Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
    Купувам рибица цяло парче, кило, кило и нещо. Измива се. Забърквам на кг месо две супени лъжици сол и една захар. В съд насипвам дъното слагам месото и посипвам равномерно останалата смес. Слага се в хладилник за 36 часа като се преобръща през 12 часа.Пуска сок който не изхвърлям през процеса на осоляване. След което се подсущава и овалва в каквито подправки предпочиташ, аз ползвам червен пипер, чубрица и черен пипер. 20 - 30 дни на терасата и готово
    Количеството сол не е ли малко?
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Количеството сол не е ли малко?
      Може и три

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Няколко чорапаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453561143656.jpg
Прегледи:1
Размер:41.6 КБ
ID:5699499

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Тъкмо си повярвах че каквото месо сложа,става перфектно,и съм на границата да се изложа с 6 серия луканка.Вече 24 дни не съхне,сурова е и не става за ядене,и цвета става кафяв до тъмен.Вероятно от отрицателните темп.до -15
          До сега на 10-15 ден е прекалено суха
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Тъкмо си повярвах че каквото месо сложа,става перфектно,и съм на границата да се изложа с 6 серия луканка.Вече 24 дни не съхне,сурова е и не става за ядене,и цвета става кафяв до тъмен.Вероятно от отрицателните темп.до -15
            До сега на 10-15 ден е прекалено суха
            И при мен се случи така с луканките,със суджуците нямам проблем.

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Ето това е спасениетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453582743623.jpg
Прегледи:3
Размер:40.1 КБ
ID:5699551

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Ето това е спасениетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453582825288.jpg
Прегледи:1
Размер:55.2 КБ
ID:5699552

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Ето това к спасениетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453582641665.jpg
Прегледи:3
Размер:40.1 КБ
ID:5699550

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Вън духа доволно,клатят се като гирлянди.Не вдявам защо
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Според мен цвета зависи и от влажност, температура, атмосферно налягане, бактерий във въздуха.

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Тъкмо си повярвах че каквото месо сложа,става перфектно,и съм на границата да се изложа с 6 серия луканка.Вече 24 дни не съхне,сурова е и не става за ядене,и цвета става кафяв до тъмен.Вероятно от отрицателните темп.до -15
                        До сега на 10-15 ден е прекалено суха
                        Трябва да станат ако не,събирай приятелите на скара...
                        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Пилешката пастърма к готоваНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1454188466855.jpg
Прегледи:1
Размер:48.6 КБ
ID:5700212

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Немога да кача снимка ,за малко да ми се провали предпоследната реколта,даже е много вкусно,цвета е тъмно червен и за момент си помислих че е тръгнала да гранясва,темп под
                            - 5 не съхнат.Горната месото е 100% домашно,наше производство,вкл.и телешкото.


                            Отгоре е свалената тая сутрин,дето изкара всичкия сняг и студ и стои повече от месец да съхне,долу е новогодишната,стои във хладилника месец почти.



                            Поне 20 пъти опитвам да кача снимка с талка и всеки път е на късмет.
                            Последно редактирано от Roninn; 31-01-16, 10:21.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Опушено свинско бон филеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1454355938587.jpg
Прегледи:1
Размер:35.5 КБ
ID:5700440

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Любо, брат възхищавам се на апетита ти. Ако това мезе не остава на сухо, значи всичко е наред

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X