Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Груб строеж?

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
    Навремето имаше едни "етернитови плоскости" мисля че се казваха - незнам дали говориш за същото доколкото помня имаше някаква драма с тях и ги спряха от производство провери из нета дали е това.

p.s може би трябва да разгледаш в гугъл за "циментови плоскости" и "фриброциментови плоскости"
    Аз го помня като етернитови платна. Имаше прави за стени и вълнообразни за покрив.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
      Аз го помня като етернитови платна. Имаше прави за стени и вълнообразни за покрив.
      Доколкото си спомням ги спряха, заради съдържанието на азбест, а от етернитови водопроводи още пием вода ...
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Не, не е итернит, и аз ги помня.
        Това изглежда абсолютно същото както плоскостите гипскартон, не гипсфазер, само че е сиво, тежко и твърдо
        Търсих в Гугъл за Цимент картон, но се споменава съвсем бегло. Вероятно е под друго име, ако въобще се предлага на нашия пазар

Пп. Да, под Циментови плоскости излезе, елементарно
        Производство на Кнауф, цена 24лв/м² , тегло 16кг/м² ,на първо четене.
        Последно редактирано от ctef; 17-08-10, 18:34.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Не, не е итернит, и аз ги помня.
          Това изглежда абсолютно същото както плоскостите гипскартон, не гипсфазер, само че е сиво, тежко и твърдо
          Търсих в Гугъл за Цимент картон, но се споменава съвсем бегло. Вероятно е под друго име, ако въобще се предлага на нашия пазар

Пп. Да, под Циментови плоскости излезе, елементарно
          Производство на Кнауф, цена 24лв/м² , тегло 16кг/м² ,на първо четене.
          Ще ги срещнете и като Аквапанел или Бетопан-при търговците на материали за сухо строителство.Обичайното им приложение е за среда във висока влажност или изисквания за якост-/примерно облицовка на стрехи/, за се постигне идеално гладък ефект.Може да се монтира на метална конструкция като обикновен гипскартон , но е доста труден за работа.

Коментар

Благодаря, а какво да се разбира под това, че се работи трудно с тях? Че са много тежки, че се режат трудно или нещо друго?
            На филмчето изглежда че се работи лесно, но това си е само една реклама.
            За основни стени трябва ли да се поставят двойно, както е при гипскартона.
            Фугите по същия начин ли се обработват?

Коментар

Точно теглото,рязането и цената са проблем в сравнение с влагоустойчивия гипсокартон.Зависи за къде ви трябват.Обикновено зеления картон с подходяща обработка и финиш върши същата работа, при по-леко и евтино изпълнение.За преградни стени /с нормална етажна височина и нормална шумоизолационна функция/ , дори и обикновения гипсокартон много рядко се изпълнява в два пласта.Фугите се обработват по същият начин.

Коментар

Истината е, че търся вариант за външно подновяване на стара къща. От времето и слягането керпичените стени вече са почнали да се пукат и ронят. но гредите са здрави и цели. Единия от проблемите за цялостно реновиране е че преди 2 години покрива е изцяло ремонтиран и са подменеини всички греди и дъски, и са вложни доста пари, та е малко неуместно да се започне нов градеж от основите на горе.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010015.JPG
Прегледи:1
Размер:170.7 КБ
ID:5201176 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010014.JPG
Размер:183.7 КБ
ID:5201177
                Иска ми се къщата да запази автентичния си вид, не че е нещо особенно, даже с кривите си стени и грубата си мазилка, но да се стопира саморазрушаването и'.
                Просто мисля варианти. Има вариант но не съм сигурен че е уместно да се прави на ново керпичена зидария. Вариант е може би и попълване с Итонг и грубо измазване. Евнтуално обличане с дъски, което би променило оригиналния вид но пак ще е близко до автентично.
                Да се получи нещо като това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010023.JPG
Размер:186.3 КБ
ID:5201178 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010025.JPG
Размер:179.0 КБ
ID:5201179
                Като себестойноста ще е от особенно значение, да не кажа че ще е основното.

Коментар

Къщата е чудна.Дано дървеният скелет е здрав.Ако проблемите са повърхностни, т.е. кирпича не се разпада, предлагам да се помисли върху мрежа и тънкослойна мазилка, после финиш по избор. Това е най-бюджетното и най-близкото до автентичноста решение, но трябва да се огледа на място, доколко е възможно.Ще трябва да се провери и цокъла , както и връзката с основите- т.е. "всички пробойни" за влагата.Направо Ви съветвам да забравите за циментфазера.Ако е относително близо до София ,няма проблем за оглед.Поздрави.
                  П.С. Сега и колегата погледна снимките , и споделя че този тип къщи "играят", та има и още едно решение от по-ниско бюджетните-нова дървена скара от бичмета и обшивка с дъски, сачак и пр.Може и вата да се сложи в скарата по преценка.
                  Последно редактирано от ALEX_Z; 18-08-10, 14:35.

Коментар

Да, точно това последното ми се върти и на мене в главата като най-удачно, поне за 2рия кат. Струва ми се че там където се е надигнала мазилката трябва да се свали и да се види в каво състояние е градежа. Иначе за циментовите плоскости при такава цена, забравям, при това ще им трябва и някакакъв финиш все пак. Основата на къщата е камък, но има денивелация на мястото и задния край както се вижда от едната от снимките по-горе е на половина в земята. Дори и на снимките се вижда че е подала малко и е крива, но какво от това.
                    А щом ви е харесала ето снимки и от интериора:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P10059.jpg
Размер:199.6 КБ
ID:5201221 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010008.JPG
Размер:174.6 КБ
ID:5201219 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010002.JPG
Размер:171.4 КБ
ID:5201220 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010006.JPG
Размер:145.1 КБ
ID:5201222 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010007.JPG
Размер:156.0 КБ
ID:5201223 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010009.JPG
Размер:158.9 КБ
ID:5201225 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010011.JPG
Размер:155.4 КБ
ID:5201226 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010022.jpg
Размер:133.3 КБ
ID:5201227
                    Ако трябва да сме съвсем обективни, къщата не е от най-красивите, но пък я има. От както и аз се навъртам там изчистихме поне двора от саморасляци и изсъхнали дървета, та сега е още по изчистено от това което се вижда от външните снимки. Вътре, колкот и неугледно да изглежда, става за живеене и го плзваме и така и си я обичаме къщата. Правени са някои прибрзани недомислици по нея. Това което се вижда в дясно е пристройка и има нужда да се впише по-удачно в къщата, и като конструкция,а и като облик. Чардака е остъклен с винкелова конструкция,което не е много красиво, но пък е използваем и при по-студено. Тази стена под чардака е изнесена в последствие напред, иначе е било празно и е имало колона. Стената която е в дясно от оджака е най зле, покрита е с фазер, и не се знае какво ще се появи като го махнем. Но за нея съм приел че ще се гради на ново. Джамалите работят и акумулират топлина и греят страхотно.
                    Но работа ще има много. А къщата е чак в махалите над Елена, до яз.Йовковци.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от ctef; 18-08-10, 18:34.

Коментар

Напротив красива е. НО за такива къщи трябва да се мисли, като за ретро автомобил. Колкото по-близо е до оргиналният си вид, толкова по-добре. Щом е здраво дървото, другото можеш да оправиш. Успех! Ще ти е нужен, че имаш много,много работа.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                        Да, точно това последното ми се върти и на мене в главата като най-удачно, поне за 2рия кат. Струва ми се че там където се е надигнала мазилката трябва да се свали и да се види в каво състояние е градежа. Иначе за циментовите плоскости при такава цена, забравям, при това ще им трябва и някакакъв финиш все пак. Основата на къщата е камък, но има денивелация на мястото и задния край както се вижда от едната от снимките по-горе е на половина в земята. Дори и на снимките се вижда че е подала малко и е крива, но какво от това.
                        А щом ви е харесала ето снимки и от интериора:
                        [ATTACH]238498[/ATTACH] [ATTACH]238496[/ATTACH] [ATTACH]238497[/ATTACH] [ATTACH]238499[/ATTACH] [ATTACH]238500[/ATTACH] [ATTACH]238502[/ATTACH] [ATTACH]238503[/ATTACH] [ATTACH]238504[/ATTACH]
                        Ако трябва да сме съвсем обективни, къщата не е от най-красивите, но пък я има. От както и аз се навъртам там изчистихме поне двора от саморасляци и изсъхнали дървета, та сега е още по изчистено от това което се вижда от външните снимки. Вътре, колкот и неугледно да изглежда, става за живеене и го плзваме и така и си я обичаме къщата. Правени са някои прибрзани недомислици по нея. Това което се вижда в дясно е пристройка и има нужда да се впише по-удачно в къщата, и като конструкция,а и като облик. Чардака е остъклен с винкелова конструкция,което не е много красиво, но пък е използваем и при по-студено. Тази стена под чардака е изнесена в последствие напред, иначе е било празно и е имало колона. Стената която е в дясно от оджака е най зле, покрита е с фазер, и не се знае какво ще се появи като го махнем. Но за нея съм приел че ще се гради на ново. Джамалите работят и акумулират топлина и греят страхотно.
                        Но работа ще има много. А къщата е чак в махалите над Елена, до яз.Йовковци.
                        Направо си е прекрасна , само някой неща като винкела да се разкарат.Още повече ми хареса с тези снимки.А най-важното е ,че имате желание да я потягате.Не че е много лесно, но удовлетворението е огромно. Не са вече толкова много къщите от това поколение , в това състояние.Желая успех

Коментар

Благодаря ви!
                          И аз съм ЗА автентичния вид.
                          Но другото лошо при тези къщи е че обикновенно ако не си си я купил лично, са орташка собственост, а това по някога е фатално, както се знае.
                          Та ще е нужна и голяма борба и в тази насока, защото вече има и някои безумни идеи.

Коментар

• От: До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
                            Такааа...Време е да представя и мойте скромни сметки...Казвам мойте защото още не съм стигнал до проектантите...

ето плана които си избрах...

http://architek.spb.ru/ready_project...ects/item_359/

Ето и сметките...

Основи...
                            1 метър дълбочина и 50см над О...На 40 см широчина...това по мои сметки прави о.6куб бетон в линеен метър...имам 62м основи по 0.6 грубо 40куб бетон по 120лв(бетон)=4800лв+1900кг желязо(по 1.2лв/кг)=2300лв+1000лв кофраж+1000лв непредвидени=9100лв

Първа плоча:
                            115кв/м по 0.15м=17куб/м бетон по 120лв =2100лв+2300кг желязо по 1.2=2800лв,(Кофраж няма)=4900+1000лв непредвидени=5900лв

Колони:
                            16бр по 0.20куб/м=5куб/м(Винаги слагам повече)по 120лв=600лв
                            Втора плоча:
                            Като първата 5900лв+2000лв за кофраж=7900лв

Колони:
                            16бр по 0.20куб/м=5куб/мпо 120лв=600лв
                            Трета плоча:
                            тя е 85кв което прави 13куб бетонпо 120лв=1600лв+желязо1700кгпо 1.2=2100лв+кофраж 2000лв+1000лв непредвидени=6700лв

Общо(Желязобетонната конструкция)

31000лв

ПП.Работа не съм слагал защото всичко ще си правим сами...
                            Здравейте,
                            Обещах че ще пиша...
                            Стигнах до тук...
                            Искам да изкажа моите Благодарности към ALEX_Z и целият екип на НЕОСТРОЙ за оказаната подкрепа,съвети и всичко което направиха.
                            (А за цената...включих се в горепосочената)

Поздрави
                            Прикачени файлове
                            MG RACING

Коментар

• От: До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от Станислав_ Преглед на мнение
                              Здравейте,
                              Обещах че ще пиша...
                              Стигнах до тук...
                              Искам да изкажа моите Благодарности към ALEX_Z и целият екип на НЕОСТРОЙ за оказаната подкрепа,съвети и всичко което направиха.
                              (А за цената...включих се в горепосочената)
                              Поздрави

Честито!
                              До тук беше лесното...стягай се, по-трудното предстои

Коментар

Браво, и какъв голяяям двооор доста деца да тичат из него, благородно ти завиждам.Както се казваше ..малка спретната къщурка с две коли отпред..Много е спретната и хубава.
                                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X