Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защита на предния диференциал

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    Днес намерих подходящо парче твърда ламарина 2 мм. Формата на оригиналната защита не е достатъчно обмислена, затова с един колега конструктор ще търсим оптимално решение. Мисля, че предният ръб трябва да мине над картерната защита и да се хване за гредата на предния мост с 3 болта, а задната страна - за съществуващите болтове на планките. При успех ще пусна снимки.
    Колега, ако може освен снимки да измериш и да пуснеш чертеж ще има много благодарни хора. А най-добре ми пиши едно лично да кажеш колко струва и аз да се включвам.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Колега, ако може освен снимки да измериш и да пуснеш чертеж ще има много благодарни хора. А най-добре ми пиши едно лично да кажеш колко струва и аз да се включвам.
      Добре, само да стане. А колкото за цената - до сега за ламарината съм дал 1,5 л домашно вино, подариха ми го, даже не съм го пробвал.
      пп. Видях, че оригиналната защита след деформациите е опирала в предния кардан. Не е имало шум, защото беше тапицирана с кече за шумоизолация. То беше така попито с кал, че тежеше повече от метала. Чудя се как да избегна допира до кардана на новата при бъдещите деформации.
      Последно редактирано от trapper; 12-01-11, 21:24. Причина: пп
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Явно тази защита не е никаква защита, щом се е изкривила толкова. Каква ламарина ще ползваш? Можеш ли да драснеш някаква скица горе долу как ще се прави ?
        Александър

Коментар

При толкова тежки удари всяка защите ще се изкриви, но ако е много дебела, на терена няма да може да се пооправи така, че да може колата да се прибере. Затова мисля, че ще е най-добре, ако е от алпака - твърда и лека.
          Скица на фабричната ламарина има в постинги 104 и 106 на cernia.1977.

Коментар

Днес изрязахме от 2 мм ламарина и монтирахме новата защита на предния диф - като продължение на подмоторната защита. Отпред е хваната с 3 болта 8 мм, а отзад - 2, в нови отвори в задната стена на 3-ъгълните стойки на напр. стабилизатор. Очаквам с нетърпение поредната среща с подломен камък...

Коментар

Добре ама защо не се обади... Нищо де, аз май съм се насочил към по-лекия вариант с подкартерна ламарина от Лада.
              Малко информация къде я изряза, колко ти струваше материала.
              Александър

Коментар

Добре ама защо не се обади...
                Ами ето, обаждам се. Ако искаш да я видиш, ела в Дървеница м/у 10 и 12 ч., но се обади.
                Нищо де, аз май съм се насочил към по-лекия вариант с подкартерна ламарина от Лада.
                Малко информация къде я изряза, колко ти струваше материала.
                Всъщност подкартерна броня за мотора си има. Тази е нейно продължение - за предния диф. Направихме я малко по-голяма от фабричната и я монтирахме пробно - да видим къде пречи.
                За тенекето дадох тубе домашно вино. Изрязахме я с флекс за 20 мин., после 3 часа напасване.

Коментар

За тенекето дадох тубе домашно вино.
                  Мъка майко - Загуба в жива сила! Абе нямате ли наблизо вторични суровини - или сте изтребили мангустите по вашия край?
                  Дай да видим какво стана?

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                    Дай да видим какво стана?
                    В събота ще я пробваме по чукарите и ако става за работа, ще пусна инфо.

Коментар

Всъщност, има фабрично изработени защиит на картера, които могат да се видят на сайта на производителя karter.ru . Аз вече втора година карам с такава, донесоха ми я от Украйна, излезе около 90евро. В Русия е по-евтина. Защитата от 2-мм стоманена ламарина, усилена отвътре и се закрепва отпред на маската и отзад на лонжероните. При смяна на маслото лесно се демонтира.Доволен съм от нея, защото пази не само картера и предния мост, стига почти до раздатъчната кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от Umor Преглед на мнение
                        Всъщност, има фабрично изработени защиит на картера, които могат да се видят на сайта на производителя karter.ru . Аз вече втора година карам с такава, донесоха ми я от Украйна, излезе около 90евро. В Русия е по-евтина. Защитата от 2-мм стоманена ламарина, усилена отвътре и се закрепва отпред на маската и отзад на лонжероните. При смяна на маслото лесно се демонтира.Доволен съм от нея, защото пази не само картера и предния мост, стига почти до раздатъчната кутия.

Колега, би ли пуснал някоя снимка на въпросната защита и ние да я видим. Ако имаш разбира се.

Коментар

Ами то в сайта е показано. Даже има нещо като чертеж. Остава само да му се свалят размерите и може да се пусне в "производство".
                          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Umor Преглед на мнение

Колега, ако имаш възможност да измериш и посочиш поне основните размери, ще имаш N на брой благодарни съфорумци.
                            Александър

Коментар

Много изпипана защита-евала на който я е правил.

Коментар

Да, добра е..Но аз се отказах от правенето на защита, защото като помислимм.
                                Предназначението на маслото в двигателя е:
                                1)Сваля стружките в картера
                                2)Отнемането на малка част от температурата
                                3)Оплътняване на сглобката на лагерите и смазване..

Е добре ще я направя тази защита, дето е цяла отпред, но както знаем, маслото не се охлажда от нищо, а от въздушната струя, е ния като я затворим тази въздушна струя, 2-рото предназначение отпада.., затова се спрях на обикновенната защита+подсилване, а за диференцияла, от ламарина, като тази на снимката..
                                А за да докараме, поне малко струя, трябва да се реже како на снимката, а ако ламарината от която е направена защитата е от тънка , там ще и дойде слабо място..
                                Колкото до размерите, от носач до носач са 44см..
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X