Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Аз лично нямам нищо против самото мероприятие, по-скоро ме дразни фасадата му . Фестивалите са ясни като концепция, но тук се смесват нещата. Цялото напудряне за да изглеждат нещата такива, каквито не са... Инак ако се хванем само за чистенето примерно, няма какво да кажа. Чистят там яко, преди след и по време на феста. Но това не е фест, това е почистване . Като цяло повечето коментари са на хора, дето или идея си мямат за какво наистина иде реч като се говори за фестивал или пък хора, които са част от това събитие, малко или много и съответно са пристрастни. Аз лично не мога да приема замазването на нещата за чиста монета, който е достатъчно лековерен, нека. Не искам да ме разбира никой погрешно, не бих се занимавал да ги спирам да правят фест-а си там и както го правят, но нямам никакво намерение да го посещавам и подкрепям. Въпрос на личен избор .

Коментар

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

2008г. феста беше до почивната станция на КЗУ и чувахме данданията отдалече, само една заблудена група фестаджии опънаха палатките около нас, напиха се сбиха се помежду си и си тръгнаха на сутринта. 2009г. нещата се развиха значително по-зле. Бяхме си планирали почивката от 1 до 15 август. Оборудвахме лагера и нещеш ли, появиха се група дългокоси момчета и казаха "тука пет дни ще има 25 часа в денонощието музика". Колегите заминаха, а ние с жена ми останахме да пазим лагера и започна кошмара. Шум който не позволява да се спи на километри. Нахални, пияни и дрогирани неуправляеми обекти се щъкаха навсякъде. Не съм присъствал там по желание.
      Колкото до фасадата, то всичко е въпрос на парички. Жалко че за да печелят някой хора трябва да се съсипе едино от малкото тихи и незастроени места в България. Но не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава. Просто съм отвратен от всички природозащитни организации които подкрепят яростно феста, като се почне от WWF, дружество за защита на птиците, зелени балкани,коалиция да остане природа и др. Явно лапачката е много голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
        ....Просто съм отвратен от всички природозащитни организации които подкрепят яростно феста, като се почне от WWF, дружество за защита на птиците, зелени балкани,коалиция да остане природа и др. Явно лапачката е много голяма.
        Точно така казал и Българина шофиращ в Англия. Отвратен съм всички караха в обратната посока на магистралата и само аз по правилник.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Точно така казал и Българина шофиращ в Англия. Отвратен съм всички караха в обратната посока на магистралата и само аз по правилник.
          Случая съвсем не е такъв.

Коментар

Морските и плакински курорти станаха известни с алкохолния и секс тукизъм. Защо Голям Беглик трябва да е различен?

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Мисля за един априлски уикенд да се съберем....
              Какво стана с идеята?

Коментар

Какво стана с идеята?
                Ами вместо да подпитвате, що не предложите нещо?
                Как и да е, датата, която предлагам, е 16 април, ще отворя отделна тема. Ето я - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=117316
                Последно редактирано от zzlatev; 07-04-11, 20:32.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Темата все пак е "За и против Беглика фест". Мислех си че точно това ще се обсъжда, а не виждате ли колко са вредни къмпигуващите. Колкото до замърсяването, то най-вероятно е същото като преди 2г., но все пак е добре да се провери има ли промяна. Нека го направим на 16.04.2011г. Готов съм да осигуря лодка с която да обиколим язовира и да огледаме замърсяването на бреговете, макар че още е доста студено за това. Ако мога да помогна с нещо-готов съм.
                  Колкото до инициативата, оставил съм я на вас. Това до колкото си спомням е ваш пост: " Форума е сила някаква и определено може поне да се опитаме да направим нещо. Април или май кат оотидем, аз ще поканя хора и от Байкария, дано дойдат и ни обяснят какво искат. Феста не му е мястото там, поне не в тоя вид. На мръсотията и боклука също. Блъскането на главата в стената може и да доведе до нещо, нека се напънем. Като дойде момента, ще пиша тук."

Коментар

За природозащитните организации не мога нищо да кажа защото не ги познавам но като гледам какви хора са събират не оставам с добри впечатления за тях.
                    Стефан 0878655377

Коментар

Беглика фест, таз година още по-масов. Според организаторите се очакват 4500 човека, навалица по-голяма от тази на Витошка за шума да не говорим. Каква ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ какви "природозащитници"? Най-лошото е, че това са същите хора които в момента протестират срещу закона за горите. Лифтовете са вредни за природата, а сцените и огромните говорители се сливат с околната среда и са нещо напълно естествено за Защитена местност Батлъбоаз.

Коментар

Беглика фест, таз година още по-масов. Според организаторите се очакват 4500 човека, навалица по-голяма от тази на Витошка за шума да не говорим. Каква ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ какви "природозащитници"? Най-лошото е, че това са същите хора които в момента протестират срещу закона за горите. Лифтовете са вредни за природата, а сцените и огромните говорители се сливат с околната среда и са нещо напълно естествено за Защитена местност Батлъбоаз.
                        Ей тука Тодор е на 100% прав, същите хора протестират против нещо, ма после правят горе долу същото, но по друг начин. Няма да се подновяват просеките на витошките лифтове, но можем да оцапаме и осерем една родопска защитена местност.
                        За съжаление няма вече време и възможност да се занимавам сериозно с този проект, но ще се радвам ако някой друг сподели малко снимки преди и след, че поне виртуално да си направим малко изводи за пореден път. Ако може с десетина снимки да се щракне поляната преди феста и после пак 10 дни след него същите места, пък ако им аначин и да се измерят децибелите например в 2 след полунощ, че и под дървото с гнездото на черния щъркел. Знам размечтах се, но все повече се убеждавам, че наште еколози са еколози по сметка и бизнесмени по душа. И че природата им е последна грижа, а европейските проекти приоритет номер 1.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0227.jpg
Прегледи:3
Размер:143.1 КБ
ID:5386572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0224.jpg
Прегледи:2
Размер:165.0 КБ
ID:5386573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0223.jpg
Прегледи:2
Размер:242.8 КБ
ID:5386574

Това са тоалетните, които би трябвало да ползват 4 500 посетители. Може ли да си представите за какво осиране на района става дума? При това положание е по-добре да има бетон и пречиствателни станции. Не трябва ли най-напред да се смени статута на територията и след това да се организират панаири.

Коментар

Име:Изображение0225.jpg
Размер:92.7 КБ
ID:5386575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0220.jpg
Размер:131.8 КБ
ID:5386576

А това са тоалетните сътворени от Байкария с държавни пари. Работили са точно една година и до там. Ямите под тоалетните са изпълнени от найлонови торби и е напълно нормално да се напълнят. Покривите са направени без хидроизолация, което ще доведе до изгниването им най-много след година две. Кой ще заличи последствията от това строителство и най-вече, кой им разреши да ги построят в тоя вид?
                            Последно редактирано от Todor6104; 26-06-12, 12:37. Причина: грешка

Коментар

Име:беглика фест1.jpg
Прегледи:1
Размер:82.2 КБ
ID:5386577Натиснете снимката за да я уголемите

Име:беглика фест2.jpg
Размер:97.1 КБ
ID:5386578Натиснете снимката за да я уголемите

Име:беглика фест3.jpg
Размер:67.4 КБ
ID:5386579

Ако трябва да избирам между картинките отгоре или от долу със сигурност ще предпочета пистите и лифтовете.

Име:SN200571.jpg
Размер:83.5 КБ
ID:5386582

Тези снимките са свалени от facebook.

Коментар

"Миналогодишния Беглика фест направо ми спря тока. Толкова алкохол и дрога на едно място отдавна не бях виждал. Така че, които са на кранчето, това е вашето място. "
                                Коментар на фестаджия във http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5043771

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X