Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Защита на предния диференциал
Свий
X
-
От: Защита на предния диференциал
Meрси много колега!!Аз за магарето съм го измислил с скобиПървоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнениеНе знам дали ще ти свърши работа . Съветвам те от към магарето да го хванеш на три места . Успех .[ATTACH=CONFIG]271450[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271449[/ATTACH]
3-скоби като за тръби, само че по яки
Сега съм пред дилема..От каде ламарина и колко мм, но мисля, че 3мм са достатъчни, сега трябва да мисля от каде, че много скъпа 75 лева листа
А на мен, горе долу ми трябва лист.. :Д
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Ами виж-това,което си видял е старата ми защита.Сега новата е същата,но леко модифицирана и усилена.Съжалявам,че в момента нямам актуална снимка.Както се вижда съм ползвал подкартерна защита от Жигули.Тампона няма как да се види,но съм ползвал такъв от заден амортисьор на Лада-/нанизан е директно на пробката за източване на маслото и е притиснат от самата защита/.Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнениеКолега, видях как е станала твоята защита. Искам да те попитам тези тампони които са между ламарината и дифа от какво са и как са захванати?
Коментар
-
Мерси колега, сега "стоплих" вече. Доста интересно се е получило. А и евтинко е. Последен въпрос. Отпред където ламарината се прихваща към магарето трябва ли да има тампон някакъв? Според мен би трябвало, ам знам ли?
Коментар
-
Няма смисъл от тампон, аз на нашата, там го хващам с скоби, за тръби и го прибирам колкото се може към магарето, ако увисне и не е прилепнало, губя клиренс, е не е много но 2-3 см.Си е от значение някога..Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнениеМерси колега, сега "стоплих" вече. Доста интересно се е получило. А и евтинко е. Последен въпрос. Отпред където ламарината се прихваща към магарето трябва ли да има тампон някакъв? Според мен би трябвало, ам знам ли?
След 3 дена почвам..Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнениеТемата нещо много поизостана-Бобчо,ти до къде стигна с твоята защита отпред?
Никакво време нямах, сега намерих гуми, ламарини и електроди взех..Само остава най-трудното.. :Д
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Момчета, ламарината, която е под картера на мотора, е напълно достатъчна защита. Друга, която е продължение на предната, хич не ви трябва - намалява клиренса, натъпква се с камъни, кал и трева, което става на кирпич и няма чистене. На моята Нива има фабрично такава допълнителна ламарина, хваната с болтчета. С много зор я откъртих от едната страна. Щях да ви пратя и снимки, ама нищо не се види. Тия дни ще потърся канал за по-читави снимки.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Поне аз до колкото виждам той говори като цяло за такава ламарина, а не само за неговота.А след като намаляването на височината го отчита като недостатък значи я поизцапва и той.Просто искам да му спестя (а и не само на него) притеснения и гледка на счупен диференциал.Как може да си сигурен, че няма да удариш някъде особено в дълбок сняг.
Иначе щом я е откъртил с много зор е ясно, че не се навира като нас по разни места.Аз 2 пъти я откъртих и не не можах да разбера даже как и кога...
Аз не искам да задължавам или там каквито други мисли ви идват на ум, просто тук сме се събрали различни хора с различни възгледи за офроуда и това са забелязва в този случай.
Лично за мен да си защитиш основните възли е едно от най-важните неща.
Коментар
-
Колега, освен за защита, подобренията които разискваме тук имат за цел и да укрепят предния диф чиито захващане не е измислено добре. Поне аз търся точно този ефект. А и проблема който си описал в темата за раздатката според мен се дължи точно на разхлабени връзки на предния диф. Може и да греша, но съм 90% сигурен че е от това.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеМомчета, ламарината, която е под картера на мотора, е напълно достатъчна защита. Друга, която е продължение на предната, хич не ви трябва - намалява клиренса, натъпква се с камъни, кал и трева, което става на кирпич и няма чистене. На моята Нива има фабрично такава допълнителна ламарина, хваната с болтчета. С много зор я откъртих от едната страна. Щях да ви пратя и снимки, ама нищо не се види. Тия дни ще потърся канал за по-читави снимки.
Коментар
-
Eто обещаните снимки. Защитната ламарина е монтирана фабрично в Толяти, но конструкторите явно не са дооценили моите нужди от защита.
Кара Кольо е прав донякъде. Аз не се "завирам по коловози" с Нивата, защото работата ми налага да я карам по места, където често няма дори и горски път и затова при сняг често се натъквам на камъни, които откъснаха тази ламарина и от двата задни болта. Е, не че е много здрава - дебела е 0,6 мм.Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнениеЕ зависи къде си я кара колата човека, може да не се завира из коловозите като нас ( не че е задължен да го прави щом има Нива). За нормална градска експлоатация и леки разходки за риба и сред природата, въпросната ламарина може и да се задържи по-дълго.
Използвам случая да попитам за майстор, който може да изреже и огъне такав профил по модела на моята, от по-здрава поцинкована ламарина и да даде оферта за срок и цена.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Колега, най-лесни е да ти я изрежат с лазерно рязане на ламарини. Също и да ти я огънат, излизало някаде 15-20 лева..Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение...............................
Използвам случая да попитам за майстор, който може да изреже и огъне такав профил по модела на моята, от по-здрава поцинкована ламарина и да даде оферта за срок и цена.
Хем ти я изрязват точно по копието на твойта, пък ако си по точен с оксижена може по твойта да си я отрежеш..
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар