Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Щом е побликувано в сайта, заедно с всички други сметки, значи няма скрито поккрито. Те никога не са крили, че искат да вземат цялата местност под управлеие и да отговарят за това пред държавните органи с цялата тежест на закона. Превърнали са тази цел в смисъл и съдържание на живота си.
    Господата от Байкария прибират в джоба си 90% от приходите на стопанисваното държавно имущество. Това е съдържанието на техния живот.

Коментар

• От: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Аз мисля да съм там след 15-20 Юни. Ама може и по-рано за съботно-неделна разходка.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Аз мисля да съм там след 15-20 Юни. Ама може и по-рано за съботно-неделна разходка.
        Мисля за един априлски уикенд да се съберем. Миналия път ни стигна 1 събота. 13 души обходихме всичко. Сега ако сме повече, ще стане и по-бързо. И като са всички на едно място, може и да се разберат и уточнят накои неща и от страна на къмпингуващи, и от страна на Байкария. Ясно е, че случайни палаткаджии, идващи за уикенд през лятото и мърсящи няма как да контролираме, но поне тия, дето са постоянни, да свършим работата заедно. И да си чуем едни друг мнението и намеренията. Ясно е че всички сме ЗА чистота и спокойствието на Беглика и ако се напънем, може и да го направим заедно независимо чии намерения какви са.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Сега вече съм съгласен с казаното, не съм догледал в детайлите. Въпроса е такъв обаче - досега ли са правени по 150 000 лева от феста или занапред ще се правят, щото това нали е план?
          Там пише: На базата на резултатите от предходни години.

А за това как се харчи печалбата е нужен контрол и той може и да е отчасти тук, във Форума. първо да настояваме за почистване, след това за ред и контрол. Имам и конкретно предложение, да се съберем пак на язовира напролет, преди сезона и отново да направим мониторинг. И като казвам всички, нека да има и хора от къмпингуващите, и хора от Байкария. На място да видим отново какво е състоянието и тоя път да има конкретни обяснения и от двете страна. Може пък ЗА и ПРОТИВ да се променят. Щото и на мен ми се иска да стана куп неща, и ще се радвам да чуя дали и как ще се случат.
          Готово но нека се знае по-рано.

Коментар

Мисля за един априлски уикенд да се съберем. Миналия път ни стигна 1 събота. 13 души обходихме всичко. Сега ако сме повече, ще стане и по-бързо. И като са всички на едно място, може и да се разберат и уточнят накои неща и от страна на къмпингуващи, и от страна на Байкария. Ясно е, че случайни палаткаджии, идващи за уикенд през лятото и мърсящи няма как да контролираме, но поне тия, дето са постоянни, да свършим работата заедно. И да си чуем едни друг мнението и намеренията. Ясно е че всички сме ЗА чистота и спокойствието на Беглика и ако се напънем, може и да го направим заедно независимо чии намерения какви са.
            Може и април, но е твърде вероятно да има сняг който ще скрие боклуците.

Коментар

За съжаление, по мои дългогодишни наблюдения, основния боклук и мизерии, ги правят точно случайно палаткуващите.
              И то като че ли нарочно, знам ли. Те режат живи дървета, не знаейки, че на 100м. в гората има изсъхнали. Ама бързат да палнат огън за скарата, че ракията ще се стопли.
              Иначе към края на Април, би трябвало да става, ако се е стопил снега. Там все пак е 1500м.

Коментар

Следя темата от самото и начало, но се въздържах да пиша, защото страстите (особено по едно време) бяха много нажежени, а и тя течеше много лично и с директното участие на персонажи от двете страни. Гласувах и в анкетата, разбира се със "Не".
                Това, което искам да кажа е: Не се палете пичове, защото ще ви мине. И да не ви мине, времето си минава и нещата текат по известното ни русло. "Редовните" къмпингуващи да забравят идилията безвъзвратно. Тези дето очакват платеното къмпингуване ще го дочакат, но да не си мислят, че това ще е "онзи" Беглика. Нещата ще станат по европейски - глухарите ще го д_х_т (май и са го из__х_ли вече), всичко ще бъде ус__но, но пък добре покрито. Ще има и бунгала и кейове, че и хотели, догоре и луксозен път ще има един ден. Дали тези от Байкария, или някои други, но все някои ще комерсиализират и този комплекс.

П. П. За форума тази тема - примерно - донесе оттеглянето на участници като Гад, който беше симпатяга, а и охладняването на доста други...
                Последно редактирано от davc; 09-02-11, 18:35.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  "Редовните" къмпингуващи да забравят идилията безвъзвратно. Тези дето очакват платеното къмпингуване ще го дочакат, но да не си мислят, че това ще "онзи" Беглика..
                  То е повече от ясно! Поне ще ми остане спомена от над 30 чудесно прекарани отпуски!
                  Ама в тази посока, и на оффпътя му се вижда края, за съжаление.

Коментар

Следя темата от самото и начало, но се въздържах да пиша, защото страстите (особено по едно време) бяха много нажежени, а и тя течеше много лично и с директното участие на персонажи от двете страни. Гласувах и в анкетата, разбира се със "Не".
                    Това, което искам да кажа е: Не се палете пичове, защото ще ви мине. И да не ви мине, времето си минава и нещата текат по известното ни русло. "Редовните" къмпингуващи да забравят идилията безвъзвратно. Тези дето очакват платеното къмпингуване ще го дочакат, но да не си мислят, че това ще "онзи" Беглика. Нещата ще станат по европейски - глухарите ще го д_х_т (май и са го из__х_ли вече), всичко ще бъде ус__но, но пък редовно замитано. Ще има и бунгала и кейове, че и хотели, догоре и луксозен път ще има един ден. Дали тези от Байкария, или някои други, но все някои ще комерсиализират и този комплекс.
                    За съжалене си безкрайно прав, но това не пречи да поблъкам глава в стената. Поне да направим опит дивия капитализъм да премине по-бързо, и вредите от чиновническото безхаберие да са по-малко.

Коментар

Форума е сила някаква и определено може поне да се опитаме да направим нещо. Април или май кат оотидем, аз ще поканя хора и от Байкария, дано дойдат и ни обяснят какво искат. Феста не му е мястото там, поне не в тоя вид. На мръсотията и боклука също. Блъскането на главата в стената може и да доведе до нещо, нека се напънем. Като дойде момента, ще пиша тук.
                      Нека се придържаме към темата, за дискусиите за забраните в гората и бетонирането и има други конкретни теми.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

И "феста" ще престане да се провежда, но не веднага. Това Байкария е с нескрито комерсиални цели, засега този фест е единствен източник на приходи. докато акумулират достатъчно, а и административно нещата "узреят". Ще инвестират на следващото ниво и тогава вече феста ще им е едновременно, и ненужен, и пречка.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И "феста" ще престане да се провежда, но не веднага. Това Байкария е с нескрито комерсиални цели, засега този фест е единствен източник на приходи. докато акумулират достатъчно, а и административно нещата "узреят".Ще инвестират на следващото ниво и тогава вече феста ще им е едновременно, и ненужен, и пречка.
                          Много точно и правилно казано.
                          И В. Коларов чака това което доживя Батак, който от прекрасно място за отдих стана вода оградена с ламарини и двуметрови стени, където на всеки 10 метра пише "охраняван имот", "не влизай"...
                          Много по добре беше да се на В. Коларов въведе такса за къмпингуване, без да се нищо пипа или подобрява. Достатъчно беше да се сложи на шсеки километар по един голям контейнер за смет, и всичко щеше да е 6.

ПС
                          Благодаря на администрация че ми беше премахнат едногодишен бан. А за какви провокации бях получил този бан и до днешният ден не ми стана ясно...
                          Последно редактирано от Dulen; 09-02-11, 20:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
                            ПС
                            Благодаря на администрация че ми беше премахнат едногодишен бан. А за какви провокации бях получил този бан и до днешният ден не ми стана ясно...
                            Добре дошъл пак!!!!
                            И на мен е ми стана ясно за какво беше тази дивотия.

Коментар

Напомням на всички, че най-лесният начин да ни лишите за дълго от вашата компания, е да обсъждате действия на Модератори... Моля не го правете отново!
                              VPetrov.photography

Коментар

Няма проблеми админ.. Немам намерение никого да провокирам, нито да бъда нежелан гост където и да е, па и на този форум.
                                На всички добри хора от този форум, с който се лично запознах: един голям поздрав и мерси за хубаво отношение и разбирателство, както и за хубави моменти прекарани с Вас и до новите срещи.
                                На байкерия - успех в всички начинания, но на някое друго мяасто, не и на Коларов.
                                На здраве и довиждане.
                                Душко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X