Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

fory каза бензин за 200 км. Предполагам това е с малка резерва. Това ще да е около 12 литра +-1 до 2л.
    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Здравейте на всички,
      аз съм от Варна, карам чопър от 3 години, но съм решил да го сменям с тежко ендуро. Оказа се че рокер от мен не става, а и гъзарията ми идва малко в повече... Със съпругата ми предпочитаме да правим разходки (еднодневни или по дълги) зависи от времето и средствата с които разполагаме, спим предимно на палатка и чопъра е крайно не подходящ за това. Освен това имаме роднини в Украина и Русия и искаме другия сезон да предприемем подобно пътуване, т.е. трябва ни мотор за лоши пътища, който да не изморява и да може да се товари много...
      Направих едно кръгче с варадеро по макадан и черно, и мотора ми се стори много лек и послушен в сравнение с моя трактор.... но не съм се качвал на африка и не знам дали ще мога да се оправя с нея...освен това за мен е много важен конфорта на пътника (мрънкаща жена - кофти почивка), та ще се радвам ако някой от вас сподели конкретния си опит.
      Защо съм избрал африка?
      Предстои ни емиграция и искам сменяйки мотора по-скоро да освободя средства, а не да затварям още. Видях че в диапазона 3-4 хиляди има прилични предложения ище хиляда за това-онова и мисля, че би могла да се получи прилична машина (ако не попадна на някой гроб разбира се).
      Ако съм се заблудил ще е полезно за мен да ме опровергаете.

Поздрави.
      0882 415159

Коментар

Добре си се насочил! Но, обезателно трябва да смениш седалката на Африката .... защото, мрънкането от страна на жената ще продължи ....
        Аз лично, като мина над 200км. ..... и .... почва да ме боли задника с оригиналната седалка.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Седалката на Африката е по-удобна за пътника, отколкото за водача.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От известно време ми се въртят едни червени мисли из глвата и исках да питам собственици на Африки следното:

Ако смените Африката си с Honda XLV750 (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_XLV750R) какво ще ви липсва от Африката?

Това е сериозен въпрос, наистина ме интересува.
            You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

XRV има по-добро пътно поведение и като че е по-комфортна. Ама все пак имат близка родствена връзка.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тия двете нямат нищо общо. XLV- то си е дърт байк, ендуро от класа на XR 650. Оголено, никаква ветрозащита....двигателите също са доста различни, нищо че и двата са V 750. Бих взел едно такова XLV ако намеря в перфектно състояние и ако имам пари, но не бих изоставил баба африка. Тя си е за дълги пътувания, а то ще е за .....странджата да речем
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от lutar Преглед на мнение
                  Здравейте на всички,
                  аз съм от Варна, карам чопър от 3 години, но съм решил да го сменям с тежко ендуро. Оказа се че рокер от мен не става, а и гъзарията ми идва малко в повече... Със съпругата ми предпочитаме да правим разходки (еднодневни или по дълги) зависи от времето и средствата с които разполагаме, спим предимно на палатка и чопъра е крайно не подходящ за това. Освен това имаме роднини в Украина и Русия и искаме другия сезон да предприемем подобно пътуване, т.е. трябва ни мотор за лоши пътища, който да не изморява и да може да се товари много...
                  Направих едно кръгче с варадеро по макадан и черно, и мотора ми се стори много лек и послушен в сравнение с моя трактор.... но не съм се качвал на африка и не знам дали ще мога да се оправя с нея...освен това за мен е много важен конфорта на пътника (мрънкаща жена - кофти почивка), та ще се радвам ако някой от вас сподели конкретния си опит.
                  Защо съм избрал африка?
                  Предстои ни емиграция и искам сменяйки мотора по-скоро да освободя средства, а не да затварям още. Видях че в диапазона 3-4 хиляди има прилични предложения ище хиляда за това-онова и мисля, че би могла да се получи прилична машина (ако не попадна на някой гроб разбира се).
                  Ако съм се заблудил ще е полезно за мен да ме опровергаете.

Поздрави.

Мани ги тея африки, ела да ти покажа мотор
                  Шегувам се, не са лоши мотори, но имам за теб такъв, който да отговаря на всичките ти изисквания.
                  Виж повече за моя мотор тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=79567 и тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=105296
                  Искам да го продам, за да започна следващия си проект. Според мен няма произведен перфектният мотор и затова се опитвам да ги създам сам. С това СТ доста се доближих до целта, но с това почти се изчерпват възможностите на базата за "тунинг". Обади се на телефона от обявата и ще дойдеш да го видиш и пробваш, не е задължително да го купуваш.

Коментар

Благодаря за предложението, НО предпочитам мотоциклета да е в оригинален вид. Ако нещо ще се прави по него, ще го правя аз. Освен това двигателя задължително трябва да е V-twin за да ми напомня на чопъра...
                    0882 415159

Коментар

Първоначално публикуван от ili4 Преглед на мнение
                      От известно време ми се въртят едни червени мисли из глвата и исках да питам собственици на Африки следното:

Ако смените Африката си с Honda XLV750 (http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_XLV750R) какво ще ви липсва от Африката?

Това е сериозен въпрос, наистина ме интересува.
                      Като начало големият резервоар и ветро защита, която не знал колко е добра на африката, но на този е никаква. Възможно е да има и разлика в предавателните числа, защото този мотор е по-хард ендуро.

Коментар

А тези двата мотора имат малко общо помежду си - V-образния двигател.
                        Единия е с въздушно охлаждане и карданно предаване, а другият с водно и верига. Дори рамата няма нищо общо.

Коментар

Пичове, внимавайте с тия слюди от WEMOTO.COM. Направени са от трошлив плексиглас и като нищо някой може да се окаже с прерязана аорта не дай си боже......
                          Yamaha XT​M600E '98
                          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Здравейте колеги,скоро си продадох RD 04 и сега съм със RD 07,но ми се налага да сменя маслото в коловете.Въпроса ми е можете ли да ми кажете колко масло събира всеки един от коловете и какво ще ми е нужно за ремонта(само масло и семеринги или и нещо друго).

Коментар

Семеринги се сменят само когато старите са изпуснали.
                              В противен случай се сменя САМО маслото.

За количеството си свали най-добре едно ръководство, там ще прочетеш и за някои тънкости при смяната на маслото и не само.

Коментар

Имам мануал за африката,но пише че събира 648 куб.см. обърнато в литри това прави 0,648 литра,но незнам дали това е общото количество или е количеството масло на един кол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X