Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рено Колеос 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Рено Колеос 4х4

Санта Фе-то е с Hankook Dyna PRO HP 235/65 R17. Води се M+S и честно казано се справя доста добре.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Алекс, много ме кефи количката. Единственото, което ме притеснява е все по-големият разход на гориво, който споделяш.
      Друго, което трябва да направиш без присъствието на жена ти е да пробваш някоя и друга гърбица. Разбира се при пълното съхранение на самият автомобил. По въпроса за намиране на терен мога да ти помогна.
      LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
        Алекс, много ме кефи количката. Единственото, което ме притеснява е все по-големият разход на гориво, който споделяш.
        Друго, което трябва да направиш без присъствието на жена ти е да пробваш някоя и друга гърбица. Разбира се при пълното съхранение на самият автомобил. По въпроса за намиране на терен мога да ти помогна.
        Разхода е според карането за 7,800 км средният е 8.18 л/100км (всички зареждания съм ги вкарал в ексела, та цифрата е доста вярна), последното ходене до морето - натам бързах (закъснявах) и 8.5, насам не бързах (но некарах и бавно 90-100 и доста изпреварване - камиони, коли, ремонти... 7.66).
        Геометрията не е лоша за СУВ, но всяко по-чепато място, ще е щетичка, я броня, я гърне, я прагове... не е казано да ги откърти, но ще ги поне одраскам....
        Така, че по пътя и леко черно, за Оффроуда си имам Тойота

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Вече му навъртях над 6000 км главно по пътища.
          Този Уикенд се разходих около 600км със среден разход 7.5, но карах бавничко (около 90км/ч). Покарах и малко по черно - много гадно каменисто пътче с дълбоки коловози, колата се справи Перфектно, но Жената седеше през цялото време на тръни и с Ужас слушаше хрущенето на камъчетата под колелата
          Аз като я срещна следващия път жена ти,ще и кажа да не се притеснява,обещавам!Не за друго,а защото аз лично съм го тествал,вече съм на 27000км...
          Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

На 9115 км му смених маслото и филтрите (че ще пътувам и щях да прескоча 10000), Удиви ме, че това мъничко двигателче събира 7 литра масло (5W-30) колкото и тойотата 4.2 ТД
            Цялата операция отне един час и 285 лв.
            За първи път я видях вдигната на крика, та огледах отдолу - много прилично направена машинка, само две неща ме огорчиха - защитата на картера и кормилната рейка е от пластмаса дебела колкото цигарена хартия и хваната с щипки - пластмасови
            И другото е, че всички кабели включително и тези за управление на съединителя за задният мост (4х4) са в тръбички който стигат до 2-5 см. от мястото им на влизане в детайла след което са голи (без защита), така е и при фаровете и навсякъде, а иначе всичко е сглобено добре
            Поиграх си и с разхода - ако караш бавно можеш да слезнеш и под 7 (6.8-6.9 при 80-90км/ч), но влезнеш ли в града или пък да изпревариш по-рязко и си пак на нормалното 7.5 -8.5, до сега средното е около 8
            Много мислих за "подсилване" на двигателя, но цената от 1700лв. ме спира, май ще чакам Дядо Мраз с подаръците или ще си го карам така, мощност и без друго не му липсва, освен осезаемата турбо дупка до 1500-1800 оборота, след което е "огин"

Коментар

Смяната на маслото излиза точно колкото бензина за разходката в Гърция (1930 км - 290лв).
              Вчера му навъртях 330 км из България (виж http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...843#post838843), открих, че по малки пътчета без движение машинката може да покаже изненадващи резултати - скорост 58-60 км/ч 5 предавка, 1400 оборота - 4-6 л/100 км., но рядко човек може да си позволи да кара така.
              Още нещо интересно, машинката се справи перфектно както с качването, така и със слизането до поста за язовир Калин (Много стръмно пътче с денивелация около 800м, но на слизане на 1-ва (за втора няма много места по това пътче) долу се оплака, че му загрява автомата, 2 минути на Р (както пише и в книжката, само не се споменава, при запален двигател или загасен, но логиката казва - работещ, за да се върти маслото и да се охлажда без натоварване) и пак на път, без никакви проблеми.
              Направих си един експеримент за диагонално окантарване (на една ливада до пътя), Филмите са Верни - Минава без НИКАКЪВ Проблем - приятно съм изненадан.

Коментар

...Направих си един експеримент за диагонално окантарване (на една ливада до пътя), Филмите са Верни - Минава без НИКАКЪВ Проблем - приятно съм изненадан.
                Нe разбирам защо си изненадан,при положение,че колата има тракшън контрол. Дори МЛ-а от 2000 година минава на много диагонали,без блокажите и то благодарение на макар и първобитния му контрол на сцеплението/тракшън контрол/traction control/TCS.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Вчера, а и днес видях светло сив Колеос, бургаски номер 6633 на Втори Национален Събор на Off road-Bulgaria.com 3-6 Септември 2009, град Приморско.
                  На поляната, дето вчера беше сцената пък паркирам аз - врачански сив Колеос. 4939

Коментар

Днес гледах Корейски филм и какво да видя - Самсунг QM5 (аналога на колеоса)

Коментар

Колега, случайно да спираш и минаваш доста често около ресторант Инканто на Три Уши и Позитано?
                      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Преместих Възникналата тук дискусия в Специална тем - Струва ми се важна!!! http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=74461

Коментар

Падна първият сняг, не натрупа, но все пак се заледиха пътчетата.
                          Разходих Колеоса по лед, сняг, че и кал намерих (днес температурите се вдигнаха над нулата) - МНОГО Приятно съм Изненадан, може много повече от колкото съм очаквал - Преопръчвам го като Всесезонна Кола за семейството, вече доказан и в боя

Възникна у мен един въпрос отговора на който за сега май не съм намерил При спускане на стръмен наклон и спиране на моторна спирачка, задеиства ли се задният мост или само предните колела спират???? Опитах на доста хлъзгаво (лед на Витоша) Намалява много добре и не показва неустойчивост, но знам ли???

Последно редактирано от alex_markov; 15-12-09, 16:16.

Коментар

Супер! Алекс, първите ти три снимки не са ли еднакви?
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              Супер! Алекс, първите ти три снимки не са ли еднакви?
                              не
                              но да, едно е мястото и са снимани през няколко секунди

Коментар

...МНОГО Приятно съм Изненадан, може много повече от колкото съм очаквал - Преопръчвам го като Всесезонна Кола за семейството, вече доказан и в боя...
                                В какъв точно бой се е доказал?
                                Много хубави снимки, особено последните!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X