Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защита на предния диференциал

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
    Снимките са неясни, почерка също...Каква е тази щанга, която е под картера?
    Да,много интересен и загадъчен проект...!И все пак щом Бобчо има под ръка ъглошлайф и електрожен смятам,че нещата ще се получат.Ако ли не....дяТката ще могне.

Коментар

Снимките са неясни, почерка също...Каква е тази щанга, която е под картера?
      Тази щанга е тази дебелата отпред кадето си хванал и твоята картерна ламарина.. Сещаш ли се..?Не си спомням точно нейното име..

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
      Да,много интересен и загадъчен проект...!И все пак щом Бобчо има под ръка ъглошлайф и електрожен смятам,че нещата ще се получат.Ако ли не....дяТката ще могне.
      Значи да поясня проекта..

Почва се от маската където си се захваща обикновената картерна защита. Минава до двата водача(разтояние 44см, от носач до носач), дебелата щанга при нея трябва малко с флекса и с електрожена, да докарам ъгъла, да е добре(да не я кривя с чука).Рифела се хваща с 2 скоби за захващане на тръби, с гайки, отзад както каза Петьо с тези тампони за стабилизиращата щанга.. От маската до края на стабилизиращата щанга разстоянието е 86 см, дебелината на Рифела мисля да е 4мм, мисля даже да заваря листове от ресйори, за да има още една защита преди картера, доло при дифа, съм намислил целия да го покрия целия и да направя дупка за пробката..
      Ще се използва Рифел,
      Дължината на цялата защита е 86см
      Широчината е 44см(колкото е от носач, до носач)
      Дебелина 4мм
      Мисля тази седмица да го направя събота и неделя стига да намеря Рифел, някъде из Пловдив..
      Ако още не ви е ясно да поясня ?
      Мисля дядката да не го занимавам..
      Ще понаснимам и ще постна
      П.п Поиграх си малко с Пейнта, ето какво излезе..
      Така по ясно ли е ?
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 26-10-10, 20:07.
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да, но не мисля, че се нарича щанга...Сега гледам си нарисувал, че с тампон ще я хващаш там.Как точно ще стане?
        Последно редактирано от Петър Митрев; 26-10-10, 19:57.

Коментар

Да, но не мисля, че се нарича щанга...Сега гледам си нарисувал, че с тампон ще я хващаш там.Как точно ще стане?
          На пазара намерих, едни като скоби, в двата края са с резба и гайки и са изкривени..(не им знам точно името ;( ) смятам с тях да ги хвана 2 лева е едната нищо не е ..
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Добре само гледай да не са много близко до диференциала.

Коментар

Добре само гледай да не са много близко до диференциала.
              В двата края на тази дебела "щанга" или както и е името там..

Ето и 1вата стъпка по проекта, закупуването на тампоните дето държът стабилизиращата щанга, от типа без болт..
              Прикачени файлове
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колеги, сега съм изправен пред избор..Да я направя тази защита от РИФЕЛ(който ще излезе бая соленн...) или от ламаринка 4мм-5мм, според вас, кое е по добро решение??
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ламарина ти е достатъчна, даже 5мм ще е излишно дебела( не мисля, че предвиждащ тя да отнася някакви зверски удари) .На лебедката ми е 6мм.Можеш да я направиш от 4мм без проблем.Отгоре на всичко нали ще я оребриш с листове от ресьори

Коментар

Ламарина ти е достатъчна, даже 5мм ще е излишно дебела( не мисля, че предвиждащ тя да отнася някакви зверски удари) .На лебедката ми е 6мм.Можеш да я направиш от 4мм без проблем.Отгоре на всичко нали ще я оребриш с листове от ресьори
                    Не да я оребрям, а само кадето може да опира картера в ламарината там 2 редички остатъци от ресьорчета, но сега намерих рифел 3мм, който го продават на КИЛОГРАМ?? По 1,30 без ДДС, то тва ще доиде далаверка малко, но да видя сега колко тежи
                    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 28-10-10, 20:09.
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Чакай малко как така картера ще ти опира в ламарината???

Коментар

Чакай малко как така картера ще ти опира в ламарината???
                        Нее, че ще опира, има място не съм го мерил колко е, но там като сложа тези листове от ресьор ще остане малко разтояние, затова казах, че може да опре, защото не се знае колко ще са дебели ресьорите, но май ресьори няма да слагам.. ..
                        Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 28-10-10, 20:08.
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

И кво като се замислиш малко ще разбереш, че всъщност правиш оребряване или подсилване нали?Иначе това дето опира не е много добра идея.Не е добра идеята даже и с оставяне на малко растояние.Двигателят е на тампони и особено при палене ще ти чука в ламарината.Плюс това едва ли ще спечелиш кой знае каква проходимост с това.По-добре си остави 1-2см та даже и да се изкриви да не е проблем и примерно твърдия предмет, в който се удря да не стига до картера.

Коментар

И кво като се замислиш малко ще разбереш, че всъщност правиш оребряване или подсилване нали?Иначе това дето опира не е много добра идея.Не е добра идеята даже и с оставяне на малко растояние.Двигателят е на тампони и особено при палене ще ти чука в ламарината.Плюс това едва ли ще спечелиш кой знае каква проходимост с това.По-добре си остави 1-2см та даже и да се изкриви да не е проблем и примерно твърдия предмет, в който се удря да не стига до картера.
                            Е, то има място най-малко 3 сантиметра бре, толкова имах впредвид, за малко, ако пък земе да чука при 3см, ще го изкривя на вънка малко и така
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Еми айде постарай се малко по-точно да описваш ти го искара, така че още малко щяло да опира в картера.И искам да го видя това изкривяване на 4мм оребрена ламарина.В домашни условия

Коментар

Еми айде постарай се малко по-точно да описваш ти го искара, така че още малко щяло да опира в картера.И искам да го видя това изкривяване на 4мм оребрена ламарина.В домашни условия
                                Добре, аз като я закъртя с варията, да види тя, няма да се криви ли ??
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X