Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

Така като го прочетох и на мене не ми стана много ясно

Целта ми е да си направя покрива. По принцип третия етаж беше заплануван като полуетаж, но съседите (с които сме на калкан) решиха да го направят техния нормален и сега моя временен покрив е половин метър по-ниско от техния. Затова целта е да вдигна стените на третия етаж малко повече, да направя плоча и да си направя отгоре нормален покрив.

Проблема е, че като са пригодени първите два етажа за живеене, никак не ми се иска да мъкна през тях вар, цимент, кофражи и т.н. Та трябва да се измисли начин да не се минава през тези етажи, а отвънка с някакви стълби или де да знам с какво...
    124 -> 164
    T4

Коментар

Първоначално публикуван от sando08 Преглед на мнение

Целта ми е да си направя покрива. По принцип третия етаж беше заплануван като полуетаж, но съседите (с които сме на калкан) решиха да го направят техния нормален и сега моя временен покрив е половин метър по-ниско от техния. Затова целта е да вдигна стените на третия етаж малко повече, да направя плоча и да си направя отгоре нормален покрив.

Проблема е, че като са пригодени първите два етажа за живеене, никак не ми се иска да мъкна през тях вар, цимент, кофражи и т.н. Та трябва да се измисли начин да не се минава през тези етажи, а отвънка с някакви стълби или де да знам с какво...
      Ако ти е изчислена къщата така, че да понесе и този товар, варианта е елементарен - хаспел за качване на материали, бетон помпа при изливане на бетон... всяка строителна фирма това ще ти каже. Тухлите могат и с кран да ти ги качат, ако терена позволява.
      Да не говорим, че в момента (поне в Стара Загора) в цената на бетона е включен транспорта и бетонпомпата... криза е, а хората изплащат бая машини. Идват, изливат и си отиват.
      Поздрави!

Коментар

Работи се със скеле, материалите се качват с макара или хаспел. За наем на скеле най-ниската цена в момента е 2 лв/кв.м. за един месец като цената е без монтаж и демонтаж.

Коментар

Здравейте!
          Предстои ми строеж на едноетажна къща в с. Рогош -общ.Марица Пловдив с РЗП - 110 м2в която проектно има:
          - бетон - 80 м2
          -стомана - 4.2т
          Имам няколко оферти от фирми на стойност 55- 60 хил. лева- 250-270 EU/m2,което ми се струва високо.
          От всичко написано тук разбирам ,че при печалба от 10-20% ,цената на строежа приблизително трябва да бъде
          - 10х.л. труд
          - 25 х.л. материали
          - 5 х.л други непредвидени
          Общо 40 х.л.

Въпросите са ми:
          - може ли да ми препоръчате фирма или бригада,която да изпълни стоежа на приблизително такава цена./фактури не са ми нужни/
          - задължителен ли е независим строителен надзор за тази еднофамилна частна жилищна сграда,освен авторския надзор,предвид на това че протоколите по ЗУТ мога да изготвя сам/с подписите на строитела и проектанта/
          Ще очаквам съветите Ви.
          Поздрави!
          Николов.

Коментар

Здравейте.Първият въпрос действително е имате ли проект за новото положение.Ако имате -Ок , въпроса с новата плоча и старата конструкция е решен. Ако нямате , то такъв ще трябва и ако не позволява старата конструкция новият товар , има варианти два:
            -усилване-обикновено нови външни колони и греди, върху фундаменти
            -или намаляване на новият товар , т.е. не се прави ст.б.плоча , а гредоред-дървен или метален според разположението на вертикалните носещи елементи и Вашите изисквания-това е по-изгоден финансов вариант.
            Ако този етап е изяснен, организационно няма никакъв проблем да не се влиза в готовите етажи , както и да не се повреждат дори и с мокри процеси. Конкретните мерки се решават при оглед на място-скелета, електрически платформи,фургони и WC по двора /или договор с близкото кафене/ и т.н....Успех!

Коментар

Виждам, че въпреки кризата все още има хора, които строят или им предстои скоро да започнат. Напълно разбирам с какви трудности се сблъсква всеки от тях, тъй като последните 20 години все нещо строим или ремонтираме. Видяла съм майстори и "майстори". Миналата година санирахме старата къща, на три етажа и половина, около 400 кв.м РЗП. и строихме друга около 90 кв.м. За външната изолация и цокъла от камък наехме бригада турци, като преди това огледахме други къщи, по които са работили. Наистина работят много организирано и много качествено. Пазарлъка беше само за труд, но свършиха работата перфектно а къщата беше с доста кривини...
              За малката къща баща ми намери някакви, които били с по-ниски цени. Нямам думи, оплескаха всичко, но поне за 5 месеца успяха да отлеят две плочи и да покрият едноетажната къща преди снега. За външната изолация обаче отново наехме предишната бригада, справиха се за две седмици перфектно.Сега остана само да залепят камъка на цокъла на къщата.

Нямам никакъв интерес да ги рекламирам. Но смятам, че тези хора заслужават да имат работа. Работят груб строеж, изолации, мазилки , замазки, камък по цокъл, покриви....
              Работя в строителна фирма и зная какво значи "мърлячи". А тези хора мога да препоръчам с чиста съвест. Винаги е възможен "пазарлък" в някакви разумни граници. Ако някой прояви интерес, да ми пише на лични. Ще дам телефон на бригадира, а също и можете да видите моята къща за да прецените сами.
              Който предпочита, може да се свърже с мен и в скайп.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                Виждам, че въпреки кризата все още има хора, които строят или им предстои скоро да започнат. Напълно разбирам с какви трудности се сблъсква всеки от тях, тъй като последните 20 години все нещо строим или ремонтираме. Видяла съм майстори и "майстори". Миналата година санирахме старата къща, на три етажа и половина, около 400 кв.м РЗП. и строихме друга около 90 кв.м. За външната изолация и цокъла от камък наехме бригада турци, като преди това огледахме други къщи, по които са работили. Наистина работят много организирано и много качествено. Пазарлъка беше само за труд, но свършиха работата перфектно а къщата беше с доста кривини...
                За малката къща баща ми намери някакви, които били с по-ниски цени. Нямам думи, оплескаха всичко, но поне за 5 месеца успяха да отлеят две плочи и да покрият едноетажната къща преди снега. За външната изолация обаче отново наехме предишната бригада, справиха се за две седмици перфектно.Сега остана само да залепят камъка на цокъла на къщата.

Нямам никакъв интерес да ги рекламирам. Но смятам, че тези хора заслужават да имат работа. Работят груб строеж, изолации, мазилки , замазки, камък по цокъл, покриви....
                Работя в строителна фирма и зная какво значи "мърлячи". А тези хора мога да препоръчам с чиста съвест. Винаги е възможен "пазарлък" в някакви разумни граници. Ако някой прояви интерес, да ми пише на лични. Ще дам телефон на бригадира, а също и можете да видите моята къща за да прецените сами.
                Който предпочита, може да се свърже с мен и в скайп.
                А дали работят и по апартаменти? Имам да рутя стени, да изграждам нови, да приобщя един балкон. Замазки, изолация...

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  Виждам, че въпреки кризата все още има хора, които строят или им предстои скоро да започнат.

.
                  Разбира се,че се строи-самият аз имам 3 строежа и ми предстоят още 3.Даже тази година се активизираха еднофамилните къщи за сметка на големите строежи,които не са съвсем изчезнали,но са рядкост...
                  Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Първоначално публикуван от kokonik Преглед на мнение
                    Здравейте!
                    Предстои ми строеж на едноетажна къща в с. Рогош -общ.Марица Пловдив с РЗП - 110 м2в която проектно има:
                    - бетон - 80 м2
                    -стомана - 4.2т
                    Имам няколко оферти от фирми на стойност 55- 60 хил. лева- 250-270 EU/m2,което ми се струва високо.
                    От всичко написано тук разбирам ,че при печалба от 10-20% ,цената на строежа приблизително трябва да бъде
                    - 10х.л. труд
                    - 25 х.л. материали
                    Общо 40 х.л.

Въпросите са ми:
                    - може ли да ми препоръчате фирма или бригада,която да изпълни стоежа на приблизително такава цена./фактури не са ми нужни/
                    - задължителен ли е независим строителен надзор за тази еднофамилна частна жилищна сграда,освен авторския надзор,предвид на това че протоколите по ЗУТ мога да изготвя сам/с подписите на строитела и проектанта/
                    Ще очаквам съветите Ви.
                    Поздрави!
                    Николов.
                    Отговор без да се види проекта трудно се дава. Все пак работна среща или разговор ще изясни нещата .
                    Ако все още не си намерил фирма - обади се :
                    Или на телефон 0897/967-811, Венелин
                    Или дай твой телефон .

Коментар

Първоначално публикуван от kokonik Преглед на мнение
                      Здравейте!
                      - бетон - 80 м2
                      -стомана - 4.2т
                      - 10х.л. труд
                      - 25 х.л. материали
                      Общо 40 х.л.

Въпросите са ми:
                      Ще очаквам съветите Ви.
                      Поздрави!
                      Николов.

Не ти трябва надзор - само техник за да ти подпише документите. 40000 лв ще ти стигнат.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Като се изравнят нивата на билата на двата покрива( вашия и на съседите) покрива ще стане един общ. И планът трябва да ви е синхронизиран със съседите.Така е нормално.
                        Попитайте в общината, но надграждане до 1.2 ( надзид) мисля, че не се изисква проект или разрешение.
                        Дали някой ще ви го проектира, или ще намерите добри майстори и за една седмица ще го направят в движение е въпрос на ваш избор .
                        По принцип това не е сложен ремонт.
                        За работата и материалите - вдигането с макара е нещо добре познато и лесно изпълнимо. С хаспел е сложен вариант и по-скъп.Хаспела изисква връзване към фасадата .... а бе сложно .
                        Така, че - трябват ви майстори, макара с въже,- и другите материали - греди, тухли, керемиди,вар.
                        Успех !
                        П.С. Или разликата е повече от половин метър със съседите с "нормалния" етаж и вашият полуетаж , или червеното( СТБ плоча) ми е чудно защо ви е ?
                        Какво ще носи плочата от стоманобетон , освен собствено тегло ?
                        Един полуетаж е със стени около 1.2-1.5 м , а нормален е 2.8 м . Доста над половин метър разлика .
                        Все пак идеите са си ваши.
                        Последно редактирано от bgbul; 06-05-10, 12:46.

Коментар

Където се изпълняват конструктивни елементи, без проект не става. Покривната конструкция , колоните и поясите на които се носи ,са предмет на проект, да не говорим за евентуална плоча.За строителни задачи от този порядък се използват лифт-стълби или телфери ... Икономията от ръчен труд за хамалогията и своевременното захранване с материали е значителна.

Коментар

Търси се малка строителна фирма/бригада за една къща в София. Клиентите искат оферта, аз като проектант не мога да бъда строител - затова трябва и технически ръководител.

Квадратура 98 кв.м.
                            Една плоча и бетонова настилка армирана на кота нула. Равен терен, без мазета. Покрив - дървен с битумни керемиди.

Около 4 тона желяза, 50 кубика бетон и 10 кубика дървен материал излизат нещата. Желателно е освен груб строеж, бригадата/фирмата да може да изпълнява и основните дов. работи (без дограмите).
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Търси се малка строителна фирма/бригада за една къща в София. Клиентите искат оферта, аз като проектант не мога да бъда строител - затова трябва и технически ръководител.

Квадратура 98 кв.м.
                              Една плоча и бетонова настилка армирана на кота нула. Равен терен, без мазета. Покрив - дървен с битумни керемиди.

Около 4 тона желяза, 50 кубика бетон и 10 кубика дървен материал излизат нещата. Желателно е освен груб строеж, бригадата/фирмата да може да изпълнява и основните дов. работи (без дограмите).
                              Здравейте. Имате ЛС. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение

Квадратура 98 кв.м.

10000 лв ти е труда и техническото ръководство за грубия строеж.
                                Имаш основи - 98 кв,м + плоча (разбирай всички елементи на етажа) 98 кв.м + покрив 130 кв.м
                                Остава да си купи материалите и е готов.
                                Много си ми далече - не мога да ти помогна освен с фиктивно техническо ръководство, а ти да си вземеш бригадка...(29лв/кв.м + 500 лв за техн. р-во).
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X