Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Понеже се трият постове, аз да попитам каква е целта на "Бегликафест"?
    За какво са събрани толкова хора на едно място?

Коментар

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Златев,
      Нямам никакво намерение да се заяждам с теб, само съм противник на мероприятия като Беглика фест. Дървата на Мишо са сухи и изгарянето им е само от полза за гората, за разлика от живите клонки които горят хората от феста. Не е важно дали са дебели или тънки дърветата, по-важно е дали са живи или не.

Коментар

Мненията от тази тема, дискутиращи не Феста, а къмпирането около язовира, са преместени тук - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=76093
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Защо съм против провеждането на Беглика фест:
          1. По време на феста се вдига денонощен зверски шум, който се чува на километри.
          2. Когато на едно място се съберат хиляди хора замърсяването е не само от хартии, бутилки и др. от тоя род, но и от фикалии. Отганизаторите не бяха решили проблема с тоалетните.
          Ако някой има друго мнение по въпроса нека го пише.

Коментар

Уважаеми Модератори,
            Смятам че моето предишно мнение повече касае тази тема от колкото новоотворена, и ще бъда свободен да копирам една част от нея тук.
            Надявам се че не нарушавам правила на форума по този начин.

....
            Иначе, вече започна да ми бъде учудващо колко се тази тема отклонява от нейното заглавие ??? Не виждам причина за това.
            Да, съгласен съм че къпингуващи замрсяват и цапат в Родопите, но не е ли също където и да е? Рила, морето, Стара Планина, язовир Искър ... Има ли разлика? Няма! На всякъде има диваци и недодялани хора, който смятат че са дошли да правят кво си искат и да след себе си оставят "следа". Тук никой от почивщи не може да направи нищо, щото няма законово право и законов инструмент. Може или да се скара с някого, или да се сбие, или да премълчи и да събере боклуци след като съсед тръгне. И смешно ми е да се всичките слагат под едно знаме.
            От другата страна, на едно девствено място, без значение защитено или не, идва някой, първо като добродетел през май да го почисти. Голямо възхищение. Даже и аз мислих ето най на край някой свестен и милеещ за природа. Да, ама не. Същите тези хора почистиха през май с огромна помощ на каквили не хора и организации, за да през август най безцеремонно изгонят почиващи хора от една част на Коларов, а на другите да им разгонят фамилия с 24-часов джангър, входни билети, сурия хора който не знаяха какво е планина и какво е 1550 метра височина..... Изкараха няколко дни, изкефика се, осъществиха собствените цели, ... На край организираха момчета и момичета да почистят след тях и станаха супер изрядни. Е какво му е изрядно хора ????? Защо трябва да подкрепим Беглика фест??? Моля дайте ми адекватен отговор !

За мен всички техни акции по почистване бяха само подготовка на терена за организация на въпросното мероприятие.

Учудваща ли е сега, след доста време, тяхната инициатива за почистване на Коларов през рано лято 2009? То за мен беше чиста подготовка на терена за организация на онова което организираха през август.

Учудващо ли е на някого че една част от язовира е почистена след Беглика фест? Па ако след тях останаха боклуци как би имали възможност да организират същото пред 2010, а да не говорим за строеж на бунгала ( или ремонт на съществуващи ) или прокарване на идеи каквито вече имат??? Па всички щяха да им скочат, а сега са едва ли не ангели хранители на Коларов...

Учудващо ли е че след фестивала през събота и неделя пристигаха сумата коли с младежи който харесали Коларов по време на фестивал, въоружени с брадвички от 3 лева купени по пътя от Практикер или Метро, с който рязаха всичко което беше по сили на тези инструменти (чети: зелени борчета с диаметър 10-12 сантиметра), за да запалат огън на който да сгреят някоя друга консерва или изпекат някое друго кебапче и след това да се радват какъв огън дават зелените клонове и колко високо хвърчат искрите. Обаче за разлика от тяхното "бивакуване" на феста, този път нищо не почистиха след себе си и оставиха какво ли не ...

Абе, чудя се има ли смисъл да пиша каквото и да е повече. Тук написах фермани с аргументи и факти, но всичко се премята, подмята... На край няма да се учудя, да ние който до сега къмпигувахме на Коларов, бъдем виновни и за фестивала и за музика по цял ден и за боклуци, и че пречиме на фестивала 2010, и че сме еди какви си, и че сме боклуци който оставят след себе си боклуци и за какво ли не...

А можеше много по просто... С един закон който забранява масови мероприятия , който таксува почиващите и налага глоби за нарушения на почиващите. Естествено, нужно е и да се събрани пари от такси или глоби, насочват към ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДА И ЧИСТОТА на Коларов, иначе каква файда от всичко ...

Коментар

Има ли тука защитници на Беглика фест?

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
                Може и да има, но аз не съм сред тях.

Коментар

Анкетата е публична, като кликнеш върху цифрата 37, които са ЗА, ще видиш имената им.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                    Анкетата е публична, като кликнеш върху цифрата 37, които са ЗА, ще видиш имената им.
                    Аз ги виждам но никой от тях не прави връзка между еко туризъм и денонощен шум-свурзан с алкохолен туризъм.

Коментар

Аз ги виждам но никой от тях не прави връзка между еко туризъм и денонощен шум-свурзан с алкохолен туризъм.
                      Ако наистна правилно разбирам, големия проблем всъщност остава шума. И съм напълно съгласен с това, думкането цяла нош е абсурдно дори като идея. Останали са и няколко временни конструкции от феста, което също е неправилно. Тревата е окосена след това, боклуците са почистени. И въпреки това за мен идеята да се събират масово хора в защитена местност не е добра.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Шума е основния проблем. Той прогонва всичко наоколо. Колкото до цапането, многото хора само изострят проблемите, поставени в другата тема.(разпадащите се постройки, горенето на живи дървета, замърсяването с фикалии и др.) Показните усилия на организаторите не решават тези проблеми. Те само служат за оправдание да им се разрешат безобразията.

Коментар

Шума е основния проблем. Той прогонва всичко наоколо. Колкото до цапането, многото хора само изострят проблемите, поставени в другата тема.(разпадащите се постройки, горенето на живи дървета, замърсяването с фикалии и др.) Показните усилия на организаторите не решават тези проблеми. Те само служат за оправдание да им се разрешат безобразията.
                          Освен шума останалите три проблема са общи за язовира, защото изоставени навеси и кейове, горене и рязане на живи дървета и фекаллии им навсякъде, не само в района на Феста. Та явно шума остава основния специфичен проблем, вследствие от дейноста на феста. Останалите, породени от него, са характерни и за целия район на къмпиране.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

- Шумат - но не само по време на фестивала а дните преди и след това (когато се изграждат и махат нужните съоръжения)
                            - Количество на хора - няколко хиляди човека който се изсипват за фестивала малък ли е проблем за тази местност? Тук сметнете и техните физиологически нужди (фекалии)...
                            - Прогонване и ограничаване на достъп на другите хора почиващи по това време там.

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
                              Прогонване и ограничаване на достъп на другите хора почиващи по това време там.
                              Ако правилн съм разбрл, те не са гонили никой, а просто са дошли и предупредили, че ще има мероприятие, нали?. Т.е. ако някой си е стоял там на бливак, е можел да остане и да се смеси с тълпата. Я обяснете малко за това прогfнване и за входа, който са Ви принуждвали да плащате. Питам съвсем сериозно, защото тоя въпрс остана малко неясен поне за мен.
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                                Ако правилн съм разбрл, те не са гонили никой, а просто са дошли и предупредили, че ще има мероприятие, нали?. Т.е. ако някой си е стоял там на бливак, е можел да остане и да се смеси с тълпата. Я обяснете малко за това прогfнване и за входа, който са Ви принуждвали да плащате. Питам съвсем сериозно, защото тоя въпрс остана малко неясен поне за мен.
                                Няма нужда да се повтарям, онова което ставаше е много ясно написано в този мой пост http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=139
                                Всека написана дума е истина, и няма нужда да добавям или редактирам каквото и да е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X