Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Ще пробвам и аз със сухо накисване,сигурно ще е гаден вкус!Трябва да подготвя само дъбови талпички за преса.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Защо вкуса ще е гаден?

      Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Пак да се повторим и потретим - морска сол, 130-180 гр/ 1 л вода, 48 часа киснене.
        При осоляване със саламура - точно дозиране на солта.
        При сухо осоляване - може да се пресоли лесно и е въпрос на опит.
        Аз ползвам вече само свински врат, овалян в подправки после.
        0885600006 - Чичо Коце

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          А има ли значение от съотношението вода/месо?

          Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            "Гаден" в кавички,моя грешка!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Ясно)))) важното е да се прави пастърмица, пък на който както му харесва

              Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                Пак да се повторим и потретим - морска сол, 130-180 гр/ 1 л вода, 48 часа киснене.
                При осоляване със саламура - точно дозиране на солта.
                При сухо осоляване - може да се пресоли лесно и е въпрос на опит.
                Аз ползвам вече само свински врат, овалян в подправки после.
                Точно така сторих и аз 130 гр. сол
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  То май си зависи от солта. Тази година ползвах нов пакет сол, българска но от друг производител и пресолих. Същото е със захарта-като отточих виното в двата бидона сложих две различни марки захар и имаха голяма разлика в сладостта. Но това е за една друга тема

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Първоначално публикуван от deian02 Преглед на мнение
                    То май си зависи от солта. Тази година ползвах нов пакет сол, българска но от друг производител и пресолих. Същото е със захарта-като отточих виното в двата бидона сложих две различни марки захар и имаха голяма разлика в сладостта. Но това е за една друга тема
                    Миналата година съобщих за такъв случай със солта, ама не ми повярва никой. С морската сол е невъзможно да се случи!
                    0885600006 - Чичо Коце

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Каква морска сол ползвате , защото има някоя мръсна

                      Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        С българска морска го правих месото и се пресоли. А относно чистотата и не знам но както казва един приятел от топло и мръсно никой не е умрял

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
                          Каква морска сол ползвате , защото има някоя мръсна

                          Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
                          Аз ползвам ситна морска сол от ЛИДЛ с морска звезда на пакета и резултата винаги е един и същ.
                          ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                          ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                          0896 846 246

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Трябва да пробвам с морската сол. До момента винаги независимо какво осолявам с йодирана българска сол 20гр. на килограм и 2гр захар и всичко к добре осолено

                            Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              На мен пропорцията ми е на литър-130гр. За килограм не знам но горе-долу кило месо ми е в литър вода. В началото правих и сухо осоляване с морска но не изкиснах после и беше много солено но ми се струва че беше по-крехко месото. Сланина мисля да пробвам тази година но нещо ми бяга сухата технология. Някой ако знае да даде акъл моля

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки





                                Работим усърдно.Белия мъх е наличен.
                                Прибирам ги във фолио,започват да стават твърди...

                                Последно редактирано от Roninn; 02-11-16, 20:49.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X