Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Ники прав си, ама реших да се доверя на оригиналдъ чарковете. Тези алгери са с капсуловка само от едната страна, а на масовия пазар има само такива с капсуловка от двете - ще трябва да им махам гумичките, да им мия греста....
    Веригите са разтеглени и няма смисъл да ги слагам отново. Ще мине време преди да стане работата...сега чакам от Хонда да ми доставят чарковете, после втори път ще поръчам други неща...няма как на веднъж
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

ДА де ... ама днес аз карах ...
      Минах "цели" 12 километра, утре .... пак!
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз пък разглобих седалката, изхвърлих дунапрените които бях слагал лятото (и с които пътувах към Испания) , и седалката вече е една гола пластмаса.
        Пътува другата седмица за България да я направят удобна за седене (не да се чуствам наказан на нея) .. и да съм готов за новия сезон!
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          ДА де ... ама днес аз карах ...
          Минах "цели" 12 километра, утре .... пак!
          Аз пък 60
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Аз пък 60
            Аз пък 180
            Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Аз да го сглобя един път, ще видите
              Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Тия дни смених маркучите на спирачките с такива с метална оплетка на HEL.
                Малко врътня е работата, особено с предните да ги прекараш да минават от удобно място,
                а после пълненето и обезвъздушаването също не става особено бързо.
                Старите маркучи барабар с металните магистрали ги разкарах с голям кеф.
                Днес покарах да пробвам спирачките и съм много доволен от резултата,
                даже имам чувството, че по-малко ми се гмурка предницата, но може и да си въобразявам.

Коментар

А защо разкара металните магистрали, понеже HEL не са си направили труда да разделят маркуча според тях, нали?
                  Като цяло металната магистрала винаги ще е по-добра от който и да е маркуч. В частност на Трансалпа (предполагам и на Африката) е поставена на място на което иначе би се получило търкане на маркучи,жила и кабели.

Ако аз предприема смяна, със сигурност ще си запазя магистралата, въпреки, че при мен си е ръждясала. Ако ръждяса още, просто ще я подменя с нова тръбичка.

Не подценявай инженерната мисъл на хората конструирали мотоциклета.
                  Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Точно от там минават, покрай двата кола на кормилото и за да не се допират са хванати с едни метални скоби, а вътре са уплътнени с гумени втулки. И аз не бих ги махнал, ама не знам дали може да се сложи метален маркуч с магистралите. Явно наистина не са разделили маркуча HELL. Новия метален маркуч най-вероятно минава през същите скоби , дето минават и металните магистрали. Не съм чел някой да е имал проблем с това , че е махнал металните магистрали, ама с тях наистина изглежда по-солиден пътя на спирачната течност. Доста мислех и аз по въпроса със замяната на оригиналните маркучи с метални , но за сега ще карам така. После ще сравняваме с адаша. Интересно ще ми е да разменим за малко Африките за да сравня спирането .

Коментар

Да, маркучите са цели от горе до долу, не са 128 парчета, за да се ползват и магистралите.
                      Аз нищо не подценявам, но колкото по-малко връзки имаш в една такава система - толкова по-добре.
                      И айде да не си мислим, че нещо разработено преди 20 години ще е най-доброто решение вовеки веков.
                      Маркучите съм ги прекарал през дупката за жилото за километража и няма търкания и али-бали никъде.
                      Ще ви направя една снимка, че се засегнах как така с лека ръка ми омаловажихте тунинга.

Коментар

• Re: Honda XRV Africa Twin

С махането на металната магистрала не печелиш нищо, но и не губиш кой знае какво Може би е малко по-прибрано около кормилото. Просто разпробитият болт на холендера е по-дълъг, така че да хване и двата маркуча към помпата.
                        Африката ми е с оригиналните маркучи и си спира прилично. На една Априлия, обаче сложих такива с метална оплетка и спирането се промени драстично към добро Може би, защото нейните маркучи бяха доста възрастни и е имало раздуване.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз от 20к карам с такива маркучи HEL и не бих ги заменил със старите гумени. Контрола върху спирачакта е много по-добър. Металната тръбичка при оригиналните е за пестене на място и практичност. С металните няка никакъв проблем - пускат се през дупката на жилото на километража и не опират и не закачат никъде. По-дълги са с около 5 см от оригиналните, което е прекрасна възможност за поставяне на повдигачи на кормилото. С оригиналните това няма как да стане, освен ако не се замени парчето от помпата към металната тръбичка, но една такава заигравка ще струва колкото едни нови метални.
                          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от balkanski Преглед на мнение
                            ...
                            Ще ви направя една снимка, че се засегнах как така с лека ръка ми омаловажихте тунинга.
                            Не е възможно толкова лесно да се засегнеш, нали? Хайде имаш една бира от мен, дано се видим скоро.

А иначе, възможно е моето болно желание за връщане на мотоциклета към пълно оригинален вид, да провокира тази моя реакция.

Това не означава, че не си искам снимката за доказателство.
                            Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Ха-ха, Иво, прав си, не е възможно.
                              Всъщност не знам, обещах една снимка, а качвам шест.
                              Ето и снимките, задния не съм го снимал, че там няма нищо кой знае какво, но с предните имаше доста врътня, докато избера най-удобния път.

Старите грозни маркучи отиват на боклука.

Пътят от апаратите нагоре:

Изглед отпред:

Маркучите минават през дупката за жилото на километража:

Използване на старата скоба и уплътнение пред кормилото:

Изглед отгоре:

Коментар

Някой от вас знае ли нещо за това моторче:

пребоядисван, май и предницата не е негова...(мисля че модела е с два диска)
                                Ако някой го е виждал, моля да пише.
                                0882 415159

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X