Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

За африката не се продава само лагера, а заедно с касетата. Цената е малко по-ниска от цената на мотора.
    А защо да не си купи за Магна, като е същия лагер? Или защо да не го купи от вносителя на марката, ако го има?
    Владич, това че си се набутвал, не значи че всички трябва да правят като теб

Коментар

Владич, ако беше прочел няколко мнения по-нагоре щеше да видиш, че лагера може да бъде доставен най-рано март месец от Бултрако. Писах на роднини в Словакия да питат в тамошната хонда, оттам същия отговор Готиното е, че навсякъде ти искат капаро, без да могат да обещаят коя година точно ще доставт лагера. Иначе лагера е с парт номер 91024MB0004 и е еднакъв за около 1500 модела на Хонда. Не е като при беемветата Днес разнитих касетата и видях че е станала на таратор вътре. Пружините са издълбали големи улеи в алуминия и ще сложа една друга касета направо.
      Последно редактирано от c_chanev; 02-11-11, 23:00.
      Yamaha XT​M600E '98
      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Което означава, че има шанс шума да е бил наистина от нея, а не някъде вътре в двигателя. Че касетата е за боклука е ясно, надявам се да няма други "поразии".

Успех с намирането! В английския ebay засега няма, ще се ослушвам там.

Поздрави,
        Иво
        Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

Да е жив и здрав батко Карлос че ми е изрови една, ще слагам нея и ще докладвам.
          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Не съм сигурен че съм се "набутвал" за това че съм си поръчвал оригинални части за мотора от официален дистрибутор.
            Щом смятате, че можете да го замените лагера, заменяйте го....Учудва ме "бързината", с която работят дистрибуторите на Хонда там при вас и сроковете им на доставка. Но може би за архивни мотори е така.....
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич, струва ми се че започваш да се излагаш Дали е щото вече не караш 'архивен' мотор или заради друго Когато производителя обозначи дадена част, било то болтче, маркуч, бутало или лагер с даден номер, и когато тази част се среща под този номер в парт листата на 140 модела мотори на този производител то това значи, че тази част е абсолютно еднаква и идентична. Когато поръчаш тази част ти я поръчваш под определен номер, а не под 'лагер специално и единствено за хонда африка'. Относно бързината - звънях в Бултрако, опитах през чужбина, опитах и чрез човек, който снабдява незнайно от къде части за хонда - и в трите случая получих един и същ отговор - преди март месец нямало да стане. Ако искаш да ти дам номера на частта да се обадиш при 'твоите' дистрибутори да ги питаш за колко време могат да я доставят
              В интерес на истината този лагер се слага в касетите на мотори, произведени и след 2000-та година, така че не проумявам защо липсва тотално на пазара.
              Yamaha XT​M600E '98

Коментар

?Извинявам се за отклонението- ИНТЕРЕСНО ЗАЩО В ТАЗИ ТЕМА ПИШАТ ВСЕ ПО-МАЛКО ХОРА?А иначе -кой каквото и да си говори: Между оригинални и неоригинални части разлика винаги е имало и ще има-естествено разликата в качеството е в пъти в полза на оригиналните.. Работата ми е такава , че постоянно гледам внос на лагери от Китай. И като ида някъде и се опитват да ми ги пробутат за японски, вече взе да ми става смешно. А тая ос дето я чаках 2 месеца и нещо от Бултрако и дадох един куп пари за нея, НИКОГА не бих я сменил с втора употреба --дето НИЩО И НЯМА, или заместител някакъв, щото бил ПО-ЕВТИН. Просто за да се смени, се разглобява целия двигател.

Коментар

Тук никой не говори за заместване с неоригинална част! Издирвам конкретно лагер NKS RLM3530, но такъв в магазините за лагери не се предлага. Произвеждан е само за хонда като резервна част. Липсва в складовете на Хонда в цяла европа и затова ще подменя цялата касета с доста по-запазена такава със здрав лагер. Бих сложил неоригинални накладки, ръкохватки, огледала или дръжка за съединител, но нещо, за което отива половин ден разглобяване няма да го заменя с менте Още не съм го сглобил, понеже чакам гарнитурата за капака на съединителя. Хората ми се смеят защо поръчвам гарнитура и чакам 2 седмици, ами не си изчукам от клингерит......
                  Yamaha XT​M600E '98

Коментар

До капака ли я докара? Радвам се че си намерил касета.
                    Глупстите за оригинални и неоригинални и втора употреба части ще пропусна да коментирам
                    Сипвай и обаче, каквото трябва масло. Мисля че това е фактор да ти се прецака този точно лагер.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Еми 15/50 полусинтетика. Скъпо Има хора карат с м10д и не се оплакват....
                      Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Аз карам с 10/40 4т - така пише в мануала
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Предпочитам да карам с 15/50, защото редовно се завирам по прахоляците и козите пътечки, където двигателя загрява. Да не говорим за турските жеги лятото....
                          Някои хора карат с 20/50, но ми се струва прекаленно.
                          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Абе Чанев, 1500 модела на Хонда карат с тоя лагер, а ти никъде не можеш да го намериш?!?!... Вземи го замести с лагер от Ямаха, Иван ще ти намери.....Лагер от БМВ не ти предлагам, защото това е вече от висшата лига и сигурно няма да те устрои цената.

Не че Хонда изобщо има толкова модела де, ама цитата за бройката е твой.....
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз от беемве даже не искам, щото се трошат много по-бързо и ще трябва да ги сменям планово всичките на 50 000 км Ти защо не пишеш в беемве темата ами ровиш е бедняшките африкански теми
                              Последно редактирано от c_chanev; 06-11-11, 10:36.
                              Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Стара любов и спомени......
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X