Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
    Няма нужда да се повтарям, онова което ставаше е много ясно написано в този мой пост http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=139
    Всека написана дума е истина, и няма нужда да добавям или редактирам каквото и да е.
    Така де, това съм го чел в подробности, но въпроса е плащхте ли тези 5 лева на ден и ако да, как ви накараха да го правите? Издаваха ли билет или нещо друго?
    Преди Феста някакви неадекватни били минали през вашия бивак в левия ръкав. Това не е ли доста встрани от феста и защо 100% сте убеден, че тези неадекватни хора са били част от още нестартиралия фест?
    Оргатизаторите не можели да гарантират какво ще стане( в криминален аспект) по време на Феста. А как седи въпроса със сигурността по време на стандартно бивакуване, някой поема ли някакви гаранции? Ако не се лъжа дори Тодор беше споменал нещо за скитащи цигани.
    Повтарям, аз не защитавам феста, просто искам да знам точните факти. А като не съм бил на място, сега съдя само по остатъците на място и казаното от присъстващите.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

• Организаторите на феста не гонят, те просто казват тук няма да се спи 5-6 денонощия. Освен че няма да се спи и ще се плаща за безсънието.
      Освен шума феста прави мястото по-посещаемо без то да готово за това.
      По принцип нямам нищо против да плащам, но парите ми да отиват за подобряване на условията и в полза на природата а не в нечий джобове.

Аз бях единствения който остана на поляната. От мен не са искали пари, даже ми дадоха лента да си заградя лагера но нокой не обръщаше внимание на лентата. Просто минаваха зад лентата да се изпикаят. Върха беше когато едно момче се качи на моста от който вземам чиста вода за миене и се изпика.

Фикалиите след феста бяха навсякъде. Това че обраха тоалетните хартии не решава проблема.
      Последно редактирано от zzlatev; 17-11-09, 16:07.

Коментар

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Така де, това съм го чел в подробности, но въпроса е плащхте ли тези 5 лева на ден и ако да, как ви накараха да го правите? Издаваха ли билет или нещо друго?
        По време на подготовка на фестивала не излизах от бивака. Заради болест бях принуден да се прибера в СФ ден преди фестивала, но от познати разбрах, че никой не е допускан да премине по пътя без да си плати билет. По този въпрос по аргументиран отговор ще даде Тодор, щото през цялото време беше там.

Преди Феста някакви неадекватни били минали през вашия бивак в левия ръкав. Това не е ли доста встрани от феста и защо 100% сте убеден, че тези неадекватни хора са били част от още не стартиралия фест?
        Хората почнаха да се събират на местността дни преди начало на феста. Убеден съм че са били участници на мероприятие, щото ни преди ни след това, нямахме тичащи хора през лагери по тъмни нощи, с заплетени коси, неадекватно облечени, с неадекватно поведение....
        Освен това, след нашият лагер нямаше нищо, а само една тясна пътека, където нито един човек познаващ региона нямаше да тича в тъмница и да рискува да счупи глава о някой бор или камък.

Оргатизаторите не можели да гарантират какво ще стане( в криминален аспект) по време на Феста. А как седи въпроса със сигурността по време на стандартно бивакуване, някой поема ли някакви гаранции? Ако не се лъжа дори Тодор беше споменал нещо за скитащи цигани.
        От години на ред почиваме по Родопите и даже вратите на коли не заключваме. Каквито и да са, там се все пак хора дошли да починат. Но, ако някой организира фестивал където кани хиляди хора, не е ли логично да се попита за сигурност? Па на стадиона когато има мач или концерт се слагат полицаи, охрана, .. - както за сигурност на участващите , така и за сигурност на хора около тях. Ако организатор не гарантира за нищо, какво тогава има да коментираме?
        Иначе, цигани е винаги имало и ще има, но до сега не сам запомнил случай да се нахвърлят на лагери или къмпинзи, щото са на ясно че всички ги следват с будно око ...

Коментар

А, май има нещо такова с билетите.

Като се изсипах към 6 часа вечерта, щото много се лутах докато намеря поляната, на финалната отсечка ме пресрещна някакъв юнак с ентусиазма на чадъраджия от арендован плаж. Спрях, но вместо да го питам какво иска му взех инициативата, че търся еди кой си, щото нося еди какво си и бързам, което си ми личеше. Това явно го охлади и просто ме пропусна. Така и не разбрах за какво точно ме е спрял, при положение, че не ми даде наставления къде да отида с буса и какво да направя. Явно не е било, за да ми съдейства нещо...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
            А, май има нещо такова с билетите.

Като се изсипах към 6 часа вечерта, щото много се лутах докато намеря поляната, на финалната отсечка ме пресрещна някакъв юнак с ентусиазма на чадъраджия от арендован плаж. Спрях, но вместо да го питам какво иска му взех инициативата, че търся еди кой си, щото нося еди какво си и бързам, което си ми личеше. Това явно го охлади и просто ме пропусна. Така и не разбрах за какво точно ме е спрял, при положение, че не ми даде наставления къде да отида с буса и какво да направя. Явно не е било, за да ми съдейства нещо...
            Уха... Сега призна публично че си направил нарушение, че си се кефил без парички на организирано мероприятие, слушал джангър и гледал потни момичета безплатно, ... и че дължиш парички за билет. Ето, заради такива глухарче ще си бъде на диета

Коментар

Голямо кефене ще да е било. Бързах да се прибера, защото първо ми казаха, че трябва да завия на транспаранта за феста, а те бяха таман три парчета по пътя и закъснях доста; второ - на изкачване някой беше наредил буци асфалт и камъни напряко на пътя при един завой, та не исках да се спускам на фарове.

Коментар

Новогодишен подарък за противниците на Беглика фест
                http://fest.beglika.org/bg

Коментар

ЗМ „Батлъбоаз”
                  Приоритетни за опазване видове:
                  -Черен щъркел (Ciconia nigra) – Една двойка гнезди на големия остров. ЗМ„Батлъбоаз” представлява едно от най-високите находища на вида в България.Видът е в Червената книга на България, в Приложение I на Директивата за птиците на ЕС, включен в Бонската, Бернската конвенции и CITES.
                  -Глухар (Tetrao urogallus) – Видът се среща в защитената местност, но само в северните и източните и части. Включен е в Червената книга на България и в Приложение 1 на Директивата за птиците на ЕС. Популациите му в страната са изолирани, ареалът е разкъсан, видът е застрашен от бракониерство. Особено важно за него е запазването на подлеса на гората, на горските плодове и липсата на безпокойство по време на гнездовия период (март - август).
                  И за двата вида птици е важно да имат спокойствие по време на гнезденето (март-август), но господата от Байкария са насрочили за 23-25 юли денонощна дандания в ЗМ Батлъбоаз на 820м. от гнездото на черния щъркел. Явно кучето си лае, кервана си върви.

Коментар

• От: До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територ

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    В края на краищата на всички следва да стане ясно, че промяна на моделът за управление ще има. Това положение което е в момента няма и не може да остане... Обичам да ходя по планините, цялото лято бях там... Много съжалявам като виждам до къде са докарани в момента... Камари боклуци могат да се намерят и на най-невероятните места... Учудващо е откъде толкова енергия и простащина... Така че нещо явно трябва да се промени... Понеже вървим по "западният" модел то нека всички да са наясно, че промяната ще върви към затваряне и ползване срещу заплащане... Утопичните идеи от рода на забрана за всякакво използване са неработещи... Няма никакъв начин да бъде забранено... Ще напомня, че една от най-експлоатираните планини в света са Алпите... И това е неминуемо и неизбежно... Да ще стане скъпо..., много скъпо... и малцина ще си го позволяват... Еми в края на краищата явно това ще е по-добре на фона на сегашното тотално унищожаване което се случва пред очите ни... А дали и кой ще "стопанисва" няма никакво значение в случая... важното е да се изпълняват целите на "стопанисването"...
                    Въпросът тук е дали организация като Байкария, която организира мероприятие като Беглика фест може да изпълни целите на "стопанисването".
                    По отношение на заплащането твърдо съм за. Надявам се тогава да няма такива, които се качват на язовира за да си изперат килимите.

Коментар

• От: Резултати от картографирането на замърсяванията по южния бряг на язовир Голям Бег

Горските като толко им харесва феста защо не им разрешат да направят сцената в някой от пустеещите халета около ДЛС Беглика. Така музиката няма да се чува на километри а и контрола ще е по голям.

Коментар

• От: До: Резултати от картографирането на замърсяванията по южния бряг на язовир Голям

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        ....... Засега всичко, което се прави горе е съгласувано с властите и законно........
                        И все пак с кои власти е съгласувано строителството на Парк Беглика и от къде е информацията???

Коментар

• От: Резултати от картографирането на замърсяванията по южния бряг на язовир Голям Бег

Уважаеми господин Иванов,
                          искренно се удивлявам на страстта, с която творите писма, жалби и доноси, за да постигнете нещо...може би, за да запазите "частен имот # 33, находящ се на брега на язовир "Голям Беглик" и предлагащ чудесна гледка към залеза и резервиран от 30 години за група правоимащи".

Интересно е какво направихте за тези 30 години, за да се намали поне малко вредното влияние причинено от човешкото присъствие покрай язовира?

Интересно е също как в момента, в който някой започне да полага усилия за справяне с част от тези влияния, Вие ставате "супер активен гражданин"! Браво!

За да Ви успокоя, прилагам копия от съгласувателните документи, с които още през 2009 г. дейностите, които реализираме в момента са съгласувани с МОСВ и ИАГ. И ще Ви помоля да публикувате отговорите на всички писани от Вас до този момент жалби, за да се видят и официалните отговори, които са дадени до този момент от страна на съответните институции.

Също така, бих желал да уточня, че "Парк Беглика" не се строи. Това е просто едно име на природна зона, която предлага съответните условия за отдих и туризъм. И тези условия ще изглеждат по различен начин от това, което всички посетители на района са свикнали да виждат до този момент т.е. разпиляни боклуци, изсечени за огрев дървета, нерегламентирани огнища и т.н. Не се предвижда определени лица да бъдат "абонирани" за определени места по бреговата ивица, защото както коментирахме по-рано в темата територията около язовира е изцяло публична държавна собственост т.е. всички граждани на България имат равни права за ползването и.

Като последно, след като сте толова загрижен, бих Ви приканил да пренасочите част от енергията си и да положите малко реален труд за опазването на това място. За повече информация относно доброволческите дейности около язовира, погледнете www.beglika.org.

P.S. http://forthenature.org/attitudes/30 - тук можете да погледнете позицията относно "Беглика фест" на коалиция "За да остане природа в България", в която членуват водещи български НПО, включително БДЗП, Българска фондация биоразнообразие, Зелени Балкани, Асоциация на парковете и др.
                          Прикачени файлове

Коментар

До колкото разбирам вече има някаква готовност за диалог от страна на Байкария.
                            Първоначално публикуван от Pirateria Преглед на мнение
                            ............ творите писма, жалби и доноси.................
                            Нека едно по едно да обсъдим твърденията на г-н Pirateria.
                            Писма и жалби съм писал и ще продължавам да пиша докато съществува вандалското мероприятие Беглика фест. Всичко което съм написал съм го и подписал с име и адрес, така че не смятам че съм писал доноси.

Коментар

...може би, за да запазите "частен имот # 33, находящ се на брега на язовир "Голям Беглик" и предлагащ чудесна гледка към залеза и резервиран от 30 години за група правоимащи"...........
                              Поставям караваната си там където е свободно и се държа така, че да не преча на никой, който иска да почива на метри от мен.
                              Това държание обаче е чуждо на Байкария, които се разполагат където те решат и надуват музика така че в радиус от няколко километра не може да се спи. Това според мен е резервиране от правоимащи.

Коментар

........Интересно е също как в момента, в който някой започне да полага усилия за справяне с част от тези влияния, Вие ставате "супер активен гражданин"! Браво!................
                                Не виждам как Беглика фест допринася за справяне с "тези влияния". Всичко което съм писал е насочено само и единственно срещу Беглика фест. Критиките ми към Парк Беглика винаги са били свързани с това че той проправя път за феста, а не с това че той е нещо лошо сам по себе си. Организациите които подкрепят и организират мероприятие като Беглика фест в никой случай не могат да се нарекат природозащитни и присъствието им в района е недопустимо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X