Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery

По тоя повод, rumbata ми е обещал да покарам неговото. Ама ми каза и че после розовите хапчета сам трябва да си пазарувам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Ако си тръгнал от София за Варна може и така, ама при по-големи разстояния... Храна, вода, време? Карането с ниска скорост и дългите почивки са просто не приемливи. А как точно може едно ревизирано Диско да строши силова част при не хард офроуд експлоатация? Те и при тежки условия не се трошат като сламки. Докато прегряването на 2.8 на асвалт е твърде вероятно. А в случая става дума точно за повече асвалт и други сравнително скоростни настилки. Просто трябва да се претегля какво точно се изисква от конкретната машина и какво е по-вероятно да се случи - в случая просто нуждата от по-надежден двигател е по-голяма. Именно той ще е подложен на по-сериозни натоварвания, а не силовата част.

Иначе пак казвам, най-добре от всичко по много - и това е Патрул с 4.2. Но трябват ли да се правят компромиси, в точно този конкретен случай, Патрул с 2.8 е по-лошия вариант. За гората е друго.
      Ревизиран 2.8 ТД мотор, с леко подобрено охлаждане, с големи гуми и яко натоварен, няма никакви проблеми, с изключение на скорости над 100 км./ч. А иначе ако е за асвалт и макадам аз бих избрал Тойотата.

Коментар

До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery-2

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
        Като се замисля и Disco -1 е доста добра алтернатива въпреки по слабият двигател (предпочитам дизел ) от 113кс. Но при положение теоритично 10 хил. за Disco-то и горе доло толкова за подобрения мисля ще се получи доста добра машина !
        абе човека ви подшушна к`ъв му е бюджета, а всичко в тоя живот почва от там. Тъй че върнете малко "газта".
        Варианти има много и всички изброени си имат свойте качества и приоритети. Въпроса е да не страда след покупката. А ако не е от Софето и неговия избор на марка няма кой да го погледне и обслужва в цялото околие, всички знаете в къв филм ще се вкара ... има да бърше потно чело пред компааа

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Не знам за какво се опитваме да открием топлата вода. Хората занимаващи се сериозно с експедиции ползват основно - Патрул 4.2 бензин и дизел, Тойота 73/75/80 с 4.2 дизел или 4.0/4.5 бензин, дълъг Дифендър и Дискавъри с 200/300tdi или TD5. Хора занещи какво правят. 2.8 на Нисан просто дори не се коментира за тези цели.

Да, особено пък ако офроуда(черни пътища) ще е примерно 10-20 % от цялата експедиция. Какви 33", какви блокажи и т.н.

Коментар

До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery-2

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
            ...А ако не е от Софето и неговия избор на марка няма кой да го погледне и обслужва в цялото околие, всички знаете в къв филм ще се вкара ... има да бърше потно чело пред компааа
            От София е. Проблем със самата поддръжка няма да има. Ама цената си е цена.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
              Кои според вас е по добрият избор ? Джиповете са в един ценови диапазон и дилемата ми е голяма

Toyota Land Cruiser KJ90 малко е по съпа от останалите да не говорим че 163 к,с, и доста по скъпа , аз съм се спрял на този модел задължително късата база че купето и без не е малко , бърза е , леко купе , бре аз съм преценил че е добър компромисен вариант , джип които може да се исползва за всичко и всякакви условия в максимални варианти , висока скорост , по магистрали и проходимост в екстремни условия с малки подобрения
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Не съм се замислял и ми е интересно какво се случва, ако на една парт-тайм машина й даде фира нещо по задния мост(диф, полуоски, кардан, карета)...
                Би трябвало да е същото като при фул тайма. Махаш изпочупеното и продължаваш на преден мост. Мисълта ми беше че диференциала на фул тайма е постоянно натоварен, за разлика от раздатката на парт тайма.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  По тоя повод, rumbata ми е обещал да покарам неговото. Ама ми каза и че после розовите хапчета сам трябва да си пазарувам.
                  Винаги готов

Тодор по-горе е написал много точно кои са автомобилите за експедиции.

73-ката с 4,2Д е добър автомобил за двама на дълга експедиция. Моя случай.
                  80-ка с 4,2ТД и автомат е перфектния вариант за където и да било. Но скъпи ма#ка му!

Но на Неди и трите варианта, които е посочил ще му вършат работа.
                  Въпрос на състояние, цена и най-важното - като седне в джипа да го кефи!
                  Последно редактирано от rumbata; 29-10-08, 12:26.

Коментар

Между другото, с какво ходиха Веско и Петя до Магадан?

Коментар

Y160 3.3 чист дизел...дълга база...
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Y160 3.3 чист дизел...дълга база...
                        Перфектно! Само трябва да се търси читав екземпляр.

Коментар

А някои са постигнали съвършенството

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34651

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                            А някои са постигнали съвършенството

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34651
                            За това не би трябвало да има дискусия.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                              Ревизиран 2.8 ТД мотор, с леко подобрено охлаждане, с големи гуми и яко натоварен, няма никакви проблеми, с изключение на скорости над 100 км./ч. А иначе ако е за асвалт и макадам аз бих избрал Тойотата.
                              Какво значи подобрено охлаждане? В подфорума на Нисан тука има много писано по въпроса и не само тука. Не се заяждам, Андро, не ме разбирай погрешно, но такова нещо няма. С едни ел. перки купени от моргата от random кола за 5лв. аз няма да тръгна на хиляди километра преход, та макар и асвалт, под 90км./ч. и каквото още за да държи мотора жив.

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                              Първоначално публикуван от Lazar
                              Не съм се замислял и ми е интересно какво се случва, ако на една парт-тайм машина й даде фира нещо по задния мост(диф, полуоски, кардан, карета)...
                              Би трябвало да е същото като при фул тайма. Махаш изпочупеното и продължаваш на преден мост. Мисълта ми беше че диференциала на фул тайма е постоянно натоварен, за разлика от раздатката на парт тайма.
                              А задния мост при парт-тайма? Не е ли в положението на междуосевия диференциал на фултайма, в ситуацията, която описваш? Тоест доста и постоянно натоварен. В не малко ситуации искам да имам тракция и на двата моста, но без да ги заключвам...

Коментар

След толкова много изписано по въпроса, пак стигам до първоначалното си мнение... Бюджетно решение, качество-цена (вкл. покупна, първоначална "инвестиция" и поддръжка), печели Диско...
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X