Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    И от глиганче става

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Малко снимки
      Прикачени файлове

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
        Малко снимки
        По тънко бе братко, това мезе се реже тъъъничкооооооо

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Много вино пих)))

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151203_203013.jpg
Прегледи:1
Размер:58.1 КБ
ID:5699189
            Последно редактирано от luboR; 20-01-16, 15:24.

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Колега,дай рецептата как точно да направя това мезенце,че определено ми хареса!
              jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Купувам рибица цяло парче, кило, кило и нещо. Измива се. Забърквам на кг месо две супени лъжици сол и една захар. В съд насипвам дъното слагам месото и посипвам равномерно останалата смес. Слага се в хладилник за 36 часа като се преобръща през 12 часа.Пуска сок който не изхвърлям през процеса на осоляване. След което се подсущава и овалва в каквито подправки предпочиташ, аз ползвам червен пипер, чубрица и черен пипер. 20 - 30 дни на терасата и готово

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Заложих днес една пилешка пастърмица от гърдиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453327921642.jpg
Прегледи:1
Размер:29.0 КБ
ID:5699272

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Маринатата если сол, захар, къри и 50 мл коняк. Пак ще лежи 36 часа и на балкона. Сега са много ниски температурите и ще я метна на остъкления. Може да ползвам малко и кутията за веяне.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453328222480.jpg
Прегледи:1
Размер:59.9 КБ
ID:5699273

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Пилешката пастърма не я овалвам в подправки

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
                        След което се подсущава
                        Как точно подсушаваш? Измиват ли се рибиците или се загъват в хартия,плат или по друг начин. Другото го разбрах и обезателно ще се пробвам да направя.С домашно червено винце,мисля че ще стане правилно
                        jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Никаква вода няма смисъл, подсушавам добре с няколко пласта кухненска хартия. Загъвам за около 15-20 мин. Може да се наложи хартията да се смени веднъж.
                          Винцето е задължителен атрибут. Както казва един познат "Абе друго си е кухнята с алкохол )))"

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Някой може ли да подскаже от къде в София могат да се закупят колагенови черва и обвивки за луканки и колбаси.
                            Предваритлно благодаря!

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Заложени 2,5кг свински врат и 2,2 кг рибицаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453410648690.jpg
Прегледи:1
Размер:44.2 КБ
ID:5699369Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453410669799.jpg
Прегледи:1
Размер:42.7 КБ
ID:5699370 рибицата ми се видя голяма и я резнах няколко пъти

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                В кутията се мандахерцат две пилешки пастърми и няколко бонфилета които подготвям да опуша в пушилнятаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1453411032872.jpg
Прегледи:1
Размер:53.3 КБ
ID:5699372

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X