Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Това за кой какво е комфорт и приемливо е доста разтегливо понятие... С УАЗ без хидравлика на волана съм навъртял доста хиляди км. та повярвайте ми знам какво говоря... и не е да не знам как е с други марки... Знам и за хора дето са го правили това пътуване до Магадан с УАЗ и въобще не го смятат за подвиг... Въобще имайте в предвид че това дето го имате за комфорт по обичайните пътища доста пречи на такива места... и всъщност УАЗ-а е доста комфортен в такива условия... ама не е за всеки
    VPetrov.photography

Коментар

• До: Nissan Patrol GR2.8, Toyota Land Cruiser KJ9* или LR Discovery 1;2 за експедиции?

Уважаеми колеги, имайте предвид когато говорите за комфорт,че аз съм със Самурай и сигурно никой от вас не би тръгнал с такъв джип за никъде, а аз от година и половина не съм слизал от него и съм му навъртял 30000км.

Също така относно комфорта искам да вметна, че натовареното ресорно окачваме си променя коренно характеристиките, а освен това живее повече в токива условия. Конкретния модел, както съм казал отпред е с пружини. Освен това аз не говоря ПОПРИНЦИП за УАЗ, а за Хънтър и много ми се искаше не да го оплювате на ОБЩО основание, а някой да сподели конкретни впечатления за модела и двигателя. Ако не се лъжа на Митко(jimmy), Патриота му беше със такъв двигател 2.7i и той направи чудесна експадиция с него в Турция...
      Също така и на миналогодишната експедиция в Албания имаше два Хънтъра...
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Аз познавам един бай Пешо бачкаше в БОДЕКА то ли беше където ремонтираха посолствата.Той ходи до Москва с ГАЗ 53 фургон. Та той казваше идеално си пътувах до Москва и обратно ама после дали Газката на некви да ходят до Португалия и тия келеши вика не знаят да е карат и в Португалия заварили лагер на главина.Това е било80те години човека е още жив
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          Уважаеми колеги, имайте предвид когато говорите за комфорт,че аз съм със Самурай и сигурно никой от вас не би тръгнал с такъв джип за никъде, а аз от година и половина не съм слизал от него и съм му навъртял 30000км.

Също така относно комфорта искам да вметна, че натовареното ресорно окачваме си променя коренно характеристиките, а освен това живее повече в токива условия. Конкретния модел, както съм казал отпред е с пружини. Освен това аз не говоря ПОПРИНЦИП за УАЗ, а за Хънтър и много ми се искаше не да го оплювате на ОБЩО основание, а някой да сподели конкретни впечатления за модела и двигателя. Ако не се лъжа на Митко(jimmy), Патриота му беше със такъв двигател 2.7i и той направи чудесна експадиция с него в Турция...
          Също така и на миналогодишната експедиция в Албания имаше два Хънтъра...
          Да, де... Ако темата беше "Избор на експедиционен автомобил за далечния север", може би щеше да си прав... Но виж пак какви са изискванията и целите на Недялко в тази. Едното например е задължително климатик...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Вече направо се отчаивам ,какви дараци продават само . Днеска ходих до Дупница да гледам едно Диско -1 ,много зле
            Поразгледах и други модели джипки направо ужас само строшляци на егати цените
            Маи мисля че е много трудно да намериш читава джипка на разумна цена по принцип ,пък камо ли да държиш на марка , модел , окомплектация

Коментар

Да наистина е така,трудно се намират добри екземпляри
              Май много мърлячи
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Който търси намира.
                За моето обикалях цял месец. И още един преди да реша, че ще е Дискавъри, в пробване на от-до. Накрая тъкмо се бях отчаял и то само се появи. И късмет си трябва, кой каквото ще да ми разправя.
                Това преди почти 2 години, а тогава в Сф имаше точно 15 броя. Коя от коя по-голяма кочина, при това на още по-високи цени от настоящите. Сега поне избора е по-голям тъй, че не се отказвай. Отчаяш ли се, значи просто това не е твоята марка.
                Последно редактирано от Lazar; 04-11-08, 20:16. Причина: уточнение

Коментар

Не е зле да се пооглеждаш и в автокъщите около Драгичево. От там купих и двете си джипки, без грам ръждица по тях. Просто като имаш път натам, слез и огледай. Работа за 15-ина минути.

Особено пък ако видиш разтоварващи се автовози. Читавите возила заминават буквално за минути. Така си взех тераното - баща ми ги беше сварил да го свалят от автовоза.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То на тия проблемът им не е ръждицата, а това, че моторите са на по 300 хил.км...То в Италия и още биха ги карали, ама разхода на масло се увеличава в литри на 1000км и... хайде в БГ Или както казваш, трябва да дебне по автовозите.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Не е зле да се пооглеждаш и в автокъщите около Драгичево. От там купих и двете си джипки, без грам ръждица по тях. Просто като имаш път натам, слез и огледай. Работа за 15-ина минути.

Особено пък ако видиш разтоварващи се автовози. Читавите возила заминават буквално за минути. Така си взех тераното - баща ми ги беше сварил да го свалят от автовоза.
                      Благодаря за съвета ! Оглеждаи се и ти че често минаваш от там

Коментар

Взимай една TOYOTA 80 SERIA И ПРОБЛЕМА ТИ Е РЕШЕН

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                          Каде я тая TOYOTA

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                            Ама после като дойде да ви пита за по-евтини рез. части нали няма да си мълчите?

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              То на тия проблемът им не е ръждицата, а това, че моторите са на по 300 хил.км...То в Италия и още биха ги карали, ама разхода на масло се увеличава в литри на 1000км и... хайде в БГ Или както казваш, трябва да дебне по автовозите.
                              Еми не знам конкретно за модела. Но за тия поне има почти всякакви части на нормални цени. Един ремонт на двигател, и става нов. Не ми се вярва основния ремонт на тоя двигател да отива много над 2000.

А гнило шаси например кажи-речи няма оправия. Това пък е болката на повечето японци.

Аз дори съм мислил варианта да взема една гробница от Италия, но със здрави железа, и една гробница от Германия/Австрия/UK, но със здрави агрегати. Така и резервни части ще останат.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                Ама после като дойде да ви пита за по-евтини рез. части нали няма да си мълчите?
                                Е то хубаво и евтино нема

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X