Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Завивам в скреч фолио и в хладилника.

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Първоначално публикуван от beff Преглед на мнение
      Не ми стана ясно как го докарваш този червен цвят. Това от захарта ли е или от времето на сушене?
      И аз да попитам същото? Или ползваш нитритна сол ..?
      Nissan Terrano 2,7 TDI

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        аз го докарвам с нитритна сол и стартерна култура

        Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Целта на домашно приготвеното месо е именно избягването на консумиране на стартерни култури нитратна сол и останалите консверванти. Не мога да разбера защо не си купите от магазина ами се занимавате да правите нещо такова в домашни условия?
          no signature no problems

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            При съблюдаване на пропорцийте няма нищо лошо и вредно в използването на тези добавки. Полученият продукт се отличава в пъти от този в магазина

            Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Не ме е страх от ботулизъм, знам че ще постигна правилна ферментация на продукта и те такива неща)

              Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Целта на домашно приготвеното месо е именно избягването на консумиране на стартерни култури нитратна сол и останалите консверванти. Не мога да разбера защо не си купите от магазина ами се занимавате да правите нещо такова в домашни условия?
                Абсолютно подкрепям. За мен правенето на нещо домашно е, за да ям, аз и децата ми, нещо що годе не химизирано, а не, че ще го направя по добро на вкус или по евтино от това в магазина.

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Ама то и тука ли има ферментация? А аз се чудя що ми харесва
                  Не е ли просто сушено? Как да го позная дали ферментира правилно?
                  Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Не слагам нитритна сол,червения цвят е виден от снимките,не ползвам червен пипер също,от него потъмнява
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Разбира се, че има. Стартерните култури са именно това(бактерии в малки количества). Дори и да не сложите бактерийте ще нападнат мръвката преди вас. Ако се появи лог дъх, черна плесен и т н... значи нещо не е ок

                      Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Червен цвят, правилна ферментация и прекрасен вкус се постигат и без ползването на всякакви "добавки".

                        Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Ми кажете как де!
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            С много опит, правилна температура, влажност. .. много са факторите, които влияят

                            Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Сещам се, че ако се добави захар, витамин С може да се запази цвета

                              Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Това което съм забелязал е че ако месото е с наситено червен цвят като сурово си става тъмно червено, ако е бледо става кафеникаво

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X