Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    ....Не бих тръгнал с Патрул 4.2 бензин, макар и да е шедьовър като двигател. А и като си се натоварил с 500кг.+ багаж така или иначе караш с 70-90 навсякъде, няма значение дали си с 2.5, 2.8, 4.2, 6.5 двигател. .....
    Тук, Яро, определено мисля, че много бягаш от реалността. Точно натоварен с много багаж и на дълъг път разбираш двигател ли имаш или моторче
    В София дългата 260-тка с 2.8 често ме кара да се замисля за какво ми е друго - върви добре, харчи малко. Ако реша да тръгна от светофара малко по динамично ускорява съвсем прилично, да не кажа пъргаво. В лявата лента на Цариградско щосе проблеми нямам. Обаче като тръгнахме за Румъния 5 души със съответното количество багаж, вкл. къмпинг оборудване - около 700-800 кг общо свалихме картите - на магистралата още преди витиня сменям непрекъснао 3-4-5-4-3-4-3 и така до безкрай и все не става.... В Карпатите по баирите все темпераурата гледам и пак все не мога да намеря вярната предавка.
    "Аналогичен случай" както се казва в един виц - 60 lwb 4.2 L от Швейцария до тук с 3-ма души, багаж до тавана буквално, вкл. гуми, джанти, двигатели за лодки и какво ли още не и на покрива 4 метрова НАДУТА лодка - да продължавам ли - просто гледам да не се отпускам над 110 за да не изхвърлим лодката - комфорта на шофиране няма база за сравнение. В гърция пътя от морето се качва на 2500 м. на поредния обратен завой свалям на 2 и си викам "и тоя мотор си намери баира" и докато си мисля за това връхлитам отзад на поредната астра която форсира завоя на 1.
    Много багаж и дълъг път - голям мотор!
    П.С. Четенето в нета вреди сериозно нa здравето - зачетох се по-сериозно в австралийския патрол форум и установих, че там се говори за пукане на глави на 4.2L точно толкова, колкото тук се говори за 2.8. Ако знаете нещо по въпроса ще съм благодарен да чуя...
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• До: Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2?

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
      темата е много интересна и завладяваща,евала на всички знаещи,за да се научим и незнаещите
      Мисля че колегата не е посочвал че ще има експедиции с хиляди километри,нека да конкретизира своите изисквания,и се надявам че ще му дадете най-добрият безпристрастен съвет

Поздрави
      Според мен една машина трябва да е в пъти по подготвена от това което е нужно за да се пътува максимално "удобно"
      Като за начало се предвижда за пролетта една разходчица около 7-8000км ,което ще е малък тест за машината за по сериозни обиколки и дестинаций
      То за разходки за по 2000 км и с Niva-та си пътувам сносно но си трябва нещо по удобно с климатик

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
        Според мен една машина трябва да е в пъти по подготвена от това което е нужно за да се пътува максимално "удобно"
        Като за начало се предвижда за пролетта една разходчица около 7-8000км ,което ще е малък тест за машината за по сериозни обиколки и дестинаций
        То за разходки за по 2000 км и с Niva-та си пътувам сносно но си трябва нещо по удобно с климатик
        Предлагам ти напролет да тръгнем двамата с Патрола, да не взимаме жените, багажа за двамата ще го съберем в моя джип, а парите за тоя джип да изхарчим за пиене и жени по руско..... Офертата си заслужава, вервай ми....

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          ...60 lwb 4.2 L от Швейцария до тук с 3-ма души, багаж до тавана буквално......
          Няколко въпроса от чисто любопитство:

Приблизително тегло на общия товар?
          Бензин или дизел?
          Разход, но не по Борд Комп, а общо - Х километра с Х литра.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            Предлагам ти напролет да тръгнем двамата с Патрола, да не взимаме жените, багажа за двамата ще го съберем в моя джип, а парите за тоя джип да изхарчим за пиене и жени по руско..... Офертата си заслужава, вервай ми....
            Ще помисля

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Няколко въпроса от чисто любопитство:

Приблизително тегло на общия товар?
              Бензин или дизел?
              Разход, но не по Борд Комп, а общо - Х километра с Х литра.
              Разод за 2000 км - 14.0/100 км
              поддържана скорост - 100-110 км/ч
              Двигател TB42E - бензин
              багаж - не съм го мерил но не по-малко от 750 кг, може би доста повече.
              Лодката е с твърдо дъно и надут борд - около 60-70 см височина от покрива
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Уважаеми колеги, размер на гуми над 33" за експедиционна машина е съвършено недоразумение... който твърди обратното да ми даде поне един пример за успешна експедиция с такава машина... поне един... И освен това правя уговорката че и 33" гуми могат да се карат успешно само след смяна на корони и пиньони и то само при големите двигатели от 4л и нагоре... всичко друго е самоилюзия и внушение...
                Единствено експедиции зад полярния кръг, но там всичко е друга бира

Коментар

Там карат с Mattracks

Коментар

• До: Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Във същия ценови клас е и УАЗ Хънтър. Аз също съм се замислил за експедиционна машина и като сложа в критериите за избор, къде ще ходя, определено везните се накланят за УАЗ-а. Също в негова полза мога да кажа, че може да се вземе на 2-3 години и на няколко хиляди километра и че цените на резервните части конкурират тези на Ленд Ровър.

По-кокретно за автомобила:
                    цели мостове - за мен задължително условие
                    ресорно задно окачване - добри характеристики при серизно товари, каквито се очакват
                    пружинно предно - комфорт
                    2.7инжекцион - двигател със променлва слава, но икономичен и позволяващ на автомобила придвижване със нормална скорост на 100 по асвалт
                    ДЪЛГА БАЗА

Разбира се има доста дреболии които може да докарат нервни ситуации, но аз говоря само за база за експедиционен автомобил. За УАЗ си трябва май много мерак...
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

• До: Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Ще ме извиняваш, но с такова не смея и към морето да тръгна. По критерия "надеждност", поне като експедиционна машина, е на светлинни години от кажи-речи всичко изброено до тук.

Да, като концепция е добро, до някъде. От там нагоре всичко е... греда!

Това е лично мнение и не ангажирам никого с него. Нито се опитвам да го налагам някому. Всеки е в правото си да направи собствените си грешки.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Във същия ценови клас е и УАЗ Хънтър. Аз също съм се замислил за експедиционна машина и като сложа в критериите за избор, къде ще ходя, определено везните се накланят за УАЗ-а ...
                        Ако смяташ да ходиш в Русия - да речем, че бива по ясни съображения. Ама иначе ... Е, ако целта на експедицията е отработване на упражнението "ремонти при полеви условия" ...

П.П. Колко ремонта правихте лятото за има - няма 1000 км?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Някой беше споменал Магадан и Уазките. Само да уточня, че ако решите да ходите до Магадан с Уазка, дори и Руснаците ще ви обяват за луди.

Коментар

Все пак при няколко хиляди километра се търси и комфорт. Не е идеята да се пристига накрая развалина. Такова нещо се прави най-вече за удоволствие...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да, именно. Като спомня в казармата, че след 2 часа(без почивки) возене с УАЗ-ка после бяхме като дроб-сърма, а шофера по-зле...

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                                Някой беше споменал Магадан и Уазките. Само да уточня, че ако решите да ходите до Магадан с Уазка, дори и Руснаците ще ви обяват за луди.
                                Джими,
                                Аз споменах Магадан и Уазките, но не в контекста да отидеш дотам с Уаз. По-скоро, че там единствената машина, за която нямаш притеснения от намиране на части е Уаза (нормално).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X