Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
    https://www.onlinemashini.bg/benzino...l-ms-162/91551

Засърбяха ме ръцете имам половин декар джунгла, с дървета по 40-50см заслужава ли си, или да инвестирам в1-2 компректа батерии още? И да си оправя местото постепенно не от раз?
    Малка и слабичка машинка от най-ниският клас на щил, за тия пари някое поне 50cc китайче. С тия кон и малко е мъка да се реже каквото и да над ф100.

Коментар

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      За тия пари таман три 50 см3 от Кауфланд. Има сила като за световно, само иска по-къса шина и читава верига, че нейната нищо не става от нея.

• m_markovski
      m_markovski коментира
      Редактиране на коментар
      За съжаление ергономията на китайските изчадия е нула.
      Евтини са, вършат работа в повечето случаи, но след цял ден с такава машина ръцете ти ще вибрират сами.

• Jasonf
      Jasonf коментира
      Редактиране на коментар
      Хубави шина и верига струват колкото резачката

• От години ползвам бензинов тример на Хускварна на село, винаги използвам предпазителя, гледам
    че масово косят без предпазителя и така има по-широк обхват от кордата, има ли реална полза или вреда ако реша да кося без предпазител, очила задължително ползвам?

Коментар

• Вземи си стоманен нож от Драгозов и не се занимавай с корда. Аз лично съм много доволен откакто я изхвърлих. Кося както дива трева на село, така и поддържан двор, когато го изпусна и райграсът стане 20см. Кордата е голяма разправия.

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Терена е с голяма денивелация и е пълен с пънове, камънаци, каменни огради, каменни стъпала, както и каменни настилки и между тях яка растителност, има и много дръвчета, дървета, та не ми върши никаква работа стоманения нож в моя случай.

• kartechar
      kartechar коментира
      Редактиране на коментар
      При така описания ландшафт, защо изобщо се мъчиш да го косиш?

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Нямам възможност да ходя често до село, кося когато мога и тревата често ми е вече до кръста, ако спра да ходя мястото ще стане истинска непроходима джунгла, та гледам все пак да го поддържам в някакви норми.

• Наръси го с Раундъп, като изсъхне буренът изчисти камънака и подраста и после си карай лежерно - кеф ти с корда, кеф ти с нож.

Коментар

• m_markovski
      m_markovski коментира
      Редактиране на коментар
      С раундъп ще замине всичко, не само бурените и ще стане голо като лунен пейзаж за 3-4 месеца. Есенно-зимно почистване на дънерите и камънаците му е майката.

• Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
    Наръси го с Раундъп, като изсъхне буренът изчисти камънака и подраста и после си карай лежерно - кеф ти с корда, кеф ти с нож.
    Ето как изглежда терена на село, не става с диск, само с корда:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:693
Размер:909.9 КБ
ID:7036809

Име:2.jpg
Прегледи:680
Размер:975.8 КБ
ID:7036810

Име:3.jpg
Прегледи:678
Размер:549.3 КБ
ID:7036811

Име:4.jpg
Прегледи:680
Размер:664.5 КБ
ID:7036812

Коментар

• Ето още снимки от село, вижте каква джунгла става когато мине един месец през пролетта без да съм окосил, така заварвам всеки път когато имам възможност да отида и окося ударно в рамките на един ден:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1.JPG Прегледи:0 Размер:1.25 МБ ID:7036929

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2.JPG Прегледи:0 Размер:1.24 МБ ID:7036930

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:3.JPG Прегледи:0 Размер:1.03 МБ ID:7036931

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:4.JPG Прегледи:0 Размер:929.3 КБ ID:7036932

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:5.JPG Прегледи:0 Размер:1.17 МБ ID:7036933

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:6.JPG Прегледи:0 Размер:879.7 КБ ID:7036934

Мястото хич не е малко, но е с денивелации, много дървета, храсти, камънаци не е като да косиш равна полянка само с трева, правя го сам, децата ни са малки още за да ми помагат, сина е втори клас, ще мине време докато може да ми помага за село, затова питах дали без предпазителя ще ми е по-леко и бързо....
      Последно редактирано от Еделвайс; 25-04-26, 17:32.

Коментар

• Недей без предпазител , че от диска фърчат камъни към краката . И когато косиш с диска тревата може да се събира от лявата ти страна ...на редче . И после с вилата можеш по лесно да я събереш и изхвърлиш . Успех !
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
          https://www.onlinemashini.bg/benzino...l-ms-162/91551

Засърбяха ме ръцете имам половин декар джунгла, с дървета по 40-50см заслужава ли си, или да инвестирам в1-2 компректа батерии още? И да си оправя местото постепенно не от раз?
          БаКтерий, само за поддръжка. В твоя случай, еднократно и без зор, въпросната щил-ка е идеална. И по-нататък ще ти е чуден помощник. Важното е веригата да е наточена.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            То не ти ли е наточена веригата марката няма никакво значение . Някога мой братовчед горски ми беше казал че с моята Хускварна с едно бирено шише бензин (един резервоар) трябва да нарежа 4 кубика дърва на трупчета за печката . Това е мярката за наточена верига .
            Последно редактирано от sek.1; 29-04-26, 05:21.

• То зависи каква дървесина режеш, чам, бук, габър или дъб. Отделно зависи изсъхнали са дървата или прясно отсечени. Най определящо обаче е диаметърът им. Примерно притките където допълват фигурата, форсираш , режеш и накрая с един резервоар /при мене 670мл/няма и половин кубик да съм нарязал. Онзи ден рязах само сухи дъбаци дебели средно около 25см. успях да отхвърля 10кубика с два резервоара и половина. Машината ми е Щил 039. Ако е тъпа веригата, рязът почва да криви, хвърля ситни трици и се товари машината, веднага се усеща. Конкретно за жунгалата от снимките горе за косене и мощен китаец ще свърши работа, но много харчат и бързо загряват. Имах някакъв за 150лв. ,изкара резервоар и половина и почва да губи мощност. На вилата поддържам двор над 4/декара и ползвам Щил fs350, като изтърва траволяка, се е случвало по седем часа нон стоп косене, няма спирка машината. Отначало ползвах циркуляр и метален нож, но вече се опитоми градината и карам само с корда.
          Последно редактирано от mitko 53; 29-04-26, 20:02.

Коментар

• Дали си заслужава :

Име:Screenshot_20260501_220924_Chrome.jpg
Прегледи:499
Размер:165.4 КБ
ID:7037704
            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Здравейте. Гледам косачки робот на парксайд. Зелена и черна серия. Някой ползва ли такава и какви са отзивите. Основно ме интересува новата серия, че цената е болезнена.

Коментар

• Вчера минах покрай магазина на Лидл в Младост и понапазарувах . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260510_132911_054.jpg
Прегледи:309
Размер:830.5 КБ
ID:7038722
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Вчера минах покрай магазина на Лидл в Младост и понапазарувах . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260510_132911_054.jpg
Прегледи:309
Размер:830.5 КБ
ID:7038722
                  Водоструйката не е лоша, но масово текат от някъде близо до батерията.
                  Лечението - обръщане на едно уплътнение.
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Joca
                    Joca коментира
                    Редактиране на коментар
                    много народ говори за това уплътнение, може ли клип или там какво точно трябва да се побългарява....

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    За съжаление не мога да помогна с видео или по-подробен съвет.
                    Споделих това, което съм чел из групите.
                    Масово се оплакваха от такъв проблем и решението е да се обърне семерингата.

• Купих дигитален динамометричен адаптер и веднага реших да тествам с него ръчния ми динамометричен ключ, нагласих ръчния на 80Nm за теста на един от болтовете на гумата и когато изщракна показа на екрана 80,6 Nm, значи ръчния засега е точен, винаги оставям пружината разхлабена когато не го ползвам, а дигиталения динамометричен адаптер ще е когато реша да сменя свещите например и да мога да го наглася на 22Nm, защото ръчния ми е до минимум 60Nm на затягане.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6698.jpg Прегледи:0 Размер:483.5 КБ ID:7039641

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6694.jpg Прегледи:0 Размер:421.7 КБ ID:7039642

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6696.jpg Прегледи:0 Размер:360.8 КБ ID:7039643
                  Последно редактирано от Еделвайс; 18-05-26, 17:43.

Коментар

• А бе за пореден път се разправям със сапове, тоя път на мотиката се строши. Вярно мотика на сто години хубаво копае, ама пусти му сапове, а като гледам новите инструменти, мале мале.+ туй че сападжии нема при мене .И съм хвърлил едно на мотиките на фискарс, със заварен сап , има ли нещо по-хубаво със заварен сап?https://www.home-max.bg/motika-fiskars-solid/
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Joca; 20-05-26, 15:17.

Коментар

• mitko 53
                      mitko 53 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Важно е при съхранение на инструменти с дървени сапове да не опира дървото в пода, че дърпа влага и натръпва. Имам десетина мотики с дървени сапове, мое производство, букови, яворови, повече от 25 години не са мръднали. Но ги съхранявам закачени на стената. Скоро един голям чук, десет кила, се счупи дръжката от първия удар, бях го зарязал в мазето, подпрян на пода и беше яко натръпнал.

Активност за темата

Свий

Тук са 18 потребители онлайн. 0 потребители и 18 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                  X