Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Груб строеж?

Твърде бавно. Работих една къща по тази технология. По- добре си вземи полистеролно бетонови блокове. По- бързо и по- чисто. Проекта ти трябва да е съобразен с технологията обезателно. Не става по- добре в смисъл по- качествено от обикновенния тип строителство.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от syn4o Преглед на мнение
      Здравейте
      Станислав, страхотна къща.
      Сега към експертния съвет. Почти на един дъх изчетох темата наистина доста полезна информация.
      Предстои ми строеж и съм се насочил към полистиролбетон за външни стени, като те бъдат изливани на място.
      Някой строил ли е с такъв вид материал? Начин на полагане, време на стягане, нужда от армиране.
      Моля да не се получава за и против технологията.
      Разгледай това, по-добре: http://www.mdue.it/en/3/construction...ssembling.html

Има възможност да се внесе в България (мой познат има контакти с производителя). Миналата година правихме прогнозни изчисления - излиза с около 30% под цената на конвенционалното строителство.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Твърде бавно. Работих една къща по тази технология. По- добре си вземи полистеролно бетонови блокове. По- бързо и по- чисто. Проекта ти трябва да е съобразен с технологията обезателно. Не става по- добре в смисъл по- качествено от обикновенния тип строителство.
        Може ли да разшириш обяснението-твърде бавно?
        -проекта да е съобразен технологията?
        имам намерение стената да е 35 см.
        Това дето е на линка не е ли IBT, има го в бг но трябват всички пари на куп

Коментар

• От: До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
          ами аз строих в саранци (малко след малина по подбалканския :-) ) тухли от мирково- най евтини са сега....... и са близо. железарията в малина е една от най евтините които съм виждал.... бетон се намира по-евтино там. работна ръка- общаци от белопопци... абе за тоя район изпитана схема :-). във саранци например има уникално добър сервиз за коли (един пич бивш механик по ралита). вече складове за строителни материали има навсякъде наоколо. завод за покривни материали има на 3 километра на самия подбалкански.... ако имаш нужда от някаква (ноу хау хахах) помощ в района свиркай. имам и една бетонобъркачка за продаване в петково (до елин пелин е след априлово и долна малина откъм горна малина. пуснал съм я в продажби) ше измислим неква помощ...
          Eх, този форум ме разбива, онзи ден намерих хора, които ми помогнаха и помагат е друга посока, сега с човека бъдещи комшии ще излезнем, аз си взех едно място в Саранци и ще се радвам да се видим и побъбрим, лошото е, че май все още не мога да пускам лични, но мисля, че не е фатално, ще изчакам))

Коментар

Първоначално публикуван от i_froloshki Преглед на мнение
            Eх, този форум ме разбива, онзи ден намерих хора, които ми помогнаха и помагат е друга посока, сега с човека бъдещи комшии ще излезнем, аз си взех едно място в Саранци и ще се радвам да се видим и побъбрим, лошото е, че май все още не мога да пускам лични, но мисля, че не е фатално, ще изчакам))
            Я се обади, аз приключих грубия строеж в с.Горна Малина преди 2 месеца. Мога много неща да ти покажа и разкажа, стига да имаш желание. С всичко съм се занимавал лично аз.
            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
              Я се обади, аз приключих грубия строеж в с.Горна Малина преди 2 месеца. Мога много неща да ти покажа и разкажа, стига да имаш желание. С всичко съм се занимавал лично аз.
              OOO с най-голямо удоволствие ще ти се обадя да си побъбрим информацията от първа ръка винаги е най-полезната, особено, когато е споделена лично. Ще изчакам да имам възможност за лични и ще се разберем. Аз мисля живот и здраве тази събота или неделя, след като отхвърля малко работа по другия проект в гаража, да се разходя до саранци ей така малко на разходка и да видя една много яка къща в предишното - осоица, че с жената много харесахме проекта. Та ако си живееш в района, може да се видим.
              Поздрав
              Явор

Коментар

Привет.
                Извинявам се на участниците в дискусията, че нахълтвам и пиша не по темата. Съвсем нов съм в този форум, но прочетох доста интересни и полезни за мен неща относно строежа на собствена къща. Проучвам район Обеля за подходящ парцел - и доколкото успях да разбера от прочетеното, druncho е от този район. Ако наистина е така, бих искал да задам няколко въпроса - надявам се да не е нахално.
                Тъй като системата не ми позволява да пиша все още лични съобщения, а не искам да разводнявам темата - искам да помоля druncho ако няма нищо против, да ми изпрати своя E-mail адрес - или да пише на моя (ivo_gelov at gmx.net).
                Надявам се да не съм нарушил форумните правила или да съм засегнал някого с тази молба.

Коментар

Имаш мейл.

Коментар

Здравейте съфорумци.
                    Предстои ми строеж на еднофамилна къща като още съм на етап проектиране.
                    Искам къщата да е нискоенергийна ако не пасивна.
                    Спрял съм се на конвенционален тип строителство и имам 2 варианта за външните стени:
                    1. Тухла 25 см + 20 см каменна вата + 4 см въздух + облицовка /вентилирана фасада/
                    2. Тухла 25 см + 20 см каменна вата + тухла 12 см / тип сандвич/
                    Някой правил ли е къща с подобни стени или има практически опит с такива за да мога да направя сравнение в цените и качествата?
                    Има ли добри строителни фирми от Варна които строят по такъв начин?
                    Благодаря предварително
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Колега, ще се опитам да потърся една програма, която се използва за пресмятане на стени - показва общ коефициент на стената, места с възможен конденз и т.н.
                      Вариант номер 2. е по-добър от гледна точка на това, че къщата ще е по-защитена от външни влияния. Не съм сигурен дали в случая ти е необходима точно каменна вата, която е по-скъпа - ако няма да се измазва и няма изискване да е пресована може да се използва такава с по-ниска плътност (стъклена) и съответно по-добър коефициент на топлинно съпротивление. Твърди се , че ватата поема водни пари и ги задържа, което нарушава топлоизолационните и качества. Поради това е добре да се предвиди пароизолация на определени места. Аз лично съм топил каменна вата във вода за няколко дни и излезе суха след експеримента, но с паропропускливостта може и да не стоят така нещата. Важно е и каква дограма ще използваш - тази за пасивните къщи е по-специфична, също така и как ще вентилираш помещенията вътре, без да губиш топлина.

Намерих програмата. Пиши едно лично, ще ти я пратя.

Вкарах двата варианта в софтуера :

1. Варианта с вентилируема фасада, приех че е с каменна облицовка отвън :
                      R=5.076 m2 C/W
                      K=0.197 W/m2oC
                      Ламбда=0.107 W/moC

2. С двата вида тухли :

R=5.093 m2 C/W - по-голямо е по-добре
                      K=0.196 W/m2oC - по-малко е по-добре
                      Ламбда=0.121 W/moC - по-голямо е по-добре

Не претендирам за прецизност на изчисленията - архитект съм и съответно само с общи познания в областта на топлотехниката и енергийната ефективност.

Общо взето са близки двата варианта, с лек превес на варианта с плътни тухли отпред. Него всъщност бих ти го препоръчал поне за мен е по-добър не само на цифри.

При избора на материали имай предвид, че голяма част от топлоизолациите се изпитват при смешни температури като +5 градуса, а при -15 нещата не стоят точно така. Същото се отнася и до тухлите и разните газобетони. Тези резултати по-горе ти ги давам при -18 външна и +25 вътрешна - доста сериозна разлика и доста добро К - почти 4 пъти по-високо от нормативното в момента.

Относно цената на изпълнение - зависи от какво ще се изпълни вентилируемата фасада - ако е от скара с метални профили и каменна или керамична облицовка цената ще е висока, ако използваш пластмасов сайдинг е малко грозно и ще имаш дървени профили, които не трябва да прекъсват ватата - явяват се термомост. В случая с тухлите (аз съм им фен като визия и здравина) - в зависимост от височината на сградата ще трябва укрепване на външната зидария и със сигурност захващане към конструкцията с метални куки или профили. С една дума не се знае кое ще е по-скъпо, аз поне не мога да кажа.
                      Последно редактирано от axlastro; 10-02-11, 22:09.
                      Александър

Коментар

Благодаря за бързия отговор.
                        Аз съм още младши участник и нямам право на лични
                        Дограмата ми ще е 5 камерна с 3 слоен стъклопакет и К-стъкло
                        Къщата е 2 етажна
                        Вентилацията е принудителна с рекуператор.
                        И аз в момента клоня към вариант 2 (пропуснал съм да спомена 2 см въздушна междина между ватата и външния слой)
                        Не знам обаче доколко тази да я наречем "сандвич" конструкция е по силите на строителите.

Има ли някой съфорумец строил по този начин?

Поздрави
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          .....
                          Не знам обаче доколко тази да я наречем "сандвич" конструкция е по силите на строителите.

Има ли някой съфорумец строил по този начин?

Поздрави
                          Първо тази конструкция трябва много добре да се проектира архитектурно и конструктивно.
                          В проекта да е указано как точно да се изпълни.

Ако в проекта е ясно всичко, то след това няма да има проблем при свестни изпълнители.
                          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

И не се скъпи за авторски надзор на този, който ще го проектира. Не разчитай на техническия ръководител на строителя.
                            Както е казал Радо проекта да е на ниво. Детайли да има за всичко, че после идват едни такива ситуации - "Това що не е така?" - "Ама в проекта нямаше нищо дадено и за това съм го направил като другото щото иначе тряаше да ти искам пари." -"Ми направи го както ти казвам!" -"Добре ама ще ми трябват допълнително пари!"

Коментар

Здравейте,

От известно време следя темата и форума, но все още нямам много за споделяне - на етап съм започване на строеж на къща (бъдещ дом) близо до София. Проект и разрешително са налице. Желанието ми е да започна тази пролет, но проблемът е, че все още нямам строител.

Моля за препоръки за строителна фирма за извършване на груб строеж, ако някой от вас е ползвал или има отзиви от познати. За съжаление търсенето в нет-а не дава богати резултати или информация за свестни фирми с нормални цени.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от tsk Преглед на мнение
                                Здравейте,

От известно време следя темата и форума, но все още нямам много за споделяне - на етап съм започване на строеж на къща (бъдещ дом) близо до София. Проект и разрешително са налице. Желанието ми е да започна тази пролет, но проблемът е, че все още нямам строител.

Моля за препоръки за строителна фирма за извършване на груб строеж, ако някой от вас е ползвал или има отзиви от познати. За съжаление търсенето в нет-а не дава богати резултати или информация за свестни фирми с нормални цени.

Поздрави
                                Стискам палци!
                                Мой съвет - не си търси строител само за грубия строеж, а цялостно. Ако едната фирма ти направи грубия строеж, то следващата ще се оправдава с нея за недобър зид или все неща от този род, след това следващия... и т.н. Когато е една фирма си носи цялостната отговорност.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X