гасене и връзките ( ел.инсталацията ) между всичките компоненти на запалването - звезда , комутатор , бубина , копче за гасене . Провери също така , да не ти е избягала някоя маса - на бубината или на комутатора . Ако пак не става ползвай : 0887/869589 , д-р Каламов .

Коментар

КОпчето е проверено, ел. инсталацията я гледах, но не е прозвънена. Мотова не е при мен за съжаление, а при майстор.
                    Поразрових се и намерин няколко ръководства за ремонт едното е за
                    КТМ ЕХС: https://www.manualslib.com/manual/90...page=50#manual ,
                    а другото е за GAS GAS EC 200 250 300: http://www.enduropuro.it/shop/en/con...ec-200-250-300
                    В тях има доста неща, а също така прараметрите на статора.
                    Благодаря много, ще видя какво ще направи господина при който съм го оставил, ако продължава да се бави ще се обадя на д-р Каламов.
                    Благодаря много!

Коментар

Някой може ли да ми каже дали това от обявата наистина е модел 2013г. Също така дали има стартер и дали от снимките си заслужава.
                      https://www.facebook.com/groups/6651...62314963889375
                      EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                        Някой може ли да ми каже дали това от обявата наистина е модел 2013г. Също така дали има стартер и дали от снимките си заслужава.
                        https://www.facebook.com/groups/6651...62314963889375

Да 2013г. е няма стартер.
                        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Нещо да ми хареса и да няма стартер.
                          EXC TPI 2019

Коментар

Стартерите от лявата страна ли стоят.
                            Може ли да се добави стартер на модел който е без.
                            Също така гледам имат някакви копчета на които е нарисуван облак от който вали, за какво е това копче.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Като спреш в дъждовно време - автоматично да отвори дъждобрана на мотора .

Коментар

• Re: От: GAS GAS 300+/гас мания/

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                                Като спреш в дъждовно време - автоматично да отвори дъждобрана на мотора .
                                Бъркаш се, като го натиснеш и спира да вали!

Иначе сериозно - копчето е за промяна на картата на запалването на "по-мека" за по-мокър/хлъзгав терен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X