Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Груб строеж?

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Това сериозно ли?
    Какво "не ти се връзва"? Облицовка от пенобетонни блокчета с дебелина 7,5-10см по "сряза", осигурява стабилна основа за монтаж на дограмата, затваря междината с ватата, като при това не представлява термомост. Вярно, че пенобетонът изисква мерки за защитата му, но надали изобщо се предполага тази сграда да остане без външни мазилки, при това качествени.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А! Блокчета... Щото пенобетона не се ползва само като блокчета и затова се обърках. Беше нужно уточнение.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Колегата иска да строи пасивна къща - 5-7 см вата няма да му стигнат за никъде, а въздушната междина, ако се изпълни както трябва е голям плюс.
        Правилният детайл е обръщане отвън с изолация. Преди имах един диск с детайли за пасивни къщи но го изгубих.

П.П. Действащите нормативи се покриват от 25 см тухла + 8 см изолация, 25 см стоманобетон + 9 см изолация или 35 см Газобетон. Има и керамични тухли с дебелина 38 см, за които се твърди, че покриват норматива, но изпитванията са при +10 градуса външна температура, което освен ако не построиш в къщата в някоя пещера трудно ще го постигнеш целогодишно. Обърнете внимание и на покрива - там се губи голяма част от топлината.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          ...П.П. Действащите нормативи се покриват от 25 см тухла + 8 см изолация, 25 см стоманобетон + 9 см изолация или 35 см Газобетон. Има и керамични тухли с дебелина 38 см, за които се твърди, че покриват норматива,...
          Както многократно съм казвал - термина "пасивна къща" барабар с вичките му там критерии имат дори частично приложение само и единствено в Германия. В България нито един от тези критерии и показатели не е икономически обоснован. Нито един.

Коментар

Пасивната къща е не е просто термин - тя е по-скоро научен експеримент, идеален вариант така да се каже. Тя носи в себе си фундаментални принципи, които могат да се спазват при проектирането на всяка сграда, а нормативите се движат в посока на заложените в тези принципи параметри. Нищо не пречи на проектанта и възложителя да се поразровят малко по-подробно в темата...
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Колегата иска да строи пасивна къща - 5-7 см вата няма да му стигнат за никъде, а въздушната междина, ако се изпълни както трябва е голям плюс.
              Правилният детайл е обръщане отвън с изолация. Преди имах един диск с детайли за пасивни къщи но го изгубих.

П.П. Действащите нормативи се покриват от 25 см тухла + 8 см изолация, 25 см стоманобетон + 9 см изолация или 35 см Газобетон. Има и керамични тухли с дебелина 38 см, за които се твърди, че покриват норматива, но изпитванията са при +10 градуса външна температура, което освен ако не построиш в къщата в някоя пещера трудно ще го постигнеш целогодишно. Обърнете внимание и на покрива - там се губи голяма част от топлината.
              Да, прочетох, че писаното е за "пасивна къща", но понеже и аз не смятам, че това значи нещо конкретно, писах по принцип, като изрично подчертах, че дебелините на разните пластове са въпрос на цели и съпътстващи ги сметки.
              Въздушната междина предпоставя интензивни конвекционални потоци и активен топлобмен, все неща в разрез със понятията за изолация.
              "Изолация отвън" не означава непременно: "Стиропор/вата отвън". Решетъчната тухла също има определени изолационни свойства. Конфигурирани в този ред - отвън тухла, след това материал със много по-големи изолационни възможности - те предполагат много плавна граница топло-студено. Това изключва появата на конденз примерно, а има и ред други преимущества.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

[Trophy_Hunter1, днес по-късно през деня ще ти пиша ако наистина твоят човек е съгласен да му предоставиш телефона, за да уточним детайли.

Колега,провери си мейла .Пратих ти телефона му също и моя ако мога с нещо да съм полезен.Мисля че няма да съжаляваш ако се обадиш аз съм много доволен от човека пък решението ще вземеш ти.Поздрави и успех.
                877104344

Коментар

trophy_hunter1, благодаря ти!
                  Като тръгне строежа, за който е интересно може да разказвам и показвам в снимки. То аз съм и за една друга тема от форума за сондажите, ама и там съм в начален стадий.

Поздрави на всички

Коментар

tsk, я ми изпрати и на моя мейл - topremontstroy@gmail.com или office@topremont.com проекта на къщата ти да видим какво мога да ти предложа. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от tsk Преглед на мнение
                      Пропуснах - мястото е Владо Тричков, искърското дефиле, равно е, въпреки че там равни парцели почти няма.
                      Понеже нямам право на лични си оставям мейла - hr_ivanov@abv.bg

ALEX_Z ако искаш да ми драснеш ако ти се занимава, тъй като не ми е удибно да звъня на посочения телефон без да знам дали е удобно.
                      Писах на посоченият мейл, каква точно информация е необходима от Вас за етапа, за да има прецизно и адекватно предложение.На телефона му е удобно там,няма проблем да се използва.

Коментар

Я да посъживим темата!
                        Тъй като дойде време да се хващам на хорото, бих искал по отрано да знам как излиза себестойността на грубия строеж към момента!
                        Смятам да достроя(прилепя към) съществуваща сграда още 3 стаички по 15 квадрата примерно. Класическо зидане с колонки, тухли или блокчета и примерно без плоча ами с дървена подпокривна конструкция. Гоня максимално ниски разходи , че няма пари а бебето расте!
                        Приемам всякъкви съвети и акъли!
                        Поздрави!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=36374&page=3

Само да напомня - в горния линк има малко написано и снимки. Аз строих без нито една тухла и до днес си оставам убеден , че няма на пазара по-добро съотношение цена/качество/срок. Специално за стените говоря. Стиропоровите панели по принцип са предвидени за монтаж на дървена конструкция .....
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте,
                            Търся бригада да ми направят около 75м. ограда във Волуяк. Нищо специално - бетонни колци (2.40м височина) и мрежа (2.00м висока). Всеки колец ще си е с фундаментче.
                            Предпочитам оферти с включени материали, но може да мина и на вариант аз да си набавя материалите.
                            За контакти на Л.С. или 088 991 27 81.

Коментар

Здравейте колеги съфорумци,
                              Настана и при мен време за строеж на така мечтаната къща.
                              Къщата ще се намира на 15 км от Варна
                              Получих оферта

offerta Oreshak.pdf

Моля по запознатите с цените в момента да се изкажат
                              Цените за мен са леко шокиращи - 700 Евро /кв.м
                              Поздрави,
                              Росен Лазаров
                              rosen_lazarof@live.com
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Леко ли!?Още на първо четене ти казвам,че всяка една позиция ти е с 1/3 над нормалната в момента!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X