Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рено Колеос 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Благодаря ,колега!
    Определено,голяма част от вината си е и моя,друг е въпроса,че пост пуснат от мен се публикува след 20-30 минути поне,но...както и да е
    Сега по темата.
    Понеже най-вероятно съм един от първите притежатели на Колеос,мога да споделя следното за изминати 22000км. от октомври 2008г.:
    1.Разход в Сф,с пуснат климатик,и динамично каране,досега не съм имал над 9,8л/100км.
    2.Зимата,определено бях очарован,при единственото бедствено положвние тази зима,когато в Сф беше натрупало за нула време,аз и съпругата ми се прибирахме от Силистра към София,при постоянен снеговалеж.Прехода беше точно за 5,5часа.
    3.Определено за тази кола си трябват хубави зимни гуми,имайки впредвит ,че е доста високооборотна,моите лично са Йокохама(много доволен).
    4.Колкото и нескромно да прозвучи,явно хората които караме Колеоси,сме все "УБАВИ ОРА",нямам случай да се засечем с някой,и да не се поздравим дружно,без да се познаваме,и покрай колите ни,с някои и се запознахме.
    Поздрави.

пропуснах!
    5.Тези 175 живи! магарета,зимата ме измъкнаха от ПТП,един малоумник,с бус,с летни гуми,минавайки на червено под моста на бул.Брюксел в Дружба,щеше да връхлети бременната ми жена(тогава в 5-тия месец).....
    Последно редактирано от alex_markov; 02-06-09, 21:50.
    Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

До: Рено Колеос 4х4

И аз като УАЗ ползвах това,че 4х4 е блокирано,ама както и да е. Не се разбрахме. А като насмелеят сменят(сменям) резервоар и спирачни маркучета за задна ос. Да не пояснявам как се прибира до Пловдив от Чепеларе със резнати маркучи за спирачките и забити тапи в тях. И пак колата спираше. На много глупаво място са сложени,ама тя колата не е мислена за извън отъпканите пътеки.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Колеги,днес,на 22340км. слизайки от кв."Бояна" ми светна лампата за филтъра за твърди частици,та,направих едно инцидентно ходене до Ихтиман......."хубава"си ни е нафтата......
        Само за протокола,Дачията ми,след всяко излизане извън БГ,дори и само до Румъния или Сърбия,няма нищо общо след 1-2 зареждания навън.....

Коментар

Филтъра ти е светнал да набузиш двигателя,за да изгори частиците вътре. При този процес газовете НЕ минават през интеркулера на турбото и направо влизат в ауспуховата тръба,а в цилиндирте се впръсква още гориво. Дори EGR клапана се байпасва. Така е при Пежо/Ситроен ,но не съм сигурен дали и на Колеос-а е по тази схема.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от suhia_ribar Преглед на мнение
            Колеги,днес,на 22340км. слизайки от кв."Бояна" ми светна лампата за филтъра за твърди частици,та,направих едно инцидентно ходене до Ихтиман......."хубава"си ни е нафтата......
            Само за протокола,Дачията ми,след всяко излизане извън БГ,дори и само до Румъния или Сърбия,няма нищо общо след 1-2 зареждания навън.....
            Уви тази лапичка при светваше доста редовно и ме тормозеше изклч§ително много. Смених бензиностанцията и вече 1 година нямам проблеми с този доста капризен дизел. Моят обаче е 2.2 Dci , пак на Рено но друг модел кола. Наистина е доста капризна на качеството на горивото.
            Показателно е, че миналата година на "разходката " из Европа, сипвах нафта където завърна и нямах нито един проблем. След първото зареждане у нас, започнаха отново.
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Всички ме предупреждаваха за този Прочут Филтър, но за съжаление Нямаше опция Без него
              Както и да е, радвам се, че "Ихтиманското лечение" помага
              П.С.
              За непосветените това е съвета който ти дават още като я вземеш (а и в книжката и го пише) - при светване на таз лампа - газ на магистралата, около 40-60 км с постоянна по-висока скорост и той се самопочиства (изгарят недоизгорелите сажди) виж филмчето http://www.youtube.com/watch?v=MoftC...eature=related

Коментар

Хубавото е,че аз също бях предупреден за този филтър,но пак си звъннах на "доктора" в сервиза,важното е,че всичко е наред сега.
                А,че нафтата ни е под всякаква критика,спор няма,тя по БДС си е калпава,сравнение с "вносната",камоли пък след като мине "кръщаването".....

Коментар

Хубавото е,че аз също бях предупреден за този филтър,но пак си звъннах на "доктора" в сервиза,важното е,че всичко е наред сега.
                  А,че нафтата ни е под всякаква критика,спор няма,тя по БДС си е калпава,сравнение с "вносната",камоли пък след като мине "кръщаването".....
                  Добре че имате читав сервиз. Ако знаеш тези от Балкан Стар колко са зле, на приятел му светва индикацията за филтъра и те почват да му обясняват, че няма такъв филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                    Филтъра ти е светнал да набузиш двигателя,за да изгори частиците вътре. При този процес газовете НЕ минават през интеркулера на турбото и направо влизат в ауспуховата тръба,а в цилиндирте се впръсква още гориво. Дори EGR клапана се байпасва. Така се изгарят всички твърди частици от филтъра. Така е при Пежо/Ситроен ,но не съм сигурен дали и на Колеос-а е по тази схема.

Защо не четете преди да пишете,колега? Не че нещо,но няма смисъл да се пускат отново вече написани неща. Желая да подчертая,че не споря и не се карам с никого. СПЕЦИАЛНО ЗА КОЛЕГАТА NINJA_1 ИСКАМ ДА ДОБАВЯ,ЧЕ НЕ СЕ САМОЦИТИРАМ С ЦЕЛ ДА СИ НАПРАВЯ ЗАБЕЛЕЖКА-ИЗКАРВАТЕ МЕ ЛУД,А СЪС САМОЦИТИРАНЕТО СИ, СИ ПОДКРЕПЯМ ДУМИТЕ.

Наздраве.
                    Последно редактирано от Dino; 04-06-09, 22:48.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                      Добре че имате читав сервиз. Ако знаеш тези от Балкан Стар колко са зле, на приятел му светва индикацията за филтъра и те почват да му обясняват, че няма такъв филтър
                      Относно Балканстар,имам един клиент,който колите му са Бентли,Лексус (LS 600 H L),Тойота Ленд Круизер,и т.н. и знаете ли какво ми вика:"Не карам Мерцедес не само защото за същата цена мога да имам два автомобила от същия клас,със същите екстри,а и защото нямаме сервиз за тази марка"....явно е прав.

Коментар

Защо не четете преди да пишете,колега? Не че нещо,но няма смисъл да се пускат отново вече написани неща. Желая да подчертая,че не споря и не се карам с никого.

Наздраве.
                        Лошо,колега,лошо.Почнахте да си отговаряте сам.Това е втория стадий.Явно е имало и първи,който за съжаление,аз съм го пропуснал в предишните Ви постове,за което се извинявам.Особено опасен е третия стадий,когато започнете да виждате въображаемия си събеседник...Съветвам Ви да потърсите професионална помощ.Овреме...

П.П.Нещо тука ми напомня филма:"Красив ум"....
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не си говоря сам,все още,поста беше за Алекс Марков,а цитата на собствения ми пост беше,за да подкрепя думите си. Реално цитирам това:

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Всички ме предупреждаваха за този Прочут Филтър, но за съжаление Нямаше опция Без него
                          Както и да е, радвам се, че "Ихтиманското лечение" помага
                          П.С.
                          За непосветените това е съвета който ти дават още като я вземеш (а и в книжката и го пише) - при светване на таз лампа - газ на магистралата, около 40-60 км с постоянна по-висока скорост и той се самопочиства (изгарят недоизгорелите сажди) виж филмчето http://www.youtube.com/watch?v=MoftC...eature=related
                          и добавям думите от моя пост.
                          Последно редактирано от Dino; 04-06-09, 22:57.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не си говоря сам,все още,поста беше за Алекс Марков,а цитата на собствения ми пост беше,за да подкрепя думите си. Реално цитирам това:

и добавям думите от моя пост.
                            Ей,да не се засегна?(седейки по обиденото емотиконче).Майтап беше.Виж смайлчетата...
                            Последно редактирано от kinex; 05-06-09, 06:21. Причина: пг
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Знаете ли ,колеги,собственици и каращи Колеоси,каня се отдавна да ви питам,доволни ли сте от летните гуми с които идва колата,Континентал или Ханкук,защото аз от Континентала,нещо.....няма да бъда краен.Благодаря предварително,и се извинявам на тези които приемат въпросите ми за нелогични.
                              Относно зимните гуми,аз си взех Йокохама,изключително съм доволен.

Коментар

Знаете ли ,колеги,собственици и каращи Колеоси,каня се отдавна да ви питам,доволни ли сте от летните гуми с които идва колата,Континентал или Ханкук,защото аз от Континентала,нещо.....няма да бъда краен.Благодаря предварително,и се извинявам на тези които приемат въпросите ми за нелогични.
                                Относно зимните гуми,аз си взех Йокохама,изключително съм доволен.
                                Мойте са Континентал, но са М+S и ми приличат на всесезонни - нямам забележки до сега, никакви!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X