Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реших се.Купих си резачка Einhell - акумулаторна , безчеткова с батерии и масло ми стъпи на 400лева, 3 години пълна гаранция, 10 години гаранция на мотора . Уикенда ще я пробвам за работа . Сега направих 2-3 серии на празен ход по няколко минути, но ми направи лошо впечатление , че капва масло , вече един час след работа , гледам капка под резачката гледам капка масло, това нормално ли е? И как да го оправя ако не е? По каталог дават разход 100 грама масло на 15 минути работа....
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Joca; 20-03-24, 20:49.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Я снимай шината , как е устроено оптягането , моля

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      И на Райдър моделите от преди 2 - 3 години е така .
      Последно редактирано от sek.1; 26-03-24, 05:23.

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
    Реших се.Купих си резачка Einhell -
    избързал си

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rr.JPG
Прегледи:533
Размер:314.1 КБ
ID:6960320
    Прикачени файлове

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Определено и аз смятам че е избързал, разбирам да имаше батериите и зарядното от други акумулаторни инструменти на Einhell, тогава определено щеше да има смисъл, по принцип акумулаторни машинки е хубаво да са на една марка, за да ползваш едни и същи батерии и зарядно за тях.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Това от кога е ?

• IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      горе вдясно си пише, от понеделник 25.3

• Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

избързал си

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:rr.JPG Прегледи:25 Размер:314.1 КБ ID:6960320
    Язък. Ще я видя сега тази каква работа ще ми свърши. Аз и батерии и зарядни на парксайд нямам. Като тегля чертата лидълската излиза по-скъпа, ако някой има 2те такива акумулаторни да изрази мнение+ Вече си ми трябваше резачка, и да чакам дали евентуално ще пуснат не ме устройваше.......

Последно редактирано от Joca; 21-03-24, 08:30.

Коментар

• Joca
      Joca коментира
      Редактиране на коментар
      За парксайд или за ейнхел говориш?

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Няма как лидълската да се върже по скъпо, общо взето са на кантар. Цената на парксайда е понадута, за такава върви пърформънса на запад, който го чакам да пуснат тука.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      За парксайда , ако питаш мен

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
    ...но ми направи лошо впечатление , че капва масло , вече един час след работа , гледам капка под резачката гледам капка масло, това нормално ли е?...
    Не е нормално но ако това те успокоява - дивелт препикава също.
    Има фиксове в нета за него но на мен не ми пречи особено.
    Сигурно и плод-зеленчуковата има начин да се спре.

Враг усраине

Коментар

• Ето снимки на обтягането. Забърсах я. Сега я разглобявам, че не е удобно така да пътува.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240321_103656[1].jpg
Прегледи:472
Размер:474.5 КБ
ID:6960337
      Прикачени файлове

Коментар

• И моята лидълската(моторна е само че) капе със заводското си масло(доста рядко изглежда) после като почна м10д и предполагам ще е по-добре.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• От ФБ групата

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:434025641_8031734480188495_641924092128743436_n.jpg
Прегледи:460
Размер:65.0 КБ
ID:6960389

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Ще изчакам да пуснат акумолаторна от черната серия .

• Ето на толкова ми стъпи, ако не броим масло, фунии и сакче което не пасна, ако на някой му трябва да пише на лс. Но общо взето са на кантар, но einhell-а е на промоция сега. За човек, който тепърва си купува акумулаторни уреди ме устройва.
          Прикачени файлове

Коментар

• Според цените на батериите и зарядните другата седмица в Кауфланд, вече не е на кантар цената. Големи драми бяха помня с двойните зарядни на парксайд . Кауфланд ги пускат по 40лв https://leaflets.kaufland.com/bg-BG/.../flyer/page/40 .
            Последно редактирано от mitko 53; 23-03-24, 05:47.

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Гаранция че ще има големи прекупвачи още в понеделник сутринта за двойните зарядни, откак ги имам и успях да се докопам са супер, много съм доволен от тях, със 6 те ми бр батерии от по 4 ah и с двете ми двойни зарядни, акумулаторната ми резачка за дърва е тази със двете батерии, така имам доволно двойно и тройно повече време за работа с резачката.

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              Сутринта в Кауфланд овча купел бяха заредили батерии и зарядни вече

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Свърши тая с прекупвачите . Днес в към обед в Кауфланда в Слатина имаше поне 100 от двойните зарядни на щанда .

• И аз се занимавам с прословутия тунинг на импакта към гайковерт.
            Обаче се сблъсках с проблем, водещият отвор на наковалнята трябваше да се продълбочи с 5мм. Двама познати стругари ме изгониха кат видяха, че свредлото се пързаля. А третия ме прати да съм търсел ерозия.
            Работата си я свърших както винаги сам със свредло за стъкло от железарията за 5лв.
            Ако на някой му се наложи да го има в предвид.

Размерите на на нужното иглено лагерче/или втулка са 22/18/10мм. Отзад на наковалнята се прави втулка от 10 на 8мм. И самата наковалня трябва да се престърже от 6 на 5мм.
            Прикачени файлове

Коментар

• По-удачен вариант е обикновено свредло за бетон (с твърдосплавна пластина, не SDS). Разбира се, след презаточване като за железиум.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                По-удачен вариант е обикновено свредло за бетон (с твърдосплавна пластина, не SDS). Разбира се, след презаточване като за железиум.
                Абсолютно съм съгласен, ама нямам подходящ камък за шмиргела, най-много свредлото да изправи наличният камък вместо да реши да се точи.

Коментар

• mitko 53
                  mitko 53 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно! Пилих едно такова свредло странично да мине през отвор в метал , разказа играта на обикновения шмиргелов камък. Имам и един шмиргел където тъстът си заточваше щириите ,но е трифазен и тежък та почти не го включвам.Това за бетон не знам с какво се заточва.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Твърдите сплави се точат на зелен (силициев) шмиргелов диск или с диамантен диск . С останалите обикновено само гълтате пепелта .

• Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                И аз се занимавам с прословутия тунинг на импакта към гайковерт.
                Обаче се сблъсках с проблем, водещият отвор на наковалнята трябваше да се продълбочи с 5мм. Двама познати стругари ме изгониха кат видяха, че свредлото се пързаля. А третия ме прати да съм търсел ерозия.
                Работата си я свърших както винаги сам със свредло за стъкло от железарията за 5лв.
                Ако на някой му се наложи да го има в предвид.

Размерите на на нужното иглено лагерче/или втулка са 22/18/10мм. Отзад на наковалнята се прави втулка от 10 на 8мм. И самата наковалня трябва да се престърже от 6 на 5мм.
                А къде може да се купи от гайковерт да се ползва и като импакт?Квадрата е с вътрешен шестостен. Виждал съм клипчета как сменят само квадрата с готов такъв
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• #1197.1
                    mitko 53 commented
                    Today, 19:51
                    Точно! Пилих едно такова свредло странично да мине през отвор в метал , разказа играта на обикновения шмиргелов камък. Имам и един шмиргел където тъстът си заточваше щириите ,но е трифазен и тежък та почти не го включвам.Това за бетон не знам с какво се заточва.
                  • Има подходящи камъни то е по-скоро шайба със налепен диамант, даже имат различни едрини на абразива. Ама цените са 50-60-70 за брой. Ако това не ти е основна дейност си е цифра, камо ли за единичен случай...

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение

А къде може да се купи от гайковерт да се ползва и като импакт?Квадрата е с вътрешен шестостен. Виждал съм клипчета как сменят само квадрата с готов такъв
                    Аз също ще насаждам с вътрешен шестостен, защото е удобно за работа. Купих наковалните от алито, те всичките прекупвачи от там пазарят и продават в олх с 400-500% надценка.
                    Аз даже поръчах една със отвор за шестостен и една плътна с учебна цел, а те пратиха по 2 от вид за същите пари.
                    Двете бяха 15-6лв. с безплатна доставка.
                    P.S. Радо, имаш лично.

Коментар

• Никола
                      Никола коментира
                      Редактиране на коментар
                      Утре пращам : )

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Пристигна . Хиляди благодарности ! Сега остава да остане време да го преработя .

• Никола
                      Никола коментира
                      Редактиране на коментар
                      Жив и здрав! ; )

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X