Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защита на предния диференциал

Аз тази ламарина която е под дифа я смених след първото по-сериозно ходене в гората . Опредалено върши работа но ако е по-дебела /или/ 2,5мм . Заводската която е отпред е поне 2/3 мм за разлика от тази под дифа 0,5/1мм мах .Не знам защо е направено така можеби за да се купуват повече деференциали .В темата по-напред я има .

Коментар

Оргиналната ламарина,която си идва с колата от задова.Това не е предпазител,тази ламарина е да намали шумовета от двигателя,би трябвало да има някаква изолация-я вата или нещо друго от тоя сорт.Тази ламарина при желание на собственика,може да се направи здрава и надеждна,като се "оребри" или както се казва да се подсили малко.

Коментар

Самата ламарина не е чак толкова зле просто местата, където се захваща към щангата се късат много лесно.Иначе, да, има изолация около 1см е дебела.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          ...Лично за мен тази защита трябва да е цяла и да започне още от бронята и да свърши със здраво захващане към стабилизиращата щанга-/нещо като на М. Паджеро/.А и визията вече ще е друга.
          А мислил ли си как ще се сваля? Може да се получи някой нещастен случай в нечий канал...
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            А мислил ли си как ще се сваля? Може да се получи някой нещастен случай в нечий канал...
            Нищо няма да се случи,ако се направи от подходящ материал за да не е прекалено тежка.Доста Тойоти Фор Рънър и Паджерота имат подобни защити и не са чак толкова тежки и трудни за демонтаж.

Коментар

E, ако този който я сваля, не мисли с главата си, може и да стане, пък и не знам, човек дето да не може да удържи 50-на килца поне за малко да се измъкне да не му падне на тиквеника
              То аз така мисля да я направя, та ми се струва, че макс 50 кила да стане??
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                E, ако този който я сваля, не мисли с главата си, може и да стане, пък и не знам, човек дето да не може да удържи 50-на килца поне за малко да се измъкне да не му падне на тиквеника
                Боби,50 кила е страшно много за такъв тип защита бе човек.....въобще за какво говорим???На мен устройството ми за теглене отзад излезе около 25кг.,като се има напредвид,че дъното на багажника ми е изградено от дебел рифел и по него вървят 12мм. шини,хванати на 6 места с болтове М12мм.Всъщност сега,при яко теглене ако ще се къса нещо то ще е направо Нивата на две.А ти за една защита отпред 50кг......???

Коментар

Я се опитай да задържиш 50 килца на ръка при качването, а с другата да търсиш мястото на болтовете или гайките.
                  Според мен защита от няколко части е по-добра идея от една цяла.

Коментар

Ето идейки за дерзаене:
                    http://niva-club.net/viewtopic.php?f=28&t=149&start=0

Коментар

• От: Защита на предния диференциал

Я се опитай да задържиш 50 килца на ръка при качването, а с другата да търсиш мястото на болтовете или гайките.
                      Според мен защита от няколко части е по-добра идея от една цяла.
                      Естесвено, че като я качвам ще я дигам с масления крик
                      Аз ще ги дигна ама няма да мога да ги държа, много време, +това аз като я слагам ще гледам да не е на канал, поне на мен ми се струва по удобно да е, на пътя, ламарината я слагам върхо мен, и си я държа без проблем
                      Утре съм за ламарина...Че този варянт ме запали много :Х:Х:Х
                      3мм ламарина мисля, че е удачна за този варянт ???
                      На мен ми харесва този варянт..
                      P.P 31 градуса на наклона стигат ли ??Смисъл сгъвката при дебелата щанга??
                      П.П2 Май няма да я правя тая картерна защита-->
                      дебелина-3мм, размер-1х248, цена-70.08
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 15-11-10, 18:17.
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ще ви кажа едно нещо,тези доработки са излишни,който давате за пример.Колегата Янко ви е дал най-лесен,бърз и достъпен начин.Ние не сме като руснаците да се впускаме в разни приключения,в който нивата е главен герой.Аз съм сигорен,даже обеден,че нашите ниви(говоря в общ мащаб,защото горе доло пътищата са едни и начина на ползване е един и същ)няма да видят камък по-голям от 20-23см,което за "нормална"нива не е препядствие.Който е да е от нас,инстинктивно ще се опита да избегне каквото и да било препядствие стоящо пред водача/колата.Аз бях намислил да направя защита от носачите,чак до началото на задния кардан,но се отказах.Това начинание е напълно безмислено,еднинствено може да се удари предния диференциал при връщане назад(каране на заден ход) и ако си сам човек,има ли кой да те напътства,тогава е друга работа.

П.С:ако някой има "излишна"заводската ламарина която пази диференциала,тази която е дадена малко по горе на снимките,готов съм да се спазаря с човека за нея,да видим дали не е ефикасна.Поздрави

Коментар

Естесвено, че като я качвам ще я дигам с масления крик
                          Аз ще ги дигна ама няма да мога да ги държа, много време, +това аз като я слагам ще гледам да не е на канал, поне на мен ми се струва по удобно да е, на пътя, ламарината я слагам върхо мен, и си я държа без проблем
                          Утре съм за ламарина...Че този варянт ме запали много :Х:Х:Х
                          3мм ламарина мисля, че е удачна за този варянт ???
                          На мен ми харесва този варянт..
                          P.P 31 градуса на наклона стигат ли ??Смисъл сгъвката при дебелата щанга??
                          П.П2 Май няма да я правя тая картерна защита-->
                          Помисли си също, че някога ще ти се наложи да сменяш масла или просто да провериш нивото на същите в някои от агрегатите под ламарините. Тези много нитове и болтове да не отнесат и някои вълшебни думи тогава...Дали пък щатните подкартерни ламарини не са си напълно достатъчни...а?

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Ще ви кажа едно нещо,тези доработки са излишни,който давате за пример.Колегата Янко ви е дал най-лесен,бърз и достъпен начин.Ние не сме като руснаците да се впускаме в разни приключения,в който нивата е главен герой.Аз съм сигорен,даже обеден,че нашите ниви(говоря в общ мащаб,защото горе доло пътищата са едни и начина на ползване е един и същ)няма да видят камък по-голям от 20-23см,което за "нормална"нива не е препядствие.Който е да е от нас,инстинктивно ще се опита да избегне каквото и да било препядствие стоящо пред водача/колата.Аз бях намислил да направя защита от носачите,чак до началото на задния кардан,но се отказах.Това начинание е напълно безмислено,еднинствено може да се удари предния диференциал при връщане назад(каране на заден ход) и ако си сам човек,има ли кой да те напътства,тогава е друга работа.

П.С:ако някой има "излишна"заводската ламарина която пази диференциала,тази която е дадена малко по горе на снимките,готов съм да се спазаря с човека за нея,да видим дали не е ефикасна.Поздрави
                            Прав си Роко, относно това колко са нужни, но поне на мен, ще ми е по спокойно, отколкото без него
                            Пък сега както и нямам никаква защита, направо ми е на лед, корема..
                            П.П Колкото до колегата blackfirefly, колега, аз това най-напред го измислих, продупвам точно на пробките дупки на дифа и на картера и си решавам проблема, колкото до смяната на маслото, има още бая километри, да навъртя
                            П.П2. Аз с тези нитове няма да го правя.С заварка Няма смисъл от толкова, нитове и болченца
                            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 15-11-10, 19:52.
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

П.С:ако някой има "излишна"заводската ламарина която пази диференциала,тази която е дадена малко по горе на снимките,готов съм да се спазаря с човека за нея,да видим дали не е ефикасна.Поздрави[/QUOTE]

Ако искаш аз ще ти подаря моята . Малко е чукната но на харизан кон зъбите не се гледат .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0001.jpg
Прегледи:1
Размер:191.0 КБ
ID:5228947Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0002.jpg
Размер:161.3 КБ
ID:5228946

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                                Ако искаш аз ще ти подаря моята . Малко е чукната но на харизан кон зъбите не се гледат .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0001.jpg
Размер:191.0 КБ
ID:5228947Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0002.jpg
Размер:161.3 КБ
ID:5228946[/QUOTE]

Колега, ако е още при теб тази ламарина, ще можеш ли да ми измериш тези 4-те разтояния???
                                Ето снимка.. Че мисля така да я правя..
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-11-10, 14:42.
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X