Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

За съжаление липсата на решение по проблема с кучетата в София, предизвиква далеч по-нехуманни и жестоки действия от потърпевшите. Пуберите, а и не само те, започват от рибарска тройка поставена в кренвирш и т.н. Агонията може да продължи до седмица. Това трябва да се изговори, защото каквото и да е животното, бързата смърт е много по-хуманно решение.
    LZ1AIV

Коментар

Всички отрови, тройки, стъкла е кофти. Куршумът е манна небесна, сравнено с тях. Но щом натам вървят нещата.........., значи така е писано.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Просто твърдя и това е доказано в достатъчно много страни, че избиването НЕ решава проблема; единственото ТРАЙНО решение е КАСТРАЦИЯТА и КОНТРОЛЪТ върху собствеността на кучетата. Ако още веднъж чуя, че предпочитам да има бездомни кучета, ще се отчая.
        Не искаш да има бездомно кучета, но не искаш и да бъдат премахнати..."хем вълка сит, хем агнето цяло".
        Избиването не помага, наистина ли го вярваш. В териториите на съвестните ловни дружинки няма бездомни кучета, знаеш ли защо...предполагам защото ги кастрираме. В градовете където се кастрират има. В САЩ какво правят с бездомните кучета, нима ги кастрират и ги пускат на свобода?! И как точно кастрацията решава проблема с чакалите по улиците...след манипулацията те продължават да живеят там, продължават да серат по улиците, да ръсят тения и глисти и продължават да ядът хора! Не искаш децата ти да стават свидетели на изтребването на бездомните койоти, но искаш да настъпват лайна, да завъждат тения и да живеят в риск и страх! Странна логика

Роденият в Перник американски проф. Ботьо Тачков е световно известен с трудовете си по икономика. Владее 6 езика. Автор е на научни книги и статии в Англия, Германия и САЩ. Роден е в България и учи в Софийския университет, специалност „Икономика”. 17 години обаче Ботьо Тачков е миньор в България, поради отказа му да сътрудничи на ДС.“Обиколих всички мини в България – колкото по-далече от Перник, по-дълго ме държат. Държат ме на работа, докато дойде сигнал от Перник да ме изгонят. В Своге бех – там прeхвърлях на копачите въглищата, което е най-мръсната, най-тежката работа вентилация ужасна въглищен прах , няма по един картоф за ядене. Спях в браките, в едно кално дере – 10 човека, 10 миньори в една стая влизат, излизат. Имаш стол, в който сервират в алуминиеви чинии едно парче сланина – месо няма. Само сланина, плуваща в мас… А когато питат в Перник за мене – те пишат той е фашист, той се опитал да следва, глупав е, не можал да завърши – ей такива работи. От това да рина въглища в мината, повече не ми даваха.. ”Професор Ботьо Тачков1962 г. бъдещия професор успява да избяга от България, установява се в САЩ където първо работи като работник на конвейер, разопакова сандъци със сурови материали в козметична фабрика. Благодарение на своя ум бързо се издига и само няколко години по-късно става научен сътрудник в Колумбийски университет и прави докторат. В 1968 г. започва кариера на “Уолстрийт”, първо като брокер, а после и като президент на инвестиционна банка. Освен дейността си като брокер спекулира и за собствена сметка и се занимава с консултации в областта на инвестициите. Член на икономическите факултети в университетите в Колумбия, Мериленд, Флорида. Съветник по развитие на индустрията към правителството на САЩ. Избран е за икономически съветник от ООН за Индонезия. Отличаван е с престижните награди „Елинор Рузвелт“и „Фулбрайт“. Съветник на българския президент Жельо Желев в началото на 90 те години. За съжаление очаквано политиците ни най-малко не се вслушват в съветите му и по думите на професора “Цялата програма в екологията и земеделието пропадна, защото България не се интересуваше. Жельо Желев, казваше – уредете, аз ще дам земя да дойдат американски фермери и да покажат как се обработва земята. Действах като частно лице. И ха днеска, ха утре – непрекъснато отлагаха. При това разместване на пластовете всеки търсеше да уреди себе си, а на държавата – майната и…” При по-късните си идвания в страната ни професорът на няколко пъти е консултирал следващи президенти и премиери. Изслушват го учтиво, но само до там. Възгледите на професора са прекалено десни за комунистите които управляват страната ни все още, а агентите и сътрудниците на ДС от които бъка във всяко правителство от 1989 г. до днес 2012 г., както и техните наследници и деца, все още виждат в него враг. Като наследник професорът води и 15 г. дела в България за наследствените си имоти от които държавата му връща 10 %.Белетристичните опити на Ботьо Тачков са не по-малко любопитни от живота муНа пазара е книгата му „Изповед на един борсов спекулант„, която разказва за смайващите успехи на този пернишки миньор, който след бягството си от България стига до върховете на американското общество. Романът му „Сбогом на мечтите“ , който може да се намери и на книжния пазар, разказва съдбата на потомствен перничанин, принуден от комунистическите власти да напусне страната, за да може да живее почтено, без да му се налага да става предател на ценностите си. Друга книга е “Бягство от Уол Стрийт”. За мен обаче, най-добрата книга на професора е “Пари на борсата” – Една от най-добрите книги за инвестиции за начинаещи. Малка книга написана на лесен, достъпен и увлекателен език, с живи примери дадени из живота на самия Тачков.а мен, тази малка книжка е по-добра от книгите на Робърт Кийосаки На 28 март 2012 професорът който е вече на 87 г., по време на следобедната си разходка по поляната близо до общежитията на Американския колеж, където е преподавател е нападнат от глутница 15 бездомни кучета. В момента, в Пирогов лекарите се борят за живота му. 60% от мускулната маса на краката и ръцете на професора са оглозгани. Семейството на зверски нахапания проф. Ботьо Тачков ще пристигне по спешност в България. Синът Филип, който е научен сътрудник в Университета за приложни науки в Лудвигсхафен, ще дойде заедно с майка си Урсула от Германия. От САЩ се очаква да пристигне дъщерята Анна. Преди година кучетата нападат и дъщерята на професора, докато му гостувала в България. След атаката им най-младата съдийка в Германия се прибира у дома си в Германия още на следващия ден.“Сегашните управници са синове и внуци на същите тия примитивни хора, които направиха в България този нещастен период” – проф. Ботьо Тачков – 06 Ноември 2009 г.

http://www.svobodnoslovo.com/%D0%BF%...4%D0%B8%D0%BD/

Крайно време е кучетата да започнат и да ни ебът, тогава може и да се замисли някой, че трябва да се премахнат, защото явно докато ни ядът хората ще продължават да съжаляват милите пухита!
        Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
          Убедена съм, че вече досаждам .............. защото между другото, повечето нещастни случаи са заради недобре контролирани домашни кучета, но някак си е по-удобно да се крещи винаги срещу бездомните). Просто твърдя и това е доказано в достатъчно много страни, че избиването НЕ решава проблема; единственото ТРАЙНО решение е КАСТРАЦИЯТА и КОНТРОЛЪТ върху собствеността на кучетата. Ако още веднъж чуя, че предпочитам да има бездомни кучета, ще се отчая

П.П. Не, в Германия е правен опит да бъдат премахнати бездомните кучета с избиване, не се е получило и са успели с кастрация.
          Тук, ако не помните, също по едно време имаше масови опити за избиването. Резултатът е ясен. Разбира се, нищо не пречи да открием отново топлата вода, но доколкото зависи от мен, бих положила много усилия точно в този случай да си го спестим, защото ще бъде с цената на много невинни животи и на много шок за децата ни, дори такива като мен да стискат зъби.
          1.Домашните кучета - има инцидент, следват дела и някой си го отнася. Колко го отнася е друг въпрос. Има НЯКОЙ , който носи отговорност.
          Аз за моето куче дето хапе ( на село) 3 чифта дънки съм купувал и колко кутии бонбони съм раздал ......
          2. Кой са тия страни ?

В Германия даже опитваха (почти успяха)цяла раса да изтребят.. без кастрация. Ти за кучета казваш, че не са успели.
          Помня. Тогава глутници нямаше. И не бяха нужни милиони, и инциденти нямаше и такива теми нямаше. Един чифт уши - 30 лева . Ефективно.

Коментар

А бе тия природозащитници по-точно тези на кучетата са като фанатици.Прегърнали веднъж идеята да защитават не виждат ни чуват какво става около тях и отчаяно я защитават въпреки всички очевидни факти и предпочитат да спокойно гледат как страда човек,а като пострада куче проливат сълзи и вдигат вой до бога.Преди доста години ме ухапа един "фастък" колкото котка и вярвайте не беше никак приятно и местото ме боля доста време и се наложи да ида на лекар.Стопанина свестен човек заведе манъка на ветеринар за да го провери за бяс-нищо му нямаше,но по прищявка ме ухапа.Представям си какви щяха да бъдат последствията за мен ако беше някой голям пес.Така,че ако някой от защитниците пострада ще запее друга песен.
            От до тук прочетеното не се посочва друг метод за решаване на проблема освен кастрация и пак на свобода докато смърта го настигне.
            Така и не разбрах тези кастрираните кучета не огладняват ли и не могат ли да станат агресивни?А бе то и човек като го налегне глада му причернява да камоли на животното да прощава.
            И ми е чудно на това безпаричие което ние е налегнало на кого му са в по-вече парите та да ги харчи за такива дивотии като кастрирането и после да плаче,че заплатата му била малка.
            Струва ми се,че едно "подкастряне",а не кастриране ще свърши работа.Това е мое мнение и не ангажирам никого с него.
            Не съм върл противник на тези животни -даже в къщи си имам куче и доста добре се разбираме с него,но да се скитат безпризорно това е направо недопустимо и винаги ще са потенциална опасност.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
              ... единственото ТРАЙНО решение е КАСТРАЦИЯТА и КОНТРОЛЪТ върху собствеността на кучетата. ...
              Слушам тази сутрин ТВ-то с половин ухо и чувам как директорът на софийския зоопарк споделя, че в Англия резултати от това "трайно решение" са започнали да се усещат 30-40 години след началото.

Съжалявам, но ако това ще са резултатите, то единственото трайно нещо в тази схема може да бъде постоянното присъствие на кучета там, където не трябва да ги има, и пълненето на гушките на общински чиновници и "природозащитници" ...
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-04-12, 10:14.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                А бе тия природозащитници по-точно тези на кучетата са като фанатици...........
                Това е защото взимат едни пари /в повечето случаи/ и се препитават леко. Добавена стойност - голяма, работа - никаква. И си хранят по територии. И си ги пазят като глутниците. НДУ е да имаш контактите и по-голяма уста.
                Предлагам експеримент: Кучезащитниците от един район да се заведат в друг без да носят храна и за да направят среща с меснта глутница. Вярвам ще има ефект.
                ПП А русата кучка преди 2-3 месеца щеше да изяде шамарите, просто много ми дойде.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ето тук: http://www.webcafe.bg/id_331112740_P...oven_v_bokluka
                  специалистът много точно го е казал:
                  ----------------
                  ....Тук има още един мит, който се налага. Разрастването на популацията се дължала на хора, които си гледали кучета вкъщи и след това ги изхвърляли на улицата. Помислете, от сто кучета, които сте видели на улицата, за колко от тях ще кажете, че са породисти? ...
                  -------------

То е публична тайна, че общинарите се оправдават с "лошите граждани" дето си изхвърляли кучетата, ама са пълни безсрамници ако си мислят че им вярваме.

Коментар

Аз съм шамаросвал така една, дето разхождаше в парка освен своите и още няколко пумиара. Тази малка глутница скачаше на почти всички разхождащи се домашни. Предупрежденията не дадоха ефект и веднъж, след като нападнаха самоеда на една приятелка заиграха шамарите. Ефектът бе поразителен! От тогава в парка цари мир и спокойствие....
                    Тъй че нека, заради еврогейските ценности не отписваме добрите стари методи на въздействие- те доказано работят!
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                      Ето тук: http://www.webcafe.bg/id_331112740_P...oven_v_bokluka
                      специалистът много точно го е казал:
                      ----------------
                      ....Тук има още един мит, който се налага. Разрастването на популацията се дължала на хора, които си гледали кучета вкъщи и след това ги изхвърляли на улицата. Помислете, от сто кучета, които сте видели на улицата, за колко от тях ще кажете, че са породисти? ...
                      -------------

То е публична тайна, че общинарите се оправдават с "лошите граждани" дето си изхвърляли кучетата, ама са пълни безсрамници ако си мислят че им вярваме.
                      Човекът е прав на 99% и аз също щях да се позова на него - проблемът наистина е храненето на кучетата и най-много ги храни именно общината с дейността, която тя нарича управление на отпадъците и за което СЪЩО взема несметни купища пари. Останалият 1% е наистина в градината на стопаните на домашни кучета (извън тези, за които той говори, които се отглеждат на полусвободен режим).

Коментар

От всичко, което се изписа по темата "бездомни кучета", най-ефикасното решение на проблема веднъж и завинаги/поне според мен/ е:

1. Евтаназия на уличните глутници еднократно и масирано
                        2. Кастрация на всички, които крадат милиони , но очевидно нямат интерес да решат проблема /така вече няма да могат да ни **ат, пък ние да им плащаме за това/

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          От всичко, което се изписа по темата "бездомни кучета", най-ефикасното решение на проблема веднъж и завинаги/поне според мен/ е:

1. Евтаназия на уличните глутници еднократно и масирано
                          2. Кастрация на всички, които крадат милиони , но очевидно нямат интерес да решат проблема /така вече няма да могат да ни **ат, пък ние да им плащаме за това/
                          Второто стига. Глутниците сами ще изчезнат.

Между другото, идеята, че чиновниците може да не бъдат кастрирани, е съвсем нова в световната управленска практика. Не виждам да е дала добри резултати (освен за чиновниците, разбира се).

Коментар

Да изхвърлиш най-добрия си приятел

За плужеците, които печелят от кучетата, к'вото да кажеш все ще е малко. Но има и друга страна - тези, които са си взели с най-чисти помисли кученце, а после са го изхвърлили. Не знам що за човек трябва да си...
                            www.offnews.bg

Коментар

Владо, това е "империята отвръща на удара". Сега ще почне един тенис по медиите, не ти е работа. Сигурно изхвърлянето на кутрета в София е със скорост 160 палета/ час.

Отдавна се заканвам да взема ГПС-а и фотоапарата, да снимам и едновременно да запаметявам координати, а после - меил на СО с копия насам-натам.

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                                Аз не мога да разбера тези "екпертки" тъпи ли са или нас ни правят на тъпи?! Ето цитат от горната статия:
                                "Повсеместната евтаназия не е решение. Подобни мерки са нецелесъобразни, биха стрували скъпо на данъкоплатците, а и няма да са еднократни – заблуда, загнездена в мисленето на мнозина. Освен това масовите екзекуции на кучета са забранени и наказуеми според „Закона за защита на животните” от 2008 г., както и според цялото европейско законодателство."
                                1. Защо "екпертката" реши, че избиването ще е скъпо? 1 патрон 6/0 струва 80ст. тоест 40 000х0,8=32000лв. Труда доброволен от ловните дружинки. За екарисаж нещо... нека да са 100 000лв. Ама не са милиони!
                                2. Защо за нас все нещо е забранено от европейското законодателство, а за нашите южни и северни съседи не е? Ние ли сме нещо нефелни...?
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X