Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки V-strom 800 DE.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вече сме с куфар...
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Ще слагаш ли нещо отстрани?
      Там евентуално аз бих гледал само за меки, не алумин и не пластмаса.

Чанти от страни, ама трябва да събера пари. И без друго не е спешно. За сега съм поръчал само ролбари от Мотеч, разширител на пачият крак и централна стойка. Чантите ще почакат.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Имам някакъв талон за отстъпка на Криега - раздаваха ги на Сърница.
      Ако ти върши работа ти го подарявам.
      Ама с отстъпка или все са много скъпи.
      Да си призная не ги харесвам особено пък и нямам нужда от още чанти.
      Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
        ВладиЧ коментира
        Редактиране на коментар
        Мислех да взимам чанти от Бумот с цялото окачване по мотора. Ако взема Криега как ще ги закача на мотора?
        И да. Скъпи са. Двете чанти на Бумот с цялото окачване по мотора са 1250 лева. Даже се заключват към мотора чантите.Говоря точно за Сузуки 800 ДЕ, а не по принцип. Видях ги на тестовото Сузуки в Миркат.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 06-09-24, 07:05.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Честно казано не към запознат в детайли нито с едното нито с другото.
        Знам, че Криега имат една база, която с неколко различни комплектации се закрепва върху различни марки/модели без нужда от допълнителна рамка и железа.
        На ремъци се държи всичко върху мотора.
        Върху базата после поставаш пак техни чанти с различен обем според нуждите.

И тук или в тубата може да се разгледа:

Бумот монтират метална рамка върху която закрепват чантите.
        И аз съм така но не с техни неща.

И двата подхода имат своите +/- и е въпрос на избор спрямо ползването.
        Първото е леко и по-надеждно при търкаляне на мотора.

Аз тогава се интересуван от обща халтура за базата на криега, те пък ми дадоха ваучер.
        Мислех в последствие тяхна раничка да си купя ама май и няма да го бъде.
        А тоя ваучер има срок на годност та затова го “пробутвам” - да не иде дзян

Моята 68 литрова мека беше около 300 долара тук с намалението преди няколко дни,нищо не ти трябва за да се закрепи зад теб на седалката,евентуално предпазител на ауспуха ма си идва с него

TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ето това са чантите на тестовият мотор в Миркат. Точно на тях съм хвърлил око. Разгледайте всичките снимки. Нищо няма хванато за седалката и няма никакви ленти през нея. Освен това на противоположната страна на мотора срещу ауспуха има допълнителна кутия за инструменти...

Ролбаите тука са оригиналните на Сузуки, които не ми харесват. Като асмалък са. Аз съм поръчал вече Мотеч ролбари, а отзад съм с куфар, а не с мека чанта.
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Е така де, това е "едната система" - тръбна рамка и странично на нея се туря мека чанта или някакъв твърд куфар, като твоите на бенвету.
          Криега и това за което дума Боса е "другата" - няма никакви рамки, чантите се овисват кату дисаги баш върху самият мотор
          И се опъват само с ленти да не се лашкат като на пръча мъдята
          Не те агитирам, още повече, че и за харесвам повече твърда рамка а не това:

Всеки избира к'вото намира за по-добро.
          Това дето си показал е супер само дето е скъпо и тежко - това са му минусите.
          А и аз не харесвам тая фирма, имам си съображения и съм го казвал не веднъж ама това са мои шипоци

Честито , да те заведе на всички места които си пожелаеш . Новото си е ново , а чантите са добър избор . При мен последните ми чанти също бяха меки , но много масивна изработка и си тежаха по почти 5 кг. едната . Вече съм решил да минавам на съвсем лек багаж , едно водоустойчиво руло на седалката и това е . Ама това за следващия сезон . Поздрави .

Коментар

Аз пък реших да се връщам обратно към багаж на гърба.
          Сега се сетих защо имам ваучер за Криега и изобщо по каква причина съм заглеждал по това въпреки, че никога не съм го харесвал.
          Виждах нещо такова върху газ-а в началото на годината заради ниското тегло но в последствие ми мина и "еволюирах" към абсолютен минимализъм,
          Не искам нищо да стърчи и да виси., каквото трябва - на гърба и в джобовете

ВладиЧ - навъртя ли водомера за обслужване?
          Да споделиш колко време / колко паре.

Аз за консвервата съм приятно изненадан и от двете.
          Сервиза уш е един за консерви и мотори ма знае ли човек.
          Забелязал съм някакво подчертано разделение межди двете там.
          Вероятно е нормално - знам ли.
          Враг усраине

Коментар

Още миналата седмица навъртях 1000 км. Но ме записаха чак за 17-ти. Казах им, че няма да чакам до тогава без да си карам мотора, така че най-вероятно първата смяна на масло ще е на 2000 км. Към 230 лева ще е всичко. Май повече няма да сменям маслото в официални сервизи освен първият път. Изобщо не ми пука за печатите им. Защото 3 литра масло и един филтър не струват 230 лева.
            А колкото за чантите. До скоро карах само с куфари. За дълъг и далечен път 5 кила отгоре, или отдолу, изобщо не са чак толкова важни и от значение, но... Като гледам, какви глупости се носят на дълъг път, там масички, столове, триноги за фотоапарат, примуси, тенджери, тигани, кафеварки, огромни палатки, камара резервни части и детайли и какво ли още не, да ми разказвате, че меките чанти с разни ремъци били по-леки от тези с рамки направо ми става смешно.
            По-добре да се редуцира багажа и да се изхвърли всичко ненужно, вместо да мериш, коя чанта празна е по-лека...
            Аз съм се научил да редуцирам багажа си още, когато катерех по скалите и планините, а там всеки грам беше от значение. И не го носеше мотора, а аз го мъкнех на гръб.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 08-09-24, 05:59.
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
              ...Защото 4 литра масло и един филтър не струват 230 лева...
              4 литра?!?
              Че на мен консервата ми събира толкова за 1200 цици?!?
              WTF?!?

За 4 литра цената е ОК ама за чий хуй този чеп иска 3 литра и половина?!?
              После мерцовете били бидони - че то хаябусата носи същото количество олио?!?

Враг усраине

Коментар

• ВладиЧ
                ВладиЧ коментира
                Редактиране на коментар
                Последно редактирано от ВладиЧ; 08-09-24, 06:03.

Аз с 1.8литра пак съм с 4литра та...каквото такова...не е грешно да има повечко масълце...тия с малкото по ме притесняват...а и без това е най-евтиното нещо в тоя мотор.
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

Някакви такива безумици съм ги пуснал в нужника вече.
                Мерца събираше 8 литри и нормално още толкова между смените.
                Да му пикам на вървенето

Ето това е за газката:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:gas_mnt.png Прегледи:0 Размер:117.4 КБ ID:6973176

За хондата е пак подобно но само с 1 филтър,
                300 вместо 700 цици.

За мен повече от 2 литра олио е като да сипеш кенче бира в къртичина

П.С: За 35лв нема нито да чуча под тъпото жеклязо нито да издирвам оферта за ольо.
                Още повече, че уговорката е за няколко дена напред и да кажем 30 минути чеканйе!
                Аз повече време в зяпане горя около траялките наоколо докато сменят ольото!

Последно редактирано от Esper; 07-09-24, 21:12.
                Враг усраине

Коментар

Така погледнато един цилиндър 700 кубика = 1.8литра масло.
                  Аз имам 2 цилиндъра по 900 кубика всеки = 4литра масло.
                  Значи сметката е вярна...
                  Майтапа и спама на страна ама мерцедеса вярно с 2.2 дизелов мотор ми събира 6.4литра...та...абе това да му е кусура....
                  Владич като дойде време...отчети се да видим как е с обслужването.
                  Аз не бих пропускал тия работи,че ако клекне и не си минавал в официалният сервиз ще видиш от трите средния,ако се наложат ремонти.
                  Ама ти си знаеш де...
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тогава ВладиЧ-а ке си купи подемник за мотор, и ке си го прай сам :-)

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    То при карането на Владича и лакомията на тоя чеп ще му трябва не само подемник а и солиден варел за отработено ольо!

4 литри… Цуцуки са баси троловете!
                    Ма не е изненада.
                    Ня дъгел0 пешеше 2.3 литри капацитет.
                    Обаче всичко над 2 литра беше като помощ за усрайната…
                    Като да напълниш /dev/null

Я пак на чантите

Добрата мека чанта не и трябват железа за закрепяне,не тежи,не се троши при падане,не ти троши крака като падне върху тебе,струва 3 пъти по-малко от куфара и се мести от мотор на мотор много лесно,седи си на мястото на пасажера,ако си я закрепил яко си вдигаш мотора с нея,поправката е майтап - лепенки за гуми или Тиксо в краен случай,става с парче от ТИРаджийско покривало на ремаркето.

Аз имам малки за КТМа,имам и най-големия размер,среден не съм купувал,че като ми трябва среден просто навивам повечко големия и става средна хубост.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

• Пламен Атанасов
                    Пламен Атанасов коментира
                    Редактиране на коментар
                    Зависи , в немско за бмв -то меките чанти си струваха колкото комплект алуминиеви куфари . Тежаха си пак толкова , но наистина са много добре изработени . Говоря за оригинално брандираните за БМВ , изработват ги моско-мото. Иначе има и много по леки , на други производители и варианти за закрепване. Вече съм решил за такива глупости пари да не хвърлям . Едно евтино водоустойчиво руло за минимално количество багаж , и малка раница на гърба за по ценните неща ми е напълно достатъчно.

Три литра ми е маслото на Сузукито. Объркал съм в бързината. Виж за цената на смяната в Миркат не съм объркал...
                  Мотори с 1-1,5 литра масло искат много честа смяна на маслото. Обикновенно мотокроса е така и са на моточасове, а не на километри.

Златомир Попов - Forry

Коментар

3 и малко ми е на GSчето,800 цици - 7-8000 до смяна
                    1.25 грубо на КТМа с 450 цици - 20-25 часа
                    1.2 На TW трактора с 200 цицки - 6-7000 до смяна

Хубавото е,че всичко върви с 10W50
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X