Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защита на предния диференциал

Еми щом искаш да правиш цигански работи...твой проблем.Само си представи на какво ще прилича след това.Аз поне ако ще правя нещо и още повече когато съм го направил почти, се стремя то да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
      Еми щом искаш да правиш цигански работи...твой проблем.Само си представи на какво ще прилича след това.Аз поне ако ще правя нещо и още повече когато съм го направил почти, се стремя то да стане както трябва.
      Това беше в кръга на шегата, естествено, че ще стане на нищо тая ламарина, ако зема да я къртя с варията.. Пък за цигански работи никой не мисли
      Или ще се прави както трябва или по добре да не се прави!--> поне аз имам такова виждане, за нещатата , или го доизбарваш или по добре не се захващай..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Тази предпазна рифелова ламарина ще стане много тежка. В домашни условия или без абкант трудно ще се сгъне. След това при монтаж или демонтаж винаги ще трябва помагач и то ако си на канал или платформа. На пътя става почти невъзможно. Направете я от две части. Но така или иначе ще тежи и на колата. Примерно в предната част за защита на картера и диференциала от 3 мм. останалата от 2 мм.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Мойта плоча под дифа тежи не повече от 4/5кг , свалям я сам и я монтирам сам . При положение , че върху нея са залепени три гумени подложки с размер 1/10/25см . Единствено упираше пробката на дифа /изрязах дупка в гумата/ и в долната част на предният капак на дифа /пак изрязах улей в гумата/ може да се спести рязане ако се залепът подложките по назад .Първият монтаж на плочата бе пред блока , по скоро бе неодобно зради това , че трудно се заврях под колата отколкото това , че тежи .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0107.jpg
Прегледи:1
Размер:123.7 КБ
ID:5222015
          Последно редактирано от cernia.1977; 29-10-10, 20:24.

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
            Мойта плоча под дифа тежи не повече от 4/5кг , свалям я сам и я монтирам сам . При положение , че върху нея са залепени три гумени подложки с размер 1/10/25см . Единствено упираше пробката на дифа /изрязах дупка в гумата/ и в долната част на предният капак на дифа /пак изрязах улей в гумата/ може да се спести рязане ако се залепът подложките по назад .Първият монтаж на плочата бе пред блока , по скоро бе неодобно зради това , че трудно се заврях под колата отколкото това , че тежи .[ATTACH=CONFIG]263567[/ATTACH]
            Погледна ли скицата, какво мисли да прави? Най-вероятно още когато отиде да я купи и като разбере, колко е тежка, ще се откаже.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
              Погледна ли скицата, какво мисли да прави? Най-вероятно още когато отиде да я купи и като разбере, колко е тежка, ще се откаже.
              Май точно така ще стане-материала ще излезе не по-малко от 15-20кг.Мерси от такава защита....моята е не повече от 1 кг.,освен това си има и гумен тампон отвътре,който намаля вибрацийте по дифа,създава му допълнителна опорна повърхност и добре поема ударите-/това са все важни неща/.Вече е тествана на доста разходки и нямам оплаквания:ето я и как изглежда след не малко удари и опирания в коловозите,въпреки че е на 29см. от равна повърхност:
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Янко Желязков; 31-10-10, 19:21.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                Да, обаче се отказах от ривела, че скъп инак.... Мисля да мина на ламринка
                Е добре, като е тежка, какво става ???
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Увеличава се излишно общото тегло на машината,което не е желателно да се случва.Освен това предницата става още по-тежка спрямо задницата,т.е. се влошава разпределението на масите върху преден и заден мост,което също е зле от гледна точка на проходимост.Разбираш ли...не че е фатално,но няма логика за една защита на предния диф,който и без това си е защитен от предния мост да "налееш" 20кг. материал ей така произволно.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Увеличава се излишно общото тегло на машината,което не е желателно да се случва.Освен това предницата става още по-тежка спрямо задницата,т.е. се влошава разпределението на масите върху преден и заден мост,което също е зле от гледна точка на проходимост.Разбираш ли...не че е фатално,но няма логика за една защита на предния диф,който и без това си е защитен от предния мост да "налееш" 20кг. материал ей така произволно.
                    Да, аз това и си помислих.. Бе ще видим, но така с цялата на мен ни се струва, че би трябвало да е по хубаво, ако се кара в сняг, направо ще го наляга на доло, но пък да видим, как ще я майсторим. Май тази ламаринка ще е и тя скъпа и хич няма да ми се купува, накрая ще взема да си направя някаква скромна, от остатъци.
                    Добре, Янко твоята ламаринка на картера колко "мм" е дебела, защото казваш, че е пробвана, ако е например 2мм, няма смисъл да слагам 4мм, след като 2мм удържа на ударите ? ??
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Бобчо,моята защита е стандартната подкартерна шина на лек автомобил Лада.Просто е леко понапасната със ъглошлайфа.Между нея и пробката на дифа стои един гумен тампон,който обира вибрацийте и евентуалните удари.За дебелина сега не се сещам колко беше,но не е много тънка-/около 3мм. някъде/

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                        Бобчо,моята защита е стандартната подкартерна шина на лек автомобил Лада.Просто е леко понапасната със ъглошлайфа.Между нея и пробката на дифа стои един гумен тампон,който обира вибрацийте и евентуалните удари.За дебелина сега не се сещам колко беше,но не е много тънка-/около 3мм. някъде/
                        Аха..Мерси за информацията, ще потърся тези дни за ламаринка, ако е нещо скъпо минавам на варянт "Б"-->Нещо малко, леко и евтинко
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колеги, искам да попитам дали тази предпазна ламарина при ВАЗ 21214 предпазва наистина предния диференциал от удари, надеждно или е по-скоро поставена от естетични или екологични съображения? Извинявам се ако на някой въпроса му се стори тъп, но все пак е по темата...

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                            Колеги, искам да попитам дали тази предпазна ламарина при ВАЗ 21214 предпазва наистина предния диференциал от удари, надеждно или е по-скоро поставена от естетични или екологични съображения? Извинявам се ако на някой въпроса му се стори тъп, но все пак е по темата...

Тази ламарина е едно от най-нескопосаните неща в Нива.Немога да я нарека даже и предпазна,защото още при първото по-сериозно опиране в коловоз се откача и запрята.Почти всеки ден забелязвам някоя нова Нивичка със стърчаща такава ламарина,готова всеки момент да падне и да изкара на някой беля.Идеята на завода-производител е добра,обаче проекта и изпълнението "куцат".Лично за мен тази защита трябва да е цяла и да започне още от бронята и да свърши със здраво захващане към стабилизиращата щанга-/нещо като на М. Паджеро/.А и визията вече ще е друга.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 13-11-10, 23:32.

Коментар

Ясно, значи както и много други неща по Нивата просто е отбелязана дейност от завода с тази ламаринка. Те най-вероятно и на повечето нови Ниви ги захвърлят немърливите монтьори още при първата смяна на маслата.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                                Ясно, значи както и много други неща по Нивата просто е отбелязана дейност от завода с тази ламаринка. Те най-вероятно и на повечето нови Ниви ги захвърлят немърливите монтьори още при първата смяна на маслата.
                                Да-така е Найдене.П.П.Чао-бързам,че отивам за риба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X