Първоначално публикуван от Joca
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
Малка и слабичка машинка от най-ниският клас на щил, за тия пари някое поне 50cc китайче. С тия кон и малко е мъка да се реже каквото и да над ф100.
-
За тия пари таман три 50 см3 от Кауфланд. Има сила като за световно, само иска по-къса шина и читава верига, че нейната нищо не става от нея.
-
За съжаление ергономията на китайските изчадия е нула.
Евтини са, вършат работа в повечето случаи, но след цял ден с такава машина ръцете ти ще вибрират сами.
-
-
От години ползвам бензинов тример на Хускварна на село, винаги използвам предпазителя, гледам
че масово косят без предпазителя и така има по-широк обхват от кордата, има ли реална полза или вреда ако реша да кося без предпазител, очила задължително ползвам?
Коментар
-
Вземи си стоманен нож от Драгозов и не се занимавай с корда. Аз лично съм много доволен откакто я изхвърлих. Кося както дива трева на село, така и поддържан двор, когато го изпусна и райграсът стане 20см. Кордата е голяма разправия.
- 1 like
Коментар
-
Ето как изглежда терена на село, не става с диск, само с корда:Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнениеНаръси го с Раундъп, като изсъхне буренът изчисти камънака и подраста и после си карай лежерно - кеф ти с корда, кеф ти с нож.
Коментар
-
Ето още снимки от село, вижте каква джунгла става когато мине един месец през пролетта без да съм окосил, така заварвам всеки път когато имам възможност да отида и окося ударно в рамките на един ден:
Мястото хич не е малко, но е с денивелации, много дървета, храсти, камънаци не е като да косиш равна полянка само с трева, правя го сам, децата ни са малки още за да ми помагат, сина е втори клас, ще мине време докато може да ми помага за село, затова питах дали без предпазителя ще ми е по-леко и бързо....Последно редактирано от Еделвайс; 25-04-26, 17:32.
Коментар
-
Недей без предпазител , че от диска фърчат камъни към краката . И когато косиш с диска тревата може да се събира от лявата ти страна ...на редче . И после с вилата можеш по лесно да я събереш и изхвърлиш . Успех !На нас клиренс ни трябва , не скорост
- 1 like
Коментар
-
БаКтерий, само за поддръжка. В твоя случай, еднократно и без зор, въпросната щил-ка е идеална. И по-нататък ще ти е чуден помощник. Важното е веригата да е наточена.Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнениеhttps://www.onlinemashini.bg/benzino...l-ms-162/91551
Засърбяха ме ръцете имам половин декар джунгла, с дървета по 40-50см заслужава ли си, или да инвестирам в1-2 компректа батерии още? И да си оправя местото постепенно не от раз?
Коментар
-
То не ти ли е наточена веригата марката няма никакво значение . Някога мой братовчед горски ми беше казал че с моята Хускварна с едно бирено шише бензин (един резервоар) трябва да нарежа 4 кубика дърва на трупчета за печката . Това е мярката за наточена верига .Последно редактирано от sek.1; 29-04-26, 05:21.
-
-
То зависи каква дървесина режеш, чам, бук, габър или дъб. Отделно зависи изсъхнали са дървата или прясно отсечени. Най определящо обаче е диаметърът им. Примерно притките където допълват фигурата, форсираш , режеш и накрая с един резервоар /при мене 670мл/няма и половин кубик да съм нарязал. Онзи ден рязах само сухи дъбаци дебели средно около 25см. успях да отхвърля 10кубика с два резервоара и половина. Машината ми е Щил 039. Ако е тъпа веригата, рязът почва да криви, хвърля ситни трици и се товари машината, веднага се усеща. Конкретно за жунгалата от снимките горе за косене и мощен китаец ще свърши работа, но много харчат и бързо загряват. Имах някакъв за 150лв. ,изкара резервоар и половина и почва да губи мощност. На вилата поддържам двор над 4/декара и ползвам Щил fs350, като изтърва траволяка, се е случвало по седем часа нон стоп косене, няма спирка машината. Отначало ползвах циркуляр и метален нож, но вече се опитоми градината и карам само с корда.Последно редактирано от mitko 53; 29-04-26, 20:02.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар