Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Чакайте сега малко всички.
    Изгубих нишката на целта на темата от упреци и нападки кой на кого и на какво пречи кой вреден кой полезен и.....

Нека малко да обобщя. Какво е общото което забелязвам между Пенчо (примерно) и Байкария.
    Пенчо е наясно с природата. Обича я, при всяка възможност е сред нея. Знае как да къмпингира сред нея. Знае какво трябва и какво не трябва да прави. Той по никакъв начин пряко не и вреди, напротив, до колкото може помага тези около него да не и вредят. Като казвам Пенчо считайте че говоря за всички като него с подобно отношение към дивата природа.
    Байкария се оказа, че също е наясно как да организира многолюден Фест сред природата без пряко да и навреди. Дори с идея да помогне.
    До тук освен че феста притиснява спокойствието на Пенчо, а той пък (или други като него) заема територията определена за феста, друг проблем не виждам.
    И все пак проблем има, косвен. Те са прецедент който провокира други действия на други хора или организации в условията на свободията която цари. Щом като Пенчо може да опъне палатка, значи и Непокис Мърлячов също може. Да ама Пенчо чисти а Мърлячев цапа с мисълта "абе нали си плащам данъци некой да дойде да изчисти".
    Щом като Байкария може да прави фест за млади хора, значи и милко калайджиев може да си направи концерт за хардалкохолиците.
    Та това е което ме притеснява и в БегликаФест и "дивото къмпингиращите"
    Няма друг начин. Просто трябва да има контрол. Не знам точно как но трябва да играе ролята на сито.
    Сито през което Пенчо ще може да си опъне палатката на Беглика, Мърлячов не, дори и да си плаща за това да замърсява.
    Както и да прецежда идеалните от комерсиалните намерения на екоорганизациите.

А докато се измисли "ситото"....... Съжелявам но с мръсната вода и чистата.... И едните и другите нямат място там.

ПС. За термина "диво къмпингиране" съм съгласен че е двузначен според разбиранията. Тануцо внвсе яснота за използването му.
    Последно редактирано от iiiopo; 22-10-09, 22:22.
    О899 2б2 1З2

Коментар

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Не разбирам сега от къде се намеси Министър Председателя, че и Русия ? По нагоре виждам няколко въпроса които нямат особено значение в контекста на новите условия, за управление на защитена местност Батлъбоаз.
      Справедливо, несправедливо са относителни категории зависи от гледната точка. От гледна точка на къмпингуващите, да се вдига шум е недопустимо.
      От гледна точка на един нов кандидат за опъване на палатка запазените места на дългогодишните потребители на къмпинга, където той не може да опъва, също са неспрсведливи.

За това, дето по време на почистването след събора, завърналите се местни къпингуващи пускаха по не по малко мощни уредби, националния химн на Република България и ни се смееха, че стоим мирно - за това просто нямам думи.
      А това е факт видян от десетки люде с потърпевши Жоро, Станко и аз. Голям кодош падна смяха ни се !
      Господин Николов,
      Никак аз и Вие да намерим общ език ... Виждате колко се старая и мъчим да пиша на български, на кирилица, с падежи, ... и пак не става... Явно аз пиша на народен а вие на книжовен език. Не на истина не са гавря или бъзикам. Кръст давам! Просто не мога да разбера че аз постоянно с факти и аргументи и съм манипулатор, крадец, ... , а вие все в завита форма и нищо не разбирам кво искате да кажете??? Аз няколко поста на зад написах какво предлагам, ясно и точно. А какво предлагате Вие, Байкерия и всичките Зелените организации. Извинявайте, нищо лично, но Вие както човек най твърдо защищаващ кауза с която не съм съгласен, не можете ли да ми дадете поне един ясен и точен отговор. Хайде ще се опитам да помогна. Копирам моите предложения и онова което вие и вашите симпатизанти предлагате. Ако нещо бъркам, моля да ме коригирате и ако трябва публично изругаете.

Те така:

Аз предлагам: Въвеждане на такса за престой.
      Вие и вашите: Съгласни, байкерия и всякакви зелени ще са касиери.
      Мой коментар: Съгласен сам, няма значение кой е чорбаджия, важно е да има подобрение.

Аз предлагам: Въвеждане на такси за ползване на дървесина.
      Вие и вашите: Съгласни, байкерия и всякакви зелени ще определят кой ще взима тая такса.
      Мой коментар: Съгласен сам, няма значение кой е чорбаджия, важно е да има подобрение.

Аз предлагам: Въвеждане на глоби за замърсяване и хвърляне на боклуци.
      Вие и вашите:Съгласни, байкерия и всякакви зелени ще определят кой ще взима тая такса.

Аз предлагам: Забрана на каквито и да е масови или организирани мероприятия.
      Вие и вашите: Съгласни, байкерия и всякакви зелени ще определят кога ще са техните организирани мероприятия, който са извън всякакви забрани, но за другите такива ще са забранени.
      Мой коментар: Не съм съгласен!

Аз предлагам: Забрана на каквото и да е строителство или облагородяване на региона.
      Вие и вашите: Съгласни, байкерия и всякакви зелени ще определят къде ще се строи и облагородява, което е извън всякакви забрани, но за другите такива неща о другите хора или организации ще са забранени.

Аз предлагам: Да си все пак намерим общ език ...
      Вие и вашите: Да се сложат бариери, да не се допускат колите и хора до язовира, ...

Чакам Вашият коментар Г. Николов?

Г. ЗЗлатев, благодаря от сърце за разбиране и сериозно отношение към темата.

Душко

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
        Тишо, аз не защитавам никого, а изказвам собственото си мнение. И не мога да се съглася 2-3 души тук, пък и в други теми, да издигат лозунги от името на всички. Ясно е, поне за мен( видях с очите си) че огромното замърсяване идва от къмпиращите навсякъде около язовира. Затов съм и съгласен с Дулен за някои неща. Но хвърлянето на обвинения на масата трябва да става обосновано. Тук някои се палят кой какъв бизнес щял да прави. ОК, нека се извадят факти, да се сигнализират държавните институции и да се действа. Но без факти и с крайни изказвания нещата стават малко странни. Един ми говори от името на 104 души, друг обяснява какъв хотел щял дя се строи, трети разправя за някакви бариери и кой щял да минава пред тях. Предполагам и ти тук не виждаш факти. Та затова продължавам да чакам. Но стотиците огнища около язовира, тоновете отпадъци, пръснатите навсякъде тоалетни хартии и фекалии, гърмящата чалга, кубиците нарязани дърва ги видях с очите си август 2008, преди какъвто и да било фест. Сигурно пишещите от името на къмпингуващите са хора съвестни, но хилядите им последователи не са и това е доста по- важен проблем от шумовото замърсяване за 2 вечери. Да, и то е вредно и ме вбесява, но консервите на дъното до брега още повече.
        Аз считам за уместно трите защитени местности да останат чисти, без никакви хора и къмпиращи, като горските незабавно и безцеремонно разкарват всеки от там, а на останалите места да се въведе строг ред( както е предложил Дулен) и който не го спазва, да отнася солени глоби. Да се плащат такси, с които да се осигурат контейнери и регулярно сметоизвозване, а всяка изхвърлена хартийка да носи глоба. Феста да бъде някъде другаде или да бъде трансформиран извън защитената местност. Да има място, от което да се вземат каяци или колела под наем, но този бизнес да дава средства за почистване и охрана. И най вече шум да няма, нито чалга, нито техно.
        И накрая моля и теб, и още няколко пишещи - не лепвайте на тоя или оня етикет, дайте факти, пък всеки сам ще прецени. От безпочвена( а от някои и високопарна) риторика няма смисъл. Градивни и конкретни предложения, а не кавги, могат да помогнат на язовира и околността. А това, което явно притеснява Ник, пък и мен, е че има хора, които пишат само в тази тема, защитават правото си на къмпиране и някак си се асоцират с Форума. С теб сме спорили, писали и говорили тук бая години без да сме се видели лице в лице, но за тях не знам нищо освен написаното тук и е нормално да се запитам те за Природата ли се борят( защото ги няма в други екологични теми) или за собственото си спокойно и неангажирано с нищо къмпиране на язовира по собсвени правила.
        А по отношение на твоето мнение и дали то трябва да бъде представлявано или не от Форума, има начини това да се регулира по определен ред. Модератор си, четеш и на недостъпни за обикновенния потребител места, ако има нещо неясно, Венци е насреща.
        Значи,
        ако някой си е позволил
        да говори в множествено число,
        от името на 104 човека,
        то той се опитва да лидерствува
        и да манипулира,
        но ако има 33-ма съмишленици
        може да представлява целия форум?!
        Нещо не разбирам?....
        Или той е назначен от собственика?!
        А собственика как представлява един обществен форум
        Как примерно представлява мен,
        че и делегира права на друг,
        да ме представлява???
        Как представляваш ти, или Ник Николов
        аджеба форума и тия 100 и кусур човека
        които са на обратното мнение?!
        Или, "така каза батко"?!?!

Жалко, че се наложи да ти отговарям на нападките,
        защото в поста ти има и доста конструктивизъм.
        Но ме провокира и особено заплахите към Тихомир,
        който освен да следва принципите си,
        нищо друго не е правил.

Да, има добри неща в поста ти
        само, че надали ще се случат,
        защото ти ще направиш поредното салто-мортале,
        и ще стане това което всъщност "каже батко"...

Коментар

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Значи, ако прочетете внимателно позицията на Байкария за феста ще видите че за разлика от Пенчо, който иска да почива спокойно на това място, плаща си таксата и се грижи за чистотата на бивака, то байкърите имат съвсем комерсиални планове. Те смятат, че разработването и усвояването на тази защитена територия, повтарям усвояването на защюитена територия, та това значи би било от голяма полза за същата тази територия. Да се смееш ли , да плачеш ли? Че даже и финансисти си назначили , които да следят постъпленията и финансовите потоци. По-голяма комерсиализация от това - здраве му кажи. Целта - усвояването на едни парички и създаването на плацдарм за "облагородяването" на този резерват са видими за всеки непредубеден.

...Но действия, базирани на реалността, с мисъл само и единствено за Природата( не за купона на едни или спокойното къмпиране на други) и трезва оценка за случващото се.
          Нали виждаш колко много се отнасят тези думи, и за едните и за другите? Само че докато едните не слагат бариери и не вземат пари от желаещите да почиват там, другите го правят с удоволствие и както е видно, ще продължат да го правят.
          Е, има ли все още някой, който да не е разбрал за какво аджеба се провежда целият този фест?
          Освен тези дето не искат да го разберат?
          Последно редактирано от Тихомир; 22-10-09, 22:00.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Г-н Стоянов, явно не сте чели оня част на форума, където са описани правилата. Този Форум е частен и с има собственици, които наливат хиляди левове месечно, за да можем ние тук да пишем. Тези хора го издържат изцяло и ако решат, утре могат да го спрат. И ще са напълно прави и всичко ще е в реда на нещата. Та недейте обяснява кое чие е и какво трябва да става. Навремето тук пишеше един горд и принципен мъж, мой приятел, който реши като Вас, че нещо не му харесва и не го одобрява. Сега пише другаде и аз напълно разбирам и одобрявам мъжката му постъпка. Та пак повтарям и на Вас, не се чуствайте длъжен да правите нещо, което явно не Ви харесва. Има законни начини, и Вие сте ги изброили, да се направи нещо конкретно. Направето го, ако искате от собствено име или заедно с хората, които споделят мнението Ви, но не намесвайте Форума, не използвайте местоимението "Ние" без да е ясно кои са тия "Ние". И не обяснявайте как тук може всеки да прави каквото си иска, определено не е така и ако Правилата се нарушават, следват санкции, ако злоупотребявата с името на Форума, също( не Ви обвинявам, Вие не го правите, просто напомням).
            Уважаеми г-н Златев,

аз мога да обяснявам каквото си искам, а от друга страна собствениците, администраторите и още когото и да си поискате, може да направи каквото си поискат с този форум (да изтрие мое мнение, да ми забрани достъп) и всичко което някому принадлежи по един или друг начин, благодаря ви за благородния съвет, но аз се чувствам длъжен да направя това което според мен е целесъобразно независимо дали ви харесва или не В нито един мой пост не намесвам "Ние" и вие както уважаемия г-н Николов четете между редовете или неща които не съм написал!!! Прочел съм много внимателно правилата на форума и доказателство за това е, че нито един мой пост засега не е изтрит, както и помолих г-н Николов така и вас ще помоля да четете внимателно какво съм написал и да не си измисляте неща ненаписани (изречени от мен), според мен вашият цитиран пост е популистки пълен с неистини, които целят разводняване на темата с измислени укори към мен!
            Моля ви съсредоточете се върху дискутирания проблем и помислете върху неговото правилно решение вместо да търсите под вола теле

Тук съм писал винаги и единствено от мое име
            Последно редактирано от boyko100; 22-10-09, 22:05. Причина: пр.гр.

Коментар

Виждам, че твърде фиволно боравите с думи, които имат конкретен законов смисъл по НПК.
              Надявам се, осъзнавате, какво точно имате в предвид.... ?
              О моля ви се г-н Николов, не пиша от АйПи което е скрито зад прокси, много добре знам с какво боравя и как

Огромно благодаря за загрижеността ви малко съжалявам, че само това имате да кажете

Коментар

Първоначално публикуван от dag Преглед на мнение
                Значи,
                ако някой си е позволил
                да говори в множествено число,
                от името на 104 човека,
                то той се опитва да лидерствува
                и да манипулира,
                но ако има 33-ма съмишленици
                може да представлява целия форум?!
                Господин Даг,
                И аз точно това исках да попитам. Що постоянно се тук споменава "мнението на форума" , "Становище на форума", "Форумни дела",... Па нали тук сме живи хора, с имена и говорим по между си? Нали се подписваме, нали имаме собствено мнение? Не може ли да се говори от собствено име ???

Аз нямам нищо против собственици на форума да имат становище, и да се под името на "Оффроуд БГ" появяват на всякакви мероприятия. Но това за мен е реклама на сайта или маркетинг, но в никакъв случай не може и не става да бъде мнението си на всичките членове. Особено не бива да се членове на форума "перчат" че говорят от името на всичките участници. Така мисля аз де, ако бъркам кажете .
                Последно редактирано от Тихомир; 22-10-09, 22:30. Причина: пр.гр.

Коментар

Добре, де. Кой ще ми разтълкува малко "манифеста" на т.нар. байкария?

В него не се срещат нито веднъж думи като "природа", "защита" и "екология", за сметка на изобилието от "управление", "използване", "усвояване" и "територия".

Не е ясно кой е финансистът, отговорен за потоците, но че длъжността PR на събитието и фондацията е приета твърде присърце от някои съфорумци е досадно очевидно.

Явно пада голямо подценяване на тукашната аудитория, за да й се пробутва едно чисто комерсиално спортно-културно мероприятие като природозащитна акция от национален мащаб.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

В него не се срещат нито веднъж думи като "природа", "защита" и "екология", за сметка на изобилието от "управление", "използване", "усвояване" и "територия".

Не е ясно кой е финансистът, отговорен за потоците, но че длъжността PR на събитието и фондацията е приета твърде присърце от някои съфорумци е досадно очевидно.

Явно пада голямо подценяване на тукашната аудитория, за да й се пробутва едно чисто комерсиално спортно-културно мероприятие като природозащитна акция от национален мащаб.
                    Обер, па и аз месеци на ред искам съшито, ама нъъъц... Само завито, забулено, тъц ъц, криви диво къмпиращи, прави оние с бариери, музика щела да спаси света особено ако е 24 часа на ден, глухаря сега бил в възторг, глухарка готвила пържени картофи ... Иди бегай ...

Коментар

Първоначално публикуван от boyko100 Преглед на мнение
                      Г-н Николов, форумите не са ничия собственост те са обществени и от тази гледна точка форумите не са физически или юридически лица та да бъдат скравани или сдобрявани с който и да е! Форумите (демократичните) са места където хората да мога спокойно да изказват мнението си и, ако някой от администраторите смята, че след като нямаме джипове не може или нямаме право на глас моля нека ни изтрие мненията ( това обаче няма да промени нищо), за съжаление вие се изпуснахте и от тук нататък аз ви смятам за съпричастен ВАС, не форума, към това престъпление към природата и в частност към м-тта "Чатъма"!

Между другото имам джип, много от вас ме познават

с уважение

Б. Стоянов
                      Г-н Стоянов, вижте цитата с Вашето мнение и ми кажете как да разбирам написанато от Вас и подчертано от мен? Като грешка при писането ли?
                      Популизам е когато някой само говори, без факти и конкретика. Аз поскрепих конкретни предложения и сам направих някои. Вие спорите за виртуални свободи и се опитвате да се изкарате репресиран, неудобен и прочие без грам конкретни действия, предприети към Вас. Лозунгите Ви как ще се борите " до последен дъх" е добре да прераснат в конкретни действия. Нека колегите преценят кой е популист.
                      А по отношение на действията мога да Ви предложа нещо. Създайте Сдружение с идеална цел "За Беглика" или нещо подобно, регистрирайте го и от негово име поведете борбата. Струва само 400 лева да се направи за държавни такси. И после от негово име извън Форума вдигнете байрака и поведете съпротивата. За 4-ти път повтарям днес, Закона позволява действия, направете нещо вместо да приказвате, щото иначе май баш това е популизъм.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от boyko100 Преглед на мнение
                        О моля ви се г-н Николов, не пиша от АйПи което е скрито зад прокси, много добре знам с какво боравя и как

Огромно благодаря за загрижеността ви малко съжалявам, че само това имате да кажете
                        Това не е загриженост, обръщам внимание върху прекалено лекото раздаване на квалификацията престъпник.
                        Престъпник е човек осъден с влязла в сила присъда. И то докато не отбие срока на наказанието си.
                        Тези квалификации не говорят нищо добро за сериозността на вашите думи.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

Обер, Мога да опитам
                          На следващия "Фест", освен "планинско колоездене, лодки, въжета, пейнтбол, уърк шопи и т.н."
                          вероятно ще се предлагат и АТВ-та и джипове или който там каквото има под наем. Всъщност ти май много добре го знаеш.
                          [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Това не е загриженост, обръщам внимание върху прекалено лекото раздаване на квалификацията престъпник.
                            Престъпник е човек осъден с влязла в сила присъда. И то докато не отбие срока на наказанието си.
                            Тези квалификации не говорят нищо добро за сериозността на вашите думи.
                            Престъпник г-н Николов е човек пристъпил законите както на държавата, така и на природата и хората престъпници, не са само тези осъдени от държавата, но и тези извършили престъпления които не са наказани, престъпници са дори хората които заобикалят законите с престъпна цел

Но г-н Николов, ако сметнете за необходимо аз нямам нищо против да възбудите дело за клевета срещу мен, мисля, че делото ще бъде обединено с това срещу "Бандерия" чиито интереси така безкористно защитавате

Коментар

Първоначално публикуван от tna_bg Преглед на мнение
                              Обер, Мога да опитам
                              На следващия "Фест", освен "планинско колоездене, лодки, въжета, пейнтбол, уърк шопи и т.н."
                              вероятно ще се предлагат и АТВ-та и джипове или който там каквото има под наем. Всъщност ти май много добре го знаеш.
                              Брей, какво прозрение. И кой ще ги предлага - интересно ?
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Come again, демек - я, пак?

Престъпник е всяко лице, извършило престъпление. Не са престъпници лицата, които действат в състояние на невменяемост - когато поради умствена недоразвитост или продължително или краткотрайно разстройство на съзнанието не са могли да разбират свойството или значението на извършеното или да ръководят постъпките си.

Наказание на престъпниците се налага от съда след съдебен процес, в който те са признати за виновни за извършено престъпление. До влязло в сила съдебно решение за всеки важи презумпцията за невинност.

Тази категория се снема при реабилитация, а не при отбиване срока на наказанието. Това не знам откъде го измисли, но е видно че се опитвате да разводните същността на проблема тук с такива отклонения и дребнотемия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X