Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Добре де, това за труповете беше зада стресна "чувствителните"!
    Тя и лисицата не яде друга лисица..

Но ако общината възложи на мен да контролирам от кучешка популация /това, което не е на каишка и с намордник/ в нашия квартал и ми даде бюджет от два щата по 15 лева на ден и 30 лева транспортни разходи в рамките на квартала - тук ще стане Франкфурт!
    То тогава нали се сещате че ще се намерят и много тарикати да развъждат кучета и да ги пускат,да става далаверата.За 15лв и 30 транспортни,ще има голямо крадене пак!
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      По нашите ширини птиците ядат себеподобни а лиса само диво прасе.
      А по това последното- Ееех мечтиии! А иначе и аз съм навит а и САТРАПА няма да откаже.
      Не исках да го казвам, но тази дейност трябва да се АУТСОРСВА!

Хънтър, ти като човек с тежка съвест към кучетата, може да откупиш греховете си, като се включиш към една квартална, сертифицирана дружинка, за "наблюдение" на популацията..

Ако всеки квартал има едни "трима мускетари" с някакъв фургон и един от тях е шеф и взима 50 кинта надница, а двама са "ловци" и взимат по 15 лева надница, колко кучета ще има из квартала? Айде да кажем и по един бонус от 5 лева на заловено куче?! Хънтър - куче, а не уши...

Проблема се решава за смешни пари, но трябва натиск! Колко квартала са в София?

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
        То тогава нали се сещате че ще се намерят и много тарикати да развъждат кучета и да ги пускат,да става далаверата.За 15лв и 30 транспортни,ще има голямо крадене пак!
        Нее, тука е обратното. Получава фирмата 60лв за всеки ден, в който НЯМА кучета в квартала. То така и трябва, ама няма как да се уреди.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Нее, тука е обратното. Получава фирмата 60лв за всеки ден, в който НЯМА кучета в квартала. То така и трябва, ама няма как да се уреди.
          Какво му е сложното - просто една глоба от 100 кинта за куче, след като са обявили квартала за "чист"!

Хора - нещата са прости, чиновниците ги усложняват!

П.с. Около 3 дни трябват за квартал или село, за да се изчисти стерилно! Някой да се пробва да спори?

Коментар

Какво му е сложното - просто една глоба от 100 кинта за куче, след като са обявили квартала за "чист"!

Хора - нещата са прости, чиновниците ги усложняват!

П.с. Около 3 дни трябват за квартал или село, за да се изчисти стерилно! Някой да се пробва да спори?
            Спорът ще се проведе в друга посока:
            1. Тия вземат пари, а нищо не правят (то нали няма кучета).
            2. Вчера видях куче - и така 1 месец.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Така съм напълно съгласен,трябва да има такива фирми.А каква ли е причината да няма?
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Не исках да го казвам, но тази дейност трябва да се АУТСОРСВА!

Хънтър, ти като човек с тежка съвест към кучетата, може да откупиш греховете си, като се включиш към една квартална, сертифицирана дружинка, за "наблюдение" на популацията..

Ако всеки квартал има едни "трима мускетари" с някакъв фургон и един от тях е шеф и взима 50 кинта надница, а двама са "ловци" и взимат по 15 лева надница, колко кучета ще има из квартала? Айде да кажем и по един бонус от 5 лева на заловено куче?! Хънтър - куче, а не уши...

Проблема се решава за смешни пари, но трябва натиск! Колко квартала са в София?
                Хм, що пък тежка съвест? Моята хубавица си живя в кмфорт 13,5 год. в мир, любов и охота. Между другото докато беше жива помияр в района нямаше. И това за куче-уши не го разбирам. Ако се отчита куче- какво правим? Кастрираме, идват "осиновителите" и....ахааа нещо като екоравновесие 2 Не съм съгласен. Съм за уши. Това е и варианта на Ясен- плаща се за нямане на помияри.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Един древен философ казва: "Отровата е оръжието на жените и евнусите". Принципно не съм привърженик на отровите, но на практика това май остана като единствения работещ метод за борба със скитащите кучета. Наясно съм с действието, възможностите и последствията от употребата на отрови и последващите опасности за хората. Точно по тази причина никъде не съм писал търговски наименования, цени, източници и методология за употреба. Просто защото е опасно да се прилага от непрофесионалисти. Също така не съм привърженик и на стрелбата в населени места. Живея на центъра и навсякъде съм обграден от асфалт и бетон, така възможността от рикошет е повече от реална. (Не да не съм го правил). Но щом методът за отстрел зайци и лициси в Лондон върши работа, не виждам причина да не се приложи и в осрана София.

Дали съм нагъл? Сигурно. И аз като Георги Василев не си водя записки. Правих го само първата година. Няма да спомена бройка, защото някоя стара мома ще получи инсулт. Нагъл? По скоро умен, да прозра още преди 15 години, че проблема със скитащите кучета няма да се реши като се осакътят посредством кастрации. Не удобрявам кастрирането на домашни животни по никакъв повод освен здравословен. Какъв е смисълът на съществуването на едно животно? Да си набавя храна и да създава поколение. Като му се отрежат репродуктивните органи какъв живот ще живее това животно? И за какво? А какъв е смисъла на човешкия живот? Добавете автомобил, къща, любовница, кариера и т.н. субективни глупости. А сега си представете да ви отрежат оная работа и вижте колко от нещата, които сте изброили ще загубят смисъл.

Малко се отплеснах, но щом още не съм намесил още чичко Фройд и синдрома за половата немощ имам по какво да помисля.

Истината е, че към момента няма законен и едновременно ефективен метод за борба с мастиите по улиците. Едиственият, който практикувам и към който призовавам е "партизанската" война. Кукички, антифриз (задължително концентрат) и газене с "подготвен" автомобил. Партизанската война се доказала в А(Ф/В)ганистан, във Виетнам и на ред други места по света. За да проработи в България и е нужно само едно нещо - масовост. Кой ще извозва труповете? Кой ги извозва до сега? На кого се обаждате като видите умряло животно на пътя? Това е задължение на общината. Едно телефонно обаждане определено ще бъде по-евтино от едно кастриране. Не виждам разлика дали от Екоравновесие ще събират живи или умрели животни. Животните се складират в подходящите хладилни камери до транспортирането им в най-близкия екарисаж. Както се спомена доброволците едва ли ще бъдат връщани.

Така, че: "На оръжие, братя!"
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Що усложнявате толкова методите ка то има прост и работещ? Вальо го каза но никой не обърна внимание. Спринцовка изстреляна от неогнестрелно оръжие. Хайде да повишим безопасноста и намалим риска- вместо отрова приспивателно.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Диаметър на спринцовката? Калибър на цевта? Сещам е, ама с тия пари ще си взема СВТ бре. Даже ще останат за кисмета. И какво е това приспивателно дето ще го приспи толкова бързо, че да мога да го пипна за опашката? И после кво? Да ги душа, да ги давя или да ги целувам?
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Диаметър на спринцовката? Калибър на цевта? Сещам е, ама с тия пари ще си взема СВТ бре. Даже ще останат за кисмета. И какво е това приспивателно дето ще го приспи толкова бързо, че да мога да го пипна за опашката? И после кво? Да ги душа, да ги давя или да ги целувам?
                        Всеки нормален мъж се съобразява с децата и жените.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Стандартните употребявани по цял свят са 12 кал. Има и 16-ти и 8 И трите съм ги виждал по африканско. И тук в зоопарка трябва да имат поне в единият. Спринцовката е на принципа на подкалибреният с мек уплътнител, той и стабилизатор. При едри животни тип крава действат до около 30 сек. в зависимост от упойката. Може и доста по-бързо. За после- ами хуманно, откриваме още няколко работни места А пък ти ако си мераклия да ги целуваш, няма да ти пречим я

Коментар

За кучетата горе долу добре,разбрахме се кой как иска де се справи с проблема.А за котките които мяукат като подивели по време да размножителния,под терасите направо ме побъркват
                            HONDA DOMINATOR 650
                            ОРЕЛ ASTRA
                            РСПБЗН-Приморско

Коментар

• От: Re: От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              А защо милите кученца, трябва да ме ядат, като спра с мотор или колело на светофара? Аз имам законното право да съм там!
                              Виждам кучезащитници бол, но с човекозащитниците нещата не са така. Вчера през прозореца се бяха събрали четири песа. Иззад ъгъла се показа възрастна жена, която се уплаши явно и се върна. Откъде накъде трябва да съобразява маршрута си с кучетата?
                              Около офиса е пълно с псета и редовно някое дете ни моли да го придружим до спирката, защото го е страх. За велосипедистите е екстрийм!
                              Не съм за кучетрепането по улиците, но определено нямат работа там.
                              Просто чиновническите и "природозащитническите" задници трябва да бъдат РИТАНИ и по този начин и кучешките такива ще изчезнат от улиците.
                              P.S.
                              И уважаема руса колежке, след като сте експерт по арабските, кучешките и оръжейните въпроси е редно да знаете, поне как се изписва правилно цитираната от вас мракобесна държава. Останалите глупости не заслужават коментар.
                              Никъде не съм се обявила за експерт, по каквито и да е въпроси...уважаеми колега, просто изказах мнение и становище. А това че вместо ф съм написала с в АФганистан, просто трябваше да ползвам пример за държава в която не само кучетата а най вече хората са мишени и жертви на фанатизма на едни болни мозъци. Но като чета написаното тук се замислям защо съм дала този пример- Та тук повечето от пишещите изповядват максимата...на бой да изтребем врага кучешки,със всички средства. Колко от вас имат кучета, и колко които имат кучета са съгласни някой от дружинката да гръмне кучето му, или да го отрови. И въпроса колеги не опира само до кучетата, а до всяка жива твар защото не се харесва на този или онзи, А колко от вас се замислят като ей така грабнат пушките и почнат да стрелят по злите и лоши човекоядци, дали без да искат няма да улучат вместо куче човек, и като заредите отрови по поляни и паркове, дали освен домашните кучета,дали не е възможно отровата да попадне в ръцете на играещи си деца. Това ли е разбирането ви за справедливост.
                              Всяка година даряваме по 1500кг. зърно за изхранване на дивеча, в дружинката в която членува съпругът ми. Замислям се серйозно, нима вие ловците сте хуманни като храните, а после убивате, не за да изхраните семействата си, а за удоволствие. А как бихте обяснили на детето си ако види как добричкият му татко убива безащитно животно, всички кучета ли хапят...всички ли са лоши...или са лоши тези които не са в двора ни, и ние не ги познаваме.
                              п.п. Колега вие сте вторият който се опитва да ме засегне със цвета на косата ми........успокойте се, не сте ми роднина....нямам и намерение да се запознавам с никой който не ме уважава.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Я, колко хора са се заели с решението на проблема. Генерално, от упор. Пък той, видиш ли, става все по-голям.

И сега какво - да се редим пред районните за разрешителни? И после в разрез със закона да си мислим, че сме допринесли за разрешаването му? Или да тропаме по канцелариите на общините да намерят разрешение? Срещу парите, които така или иначе ни вземат.

Да, първият вариант е по-лесен, пък и носи моментна удовлетвореност. Обаче далеч не е трайно решение, още по-малко безопасно в градската среда.

Има осъдени доста общини за нападение от бездомни кучета, за които би трябвало да се погрижат. Проблемът е, че парите идват от нашия джоб и няма лесен начин законодателно да се бръкне в джоба на конкретния виновен служител от администрацията. Когато това се случи, ще си отиде и проблема.
                                Изходът - добра финансова обезпеченост на служителя и неизбежна санкция за несвършена работа. Това всичко регламентирано законодателно. Екозащитниците ще имат достатъчно работа и, естествено, финансиране от външни организации, та сърдити и бездомни кучета не вярвам да има Но къде ще е далаверата тогава, трябва на една заплата да разчиташ само.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X