Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery-2

Диското е по-скоро към категорията на по-комфортните джипки, въпреки че не може да се мери с тези с независимо окачване(90ката). Но пък от тук следва въпроса - два цели моста или независимо отпред. Лично на мен първото ми се струва по-надеждно, въпреки компромиса с комфорта. Двигателят му е доста слабичък, но за сметка на това железен. Може да му тече масло отвсякъде (всъщност май дори не може да не му тече масло от никъде ), но пък за сметка на това можеш просто да доливаш като малоумен и да продължаваш да се движиш. Нещо което не бих опитал с 2.8 на Нисан, а дори и с 1KZ на Тойота. Виж, 4.2 двигателите им са една друга бира... Определено бих ги предпочел, но отиваме на едни съвсем различни бюджети и една съвсем друга степен на сложност на намиране на самата машина(виж в темата на Събин колко време е търсил 80ка, за 4.2 дизел Патрул по-добре и да не говорим). Иначе всички знаем идеалното решение - 80ка или Патрул с 4.2 бензин или дизел. Но до колкото знам на Недялко му трябва и леко спешно - до 6 месеца да е купена, ревизирана и като минимум от тунинга с ново окачване и гуми .

За гумите. 31ци Диското носи след лифта, дори и 32ки с малко рязане. Пък лифта е задължителен за всяка от изброените, ако не за височина, то най-малкото за да може да се товари повече. За експедиции обаче повече и не трябват.

Плюс това е и най-икономично от изброените, което си е от значение и за автономноста и за бюджета.
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 28-10-08, 15:36.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
      Не съм карал Disco но ми изглежда доста удобно Ако някои колега притежаващ такова даде мнение ще е добре
      Насочвам се към Discavery-1 дизел въпреки че двигателят е по слаб от на втората серия има по малко електроника по него ,което в случая мисля е по добре
      Най-добре да покараш, по възможност и трите. Повече ще се триумиш, но след като направиш избора ще спиш спокойно, че не е имало по-добра опция... На втория ти въпрос - 300tdi на Диското е с електроника чак в последните години (~98г.), преди това не.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ... А що не се замислиш за някоя 80-ка? Принципно, това е автомобила за експедиции, по скромното ми мнение. Малко ми е грозничка, ама какво от това.
      Не го вкарвай човека зорлем в проблеми... Ще покара 80-тка и след това няма да спи. Това е най-доброто, което съм карал до момента, за мен, за моя вкус и т.н.
      Грозничка??? Явно наистина на вкус и цвет тавариши нет...
      Иначе, доста по-скъпа е от всички останали споменати тук. Като всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        Диското е по-скоро към категорията на по-комфортните джипки, въпреки че не може да се мери с тези с независимо окачване(90ката). Но пък от тук следва въпроса - два цели моста или независимо отпред. Лично на мен първото ми се струва по-надеждно, въпреки компромиса с комфорта. Двигателят му е доста слабичък, но за сметка на това железен. Може да му тече масло отвсякъде (всъщност май дори не може да не му тече масло от никъде ), но пък за сметка на това можеш просто да доливаш като малоумен и да продължаваш да се движиш. Нещо което не бих опитал с 2.8 на Нисан, а дори и с 1KZ на Тойота. Виж, 4.2 двигателите им са една друга бира... Определено бих ги предпочел, но отиваме на едни съвсем различни бюджети и една съвсем друга степен на сложност на намиране на самата машина. Иначе всички знаем идеалното решение - 80ка или Патрул с 4.2 бензин или дизел. Но до колкото знам на Недялко му трябва и леко спешно - до 6 месеца да е купена, ревизирана и като минимум от тунинга с ново окачване и гуми .

За гумите. 31ци Диското носи след лифта, дори и 32ки с малко рязане. Пък лифта е задължителен за всяка от изброените, ако не за височина, то най-малкото за да може да се товари повече. За експедиции обаче повече и не трябват.

Плюс това е и най-икономично от изброените, което си е от значение и за автономноста и за бюджета.
        Напълно съгласен с всичко казано в този пост на Тодор. 4.2 двигателите на Нисан и Тойота са фантазия, но за едни по-различни бюджети. Само да добавя, 31-ци на Дискавъри ще сложиш и без лифт, за 32" трябва 2".

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          На втория ти въпрос - 300tdi на Диското е с електроника чак в последните години (~98г.), преди това не.
          Той говори за сравнение с Диско 2. В смисъл че дори 300tdi-тата с позакачена електроника са с по-малко, отколкото TD5. В това отношение по-предните години са с още по-малко, но и още по-спънати и по-стари(гниене, изолации... абе по-старата машина, си е по-стара машина). Така че май там някъде е баланса - последните Диско 1. Или бъркам?

Според мен също трябва да се отчете и факта, че Диско 2(с малки изключения) до 2003та са без блокаж. А, ако се взема след 2003та... бюджета отива към 80ка .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Той говори за сравнение с Диско 2. В смисъл че дори 300tdi-тата с позакачена електроника са с по-малко, отколкото TD5. В това отношение по-предните години са с още по-малко, но и още по-спънати и по-стари(гниене, изолации... абе по-старата машина, си е по-стара машина). Така че май там някъде е баланса - последните Диско 1. Или бъркам?
            По-спънати не. Мотора си е доста тромав, но 300тди си е все с едни коне, при автомата с няколко отгоре. Дори е с едни коне (при Диското, не при Дифендъра) с 200тди от още по-преди. В последните години, заради еко и други, помпата е с електронно управление и т.н. Тук Лараз, Асен Децки ще кажат повече вече. От друга страна, 300тди има мегдан за подобрения, в UK има решения за това - глави, турбини, по-голям интеркулер.

Според мен също трябва да се отчете и факта, че Диско 2(с малки изключения) до 2003та са без блокаж. А, ако се взема след 2003та... бюджета отива към 80ка .
            ОК, 20К и малко отгоре ще стигнат за 80 series, но после? Поне още 20...

Коментар

...Насочвам се към Discavery-1 дизел...
              МинИ като имаш време, ще ти дам да покараш. Може и да не ти хареса.

А за японските да извадят малко цени на резервните части. Ще му потрябват, нищо че по принцип не се чупят.
              Има какво да напиша и за тунинг аксесоарите, ама чак след като Неди се появи в под-форума на ЛР...

Коментар

Не съм карал Disco но ми изглежда доста удобно Ако някои колега притежаващ такова даде мнение ще е добре
                Насочвам се към Discavery-1 дизел въпреки че двигателят е по слаб от на втората серия има по малко електроника по него ,което в случая мисля е по добре
                Мнение няма да ти дам,мода да ти дам едно кръгче.Пък ти си преценявай после
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  МинИ като имаш време, ще ти дам да покараш. Може и да не ти хареса.

А за японските да извадят малко цени на резервните части. Ще му потрябват, нищо че по принцип не се чупят.
                  Има какво да напиша и за тунинг аксесоарите, ама чак след като Неди се появи в под-форума на ЛР...
                  То твоето не беше ли без щанги? Така може и вЕрно да го уплашиш .

Между другото, както знаеш, май и аз на там съм се насочил за машина за подобни цели... Я по-добре кажи колко бири на час ти е тарифата за консултантски услуги и да те водим с Недялко на кръч... ъъъ... консултация .

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Мнение няма да ти дам,мода да ти дам едно кръгче.Пък ти си преценявай после
                    Благодаря много за предложението но вече се уговорих с Лазар

Коментар

..колко бири на час...
                      16 . Хайде изчезвам (махам си абонамента за темата), докато не са се появили Койотаджиите

Коментар

До: Nissan Patrol GR 2.8, Toyota Land Cruiser KJ90 или Land Rover Discovery

А пък ако искаш да пробваш и автоматика, драсни едно л.с. на velio

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          А пък ако искаш да пробваш и автоматика, драсни едно л.с. на velio
                          Неговият не е ли Discavery-2 ( с по мощен двигател 139кс )

Коментар

Не, Диско 1 си е, но след 1994г. Мотора е 300тди (пак 2.5л , но малко по-усъвършенстван)

Тоя на преден план, с отворената врата:

Ама как са ти наобиколили Нивичката, а?

Коментар

Когато преди години реших да си купувам късо оръжие започнах да споделям и разпитвам приятели, аджеба кво да си купя. Както и при джипките всеки си хвалеше своето. Само един на който наистина голям арсенал му беше минал през ръцете ми каза : "Влад купи си това което ти е най на сърцето. Пипни ги, разгледай ги, той ще те избере."
                              Аз го послушах и си купих един абсолютно непознат пистолет, който ми легна на сърцето и ръката. И сега не съжалявам.
                              Тази земя, по която тъпча сега,
                              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                              тази земя – не е моя земя,
                              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Така, де! Утре ще покара Дискавъри, други ден Тойота и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X