Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Супер е! Можеш ли да опишеш как е на твърдост? Не е ли мазничка? Какво месо си ползвал? Отвън плесенясала ли е? Обработвал ли си я с брашно?

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
      Супер е! Можеш ли да опишеш как е на твърдост? Не е ли мазничка? Какво месо си ползвал? Отвън плесенясала ли е? Обработвал ли си я с брашно?
      Месото е плешка от домашно прасе + сланинка. Малко съм прекалил с праза. Другият път по-малко. Пуската е твърда и плесен отвън няма. Брашно също. Вкусът е превъзходен.
      Тази зима беше топла , но пак стана.

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Цвета и е много добър. Има ли нитритна сол? Чувал съм, че от праза може да потъмнее месото.

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Дай рецепта с технология. Моля!
          Аз правих нещо подобно в свинско шкембе, но май го сплесках повече и бързо стана.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Последна серия

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:036763644-big.jpg
Прегледи:1
Размер:119.1 КБ
ID:5708441

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:036763645-big.jpg
Прегледи:1
Размер:128.3 КБ
ID:5708442
            0885600006 - Чичо Коце

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Направихме филе Елена от свинска рибица.Времето последните седмици напълно предразполагаше да съхне на студено в селката къща,в маза с каменни стени.
              На 1 литър сложихме 150гр сол,киснене 48ч,24ч изкисване и овъргаляне в домашни подправки.
              След изкисването се потапя за 10сек в вряща вода,след първата седмица пак.За всеки случай да няма "бацили"
              Съхнене около 14 дни.
              До тук добре,обаче не трябва да се оставя да е на "дебело".Това си намирам като забележка,отвън е изъхнало,но отвърре иска още няколко дни.
              Разрязах ги на половина,и ги оставих в хладилника.
              Ще могат ли да изсъхнат още в хладилника.Трябват ми 5 дни,и е готово?

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Като го потопиш във вряща вода унищожаваш всичко! И традиция и реалност...
                0885600006 - Чичо Коце

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                  Като го потопиш във вряща вода унищожаваш всичко! И традиция и реалност...
                  Баба ми родена и живяла в Еленският край точно този начин използваше за бута и рибиците .За момента само мога да си спомням за вкуса и да се ослюнчвам иначе подобен вкус имат прошутото и испанските бутове ( ама забравих как се казваха ). Точно как се подготвяше не съм запомнил че бях доста млад и зелен ,но тази подробност ми се е забила в главата .
                  По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Свят широк, рецепти бол!
                    0885600006 - Чичо Коце

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                      ...........испанските бутове ( ама забравих как се казваха )............ .
                      Hamon /хамон/, което иначе си значи шунка.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                        Hamon /хамон/, което иначе си значи шунка.
                        Ааа, не. Не е шунка. Най-близкото е "бут по Еленски"!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Ааа, не. Не е шунка. Най-близкото е "бут по Еленски"!
                          Точно това и аз има в предвид .....................
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Много полезна вещ 2кг кайма се пълнят за 10 минути. Лесно се обслужва и мие. А вкуса сами знаете всеки път е уникален


                            Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки



                              Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Бях го забравил във фризера:

                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0844.JPG
Прегледи:1
Размер:565.9 КБ
ID:5730866

                                Правено миналата коледа. Имах един излишен празен мехур и реших да пробвам. По рецептата от пост 937. Очаквах тлъстото да е грънясало, но е перфектно на вкус. Без селитра, с 40 гр. сол и 8 гр. захар на килограм месо.
                                Последно редактирано от bullet_pk; 10-10-16, 20:58.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X