Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Груб строеж?

Всъщност,сега се зачетох и между редовете,от кого ти е тая оферта,ако не е тайна разбира се?Да не е от някоя фалираща фирма,търсеща спасителен пояс!?Ако имаш желание за по-подробно дискутиране - пиши ми.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
      Всъщност,сега се зачетох и между редовете,от кого ти е тая оферта,ако не е тайна разбира се?Да не е от някоя фалираща фирма,търсеща спасителен пояс!?Ако имаш желание за по-подробно дискутиране - пиши ми.
      Нямам право на лични.
      Пиши ми на емайла или дай свой емайл
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Здравейте колеги съфорумци,
        Настана и при мен време за строеж на така мечтаната къща.
        Къщата ще се намира на 15 км от Варна
        Получих оферта

[ATTACH]342544[/ATTACH]

Моля по запознатите с цените в момента да се изкажат
        Цените за мен са леко шокиращи - 700 Евро /кв.м
        Поздрави,
        Росен Лазаров
        rosen_lazarof@live.com
        Здравейте.Първо-поздравления че сте качил нещо конкретно за въпроса.Не става ясно последната сума как е формирана, но не е сбор от подобектите.За коректна цена на м2, изяснете колко е крайната стойност и бруто конструктивната площ.
        По позициите-трябва да се уточнят и предвидените материали,като компонента в цената,както и изискваното ниво на качество.На първо четене-подлежащи на сериозен коментар са: кофражите,мазилки,покривни топлоизолации,зидарски.Ако се възлага комплексно, е уместно и втори глобален коментар на цялата оферта..Обема е сериозен и си заслужава да се обърнете към специалист ценообразуване при преговорите,както и към поне още 2 фирми от малък или среден мащаб.

Коментар

Не точно...цените за мазилка, шпакловка и боядисване са ок /поне за София/. Но всичко останало, при което трудно може да се засече точно количества, е доста неясно...А дограмата каква е? Квадратура, система, цвят, механизми, стъклопакети, допълнителни аксесоари?!
          Пък и не е ясно от офертата за какви материали е калкулирана цената. Щото едно нещо може да струва и 5 лв и 50 лв...А ако се калкулира 50, но се вложи 5 пак ще е за твоя сметка. Плащаш скъпо за ниско качество най-общо казано.
          Мисля си, че по-лесно ще контролираш процесите и разходите ако преговаряш с няколко фирми за всеки отделен етап. По-лесно е една фирма да поеме всичко и ти да нямаш никакви грижи/условно/. Но това е вариант само ако не ти пука колко пари ще похарчиш.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
            Мисля си, че по-лесно ще контролираш процесите и разходите ако преговаряш с няколко фирми за всеки отделен етап. По-лесно е една фирма да поеме всичко и ти да нямаш никакви грижи/условно/. Но това е вариант само ако не ти пука колко пари ще похарчиш.
            С това последното хич не съм съгласен.Най-сигурния преразход е като наемаш един след друг изпълнители и слушаш колко трябва да се доплаща за предишни грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
              Здравейте.Първо-поздравления че сте качил нещо конкретно за въпроса.Не става ясно последната сума как е формирана, но не е сбор от подобектите.За коректна цена на м2, изяснете колко е крайната стойност и бруто конструктивната площ.
              По позициите-трябва да се уточнят и предвидените материали,като компонента в цената,както и изискваното ниво на качество.На първо четене-подлежащи на сериозен коментар са: кофражите,мазилки,покривни топлоизолации,зидарски.Ако се възлага комплексно, е уместно и втори глобален коментар на цялата оферта..Обема е сериозен и си заслужава да се обърнете към специалист ценообразуване при преговорите,както и към поне още 2 фирми от малък или среден мащаб.
              Напълно подкрепям. 200 лв. за зидария, при цена на материала под 100 лв./куб. метър си е повече от 100 % надценка за труд. Също и с армировката не става ясно - това цена с или без материала ли е. Изобщо тази оферта трудно може да се нарече оферта, а и количествено-стойностна сметка не е. Според сметките излиза 200 000, а долу пише 400 000. Пак не става ясно. Факт е, че строите с по-дебела топлоизолация, но това не би следвало да оскъпи кой знае колко строителството, а 700 евро на кв. метър си е ужасно скъпо. Наскоро ми се оплакаха от цените на Варненските фирми. Защо пък не пробвате нещо по екзотично - Добрич не е кой-знае колко далеч от Варна.
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                ... Защо пък не пробвате нещо по екзотично - Добрич не е кой-знае колко далеч от Варна.
                Добра идея

Коментар

Аз като гледам офертата за ВиК часта на къщата в Орешак,мога да кажа че е мнооого завишена!Ако искаш пиши на ЛС!Работил съм в тази област и мога да ти помогна!
                  TLC 120 Prado
                  Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    Здравейте колеги съфорумци,
                    Настана и при мен време за строеж на така мечтаната къща.
                    Къщата ще се намира на 15 км от Варна
                    Получих оферта

[ATTACH]342544[/ATTACH]

Моля по запознатите с цените в момента да се изкажат
                    Цените за мен са леко шокиращи - 700 Евро /кв.м
                    Поздрави,
                    Росен Лазаров
                    rosen_lazarof@live.com
                    Има цени които (позиции) които са с включени материали, има такива които са само за труд.
                    В офертата как е посочено - с труд и материали или само труд?
                    Най-лесно и затова хората го пренебрегват - вземи си човек(фирма) който с това се занимава.
                    Една количествено-стойностна сметка струва около 200 лева, но може да ти спести ....повече от 20 хиляди... зависи от обекта.
                    Т.е. - ефекта ще е голям.
                    И както винаги се случва - и в тази тема ще се изказват мнения наизуст, без цифри и конкретика.
                    Та затова - приеми съвета и ще се убедиш, че това са най-добре изхарчените 200 лева за този обект.
                    Успех !

Коментар

Мисля, че се пропуска един дребен наглед факт - към тази оферта би трябвало да има проект, за да е по-ясна картинката. От моя опит - за някои проекти офертата е надута, за други е напълно адекватна. Така, че преценка само на крайни цифри е най-малкото непрофесионално, ама вие си решавате, де.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        Мисля, че се пропуска един дребен наглед факт - към тази оферта би трябвало да има проект, за да е по-ясна картинката. От моя опит - за някои проекти офертата е надута, за други е напълно адекватна. Така, че преценка само на крайни цифри е най-малкото непрофесионално, ама вие си решавате, де.
                        Обикновенно такава оферта се изготвя по готов проект...но дали е така?!

Коментар

Независимо от проекта,няма меки връзки 1/2 по ......14 лв!
                          TLC 120 Prado
                          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                            Има цени които (позиции) които са с включени материали, има такива които са само за труд.
                            В офертата как е посочено - с труд и материали или само труд?
                            Най-лесно и затова хората го пренебрегват - вземи си човек(фирма) който с това се занимава.
                            Една количествено-стойностна сметка струва около 200 лева, но може да ти спести ....повече от 20 хиляди... зависи от обекта.
                            Т.е. - ефекта ще е голям.
                            И както винаги се случва - и в тази тема ще се изказват мнения наизуст, без цифри и конкретика.
                            Та затова - приеми съвета и ще се убедиш, че това са най-добре изхарчените 200 лева за този обект.
                            Успех !
                            Конкретиката в случая за ПСД е в размер 5-8% от стойността на проекта, което на практика е по-различно от 200 лв,но пак си заслужава.
                            п.п. Леко се терзая от въпроса с ДДС-то,къде е в цифрите.

Коментар

Още един съвет - архитекта, който е творил тази сграда би могъл да Ви изготви акуратна КСС, заедно с останалите специалисти. Срещу съответното заплащане (около 150-200 лв.). То всъщност си влиза към съдържанието на Работния Проект по наредба 4, но кой ще си играе да смята.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Още един съвет - архитекта, който е творил тази сграда би могъл да Ви изготви акуратна КСС, заедно с останалите специалисти. Срещу съответното заплащане (около 150-200 лв.). То всъщност си влиза към съдържанието на Работния Проект по наредба 4, но кой ще си играе да смята.
                                Знаеш много добре, че проектантите бягат като дявол от тамян да правят КС, въпреки, че влиза в техния етап на работа.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X