Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

ОООООООООООООООООХХХХХХХХХХХХХХ, мечтая да работя в КСБ..... хубави стотинки събират всяка година, за да подържат една никому ненужна таблица. А какви пари си разпределят тези никому ненужни старчета..... Имат хубав безплатен весник с вечно неактуална информация, затова пък отразява ненужните срещи на председателя на камарата.... Основната грешка - и сега дават възможност да се строи на стопански принцип за 5 та категория сгради - а уж ще има лиценз за строителните фирми и без такъв няма да може да се работи...... МЪКА ,МЪКАААААААААААААААААААААА
    Забележете колко пъти използвах думичката "ненужен"...
    Та така - аз тази година няма да се регистрирам отново. Таксата ми ще бъде убийствена, а ако направя нова фирма с 2 лв уставен капитал ще получа лиценз срещу 1420 лв.

КСБ трябва да се ЗАБРАНИ. Да, краен съм, но е кофти да има закон с вратички и условности. Или лиценз за всички ( в момента 5 та категория може да строи и бай Мангал без лиценз) , или пълното му отпадане.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Мога ли тук да се оплача, от ДИСКРИМИНАЦИОННИЯ за мен закон за Черноморското крайбрежие?
      ТЕ ми забраняват да работя със закон професията която имам и единственото което разбирам..... Защо не спрът Лукойл за летния сезон, или да спрът колите по улиците..... или ..... и аз не знам какво.......
      Хайде почнете да плюете българския строител който е бетонирал крайбрежието. При липса на Инвеститори, безработица от 30 % (защото тя реално е толкова), ти със закон да ограничаваш ступанските субекти е баси резила.....
      Тук усещам, ще се завихри добър спор...
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
        Определено това което пишеш не е валидно за всички обществени поръчки-справка-"Агенция за обществени поръчки"-може да прочетеш различни търгове.
        Вече писах конкретно за нормативната уредба по която работим актуално. Ако на теб ти е известно нещо по-ново-конкретно,моля да го посочиш тук!Иначе започва да става хаос от общи приказки,май и затова някой колеги спряха да пишат....
        Не те разбрах ..... но дано останалите са разбрали

Естествено , че всяка обществена поръчка е различна и с различни критерии . Смешно е да го обсъждаме . Къде си видял два еднакви ремонта или строежа .
        Изискването което посочин важи и е актуално . Нищо ново - определен оборот за предходни години . Освен това се иска опис на обекти от предходни години . Какво не е ясно ?
        Как се заобикалят МОП - до 10 000 лв не се провежда търг ... или се провежда вътрешен . Както искаш го наричай . После с анекс може да вдигнеш ремонта до 15 000 лв .
        И резултата - само наши хора чуват за тези МОП . И само те си ги печелят . Лиценз за тях ..... какво е това ????
        Големите ги обсъдихме - с поставените условия се изолират външни фирми . Условията са съобразени с "нашите хора".
        Малкоте обществени поръчки ( МОП ) ги обсъдихме . Пак са за "наши хора" .
        Е - за какво плащаш лиценза ......
        Извинете , всички колеги , че споделих истината !
        Щом за това са спряли да пишат колегите - терена е свободен . Ставам читател в темата .
        Без лиценз .....

Коментар

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
          Мога ли тук да се оплача, от ДИСКРИМИНАЦИОННИЯ за мен закон за Черноморското крайбрежие?
          ТЕ ми забраняват да работя със закон професията която имам и единственото което разбирам..... Защо не спрът Лукойл за летния сезон, или да спрът колите по улиците..... или ..... и аз не знам какво.......
          Хайде почнете да плюете българския строител който е бетонирал крайбрежието. При липса на Инвеститори, безработица от 30 % (защото тя реално е толкова), ти със закон да ограничаваш ступанските субекти е баси резила.....
          Няма място за спор тук,щото е ясно и смешно..Ако не е ясно пък ,че пък докато си упражняваш професията през сезона е равносилно да режеш клона,на който седиш-то тогава е жалко..Щото тогава ще имаш работа,ама още малко-да буташ това ,дето си построил..
          [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
          Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Хубав спор се е завъдил...
            Ще се цитирам от друго място - за да съм лицензиран и категоризиран строител съм длъжен годишно освен паричките да си докладвам в резюме всичките си договори - и с възложители и с доставчици. Което си е фирмена тайна един вид. Никой никъде нищо не споменава за търговската или фирмената тайна. Кой и как я съхранява и дали всичките тези данни не служат на шепа заинтересувани хора, които си платиха за да се прокара това нормативно недоумение. Иначе е хубаво да има ред. Аз съм с две ръце "за"! Но как се прилага в България...
            При сегашното положение никога няма да поискам да съм вписан в регистъра.

За ОП даже не ми се говори...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Това и при проектантите го има. Договори да се регистрират, ала бала. Трябва да си луд, за да го правиш. Пък нека някой да дойде и да ми търси сметка, че не ги регистрирам. Минималните цени вече отпаднаха. И това ще падне рано или късно.

Коментар

....Хайде почнете да плюете българския строител който е бетонирал крайбрежието. При липса на Инвеститори, безработица от 30 % (защото тя реално е толкова), ти със закон да ограничаваш ступанските субекти е баси резила.....
                Не, бе баце, тука спор въобще няма и никой няма да плюе кой да е строител. Просто си помисли за кого строиш. За ТУРИСТА, и по-точно - потенциалния. Ако аз съм сложил някой лев в джоба и съм отишъл на морето да си почивам и да ми е гот, а трябва да се бутам из мръсотия и строителни площадки, шум и т.н.... Ами няма да съм там през това време.... Пък ти си направи сметка от къде ще дойдат париците за обекта ти. За простотиите с бетонните грамади, дето стоят празни е съвсем друга тема.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Строителите, дори и инвеститорите въобще не са длъжни да се съобразяват с обществения интерес. Обществения интерес се дефинира от съответните органи - напр. конкретните служби и дирекции по архитектура и градоустройство на съответната община и от съответния Общински съвет и Кмет. Те са хората, които са назначени и им се плаща да определят обществения интерес. Всичко , което се случи по морето и планините показва, че никой не защитава обществения интерес. Бизнеса въобще не му е работа да го прави.
                  (Сори за тафталогията)
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Кога ще започнат стачките се питам аз. Това мирише на канализиране на цялото строителство в ръценте на тези, които дефакто бетонираха крайбрежието.
                    Александър

Коментар

Моля някой да сподели актуални цени, подочути от някой строител.
                      За около 350кв.м. РЗП с мазе ми офертират около 110 000лв. без ДДС.
                      И ми се струва доста.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Моля някой да сподели актуални цени, подочути от някой строител.
                        За около 350кв.м. РЗП с мазе ми офертират около 110 000лв. без ДДС.
                        И ми се струва доста.
                        Намирането на правилните хора и правилната цена е трудоемък и бавен процес.
                        Аз миналата година (09.2009) за 300 РЗП - мазе + 2 етажа с изискванията посочени в по-предните ми мнения имах оферти за 130 000 без ДДС, обаче имах и за 80 000 с ДДС.
                        В момента го строя за 65 000 същото нещо, но иска много работа по преговори.

Имам актуални цени на поне 20 фирми (от толкова съм взел оферти) и то от нова година насам, ама ги споделям само на 4 очи.
                        Ако искаш идвай, ще споделя ценни съвети.

ПП.
                        Днес даже получих поредната оферта за 120 000 без ДДС, запитването съм го направил на 13.ЯНУАРИ.2010. Малко бавно работят...

Не е луд този който яде баницата, нали знаеш .....
                        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Цялата тази галимация съм минал и съм новодомец от 2 години. Та по темата два извода-1- не може да провериш на всеки дипломата- така че гледане и контрол -Ноевия ковчег е строен от аматьор а Титаник от суперпрофесионалист.Железен договор от печен адвокат с изпълнителя. В началото обещават звезди да свалят но после....
                          2 Много ме беше страх от пазарлък и бутането на цената надолу. Пример ако от 100 лева сваля на 80 а и по-малко, колко от тези икономисани 20 лева са от труда на майстора и колко от икономисани и по-некачествени материали.Майстора неговото ще си вземе винаги

Коментар

То затова в моя договор са описани всички материали без изключение - като се почне от арматура, бетон, тухли, керемиди, тръби, хидро и топлоизолации и т.н. с марка производител и от къде точно да се купят, за да няма после това-онова.
                            В договора също са описани включително и технологични карти за работа със съответните материали, начин на полагане, работа и др.
                            Ама ще видим докъде ще го докараме със строителя, засега бива. Още сме на основите.
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                              То затова в моя договор са описани всички материали без изключение - като се почне от арматура, бетон, тухли, керемиди, тръби, хидро и топлоизолации и т.н. с марка производител и от къде точно да се купят, за да няма после това-онова.
                              В договора също са описани включително и технологични карти за работа със съответните материали, начин на полагане, работа и др.
                              Ама ще видим докъде ще го докараме със строителя, засега бива. Още сме на основите.
                              Чета и си правя изводи , че много сте се уплашили от строителите....... не знам защо ?
                              Може да съберете не 20 , а 200 оферти - пак няма да прецените по написаното с химикал кой строител го бива .
                              Най-лесно е да видите какво е построил вече човека и да поразпитате собствениците на построеното за това , какви проблеми са възникнали по време на строителството . Строителя си работи по един тертип и при вас ще възникнат същите проблеми ( или близки ) .
                              Когато един собственик , инвеститор иска да обхване цялото строителство от основата до покрива това значи много нерви , главоболия и притеснения . Щом мислите , че си струва - ваш избор .
                              Просто един техник ( доверен ) ви спестява всичките главоболия .
                              Тъкмо си мислите , че всичко сте уточнили и ви е ясно и ...... изведнъж се оказва ,че не е това дето мислите . С малко зор се замазва и така до следващия проблем .
                              А нещата са ясни и прецизирани вече . И с материалите и с майсторите . Всеки по веригата иска да свърши работата и да бъде доволен . И вие също . С недоверие не се строи .
                              Истинските строежи стават с доверие на професионалиста . А бъдете сигурен , че който предлага най-ниската цена още не е професионалист , а търси място на пазара .
                              Единственото което може да ви намали главоболията , ако сами сте си техник , инжинер , доставчик и инвеститор на обекта това е плануването на работата за деня .
                              Всяка вечер се уточнява какво ще се свърши на другия ден . На сутринта се започва и в края на работния ден се констатира колко е изпълнено .
                              Повече от 2-3 грешни плана за ден показват , че някой не разбира от работата си . Или майстора се надценява или инвеститора не знае какво иска .
                              От това разминаване се получават неразбориите и недоверието м/у двете страни на обекта .
                              Все пак - смело и успех !

Коментар

Да обаче като попиташ какво е построил, той няма да покаже место където се е омазал, а само избрано - на това викат реклама. После почват компромисите - днес валяло, утре било празник, не дошли материалите - българина е цар на оправданията.Къщата става за два пъти повече пари и два пъти по-дълго време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X