Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защита на предния диференциал

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Колега, най-лесни е да ти я изрежат с лазерно рязане на ламарини. Също и да ти я огънат, излизало някаде 15-20 лева.. Хем ти я изрязват точно по копието на твойта, пък ако си по точен с оксижена може по твойта да си я отрежеш..
    Благодаря, Бобчо, но мнението ти ще има стойност, ако ми препоръчаш майстор с име и адрес. Иначе го приемам като коледно пожелание.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Благодаря, Бобчо, но мнението ти ще има стойност, ако ми препоръчаш майстор с име и адрес. Иначе го приемам като коледно пожелание.
      Далечко си колега, в Пловдив знам много майстори, но за София хич, пък не вярвам да дойдеш за една защита, до Пловдив
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Във връзка с темата - знаете ли някой в София или близките околности, който да ми изреже по старата ламарина нова от поне 1 мм стоманена ламарина и каква ще препоръчате?

Коментар

И аз съм се навил за такава защита. Ще разуча къде и как и ще ти пиша да се комбинираме. Обмислям и другото подобрение - рама на раздатката.

За много години на всички !
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            ... Ще разуча къде и как и ще ти пиша да се комбинираме. Обмислям и другото подобрение - рама на раздатката.
            Много добре. Имам бегъл спомен за модерна железарска работилница в двора на Ворошилов - може да видиш и там, ако ти е на път. А за рамата - питай Филип, той беше сътворил такова приспособление.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              И аз съм се навил за такава защита. Ще разуча къде и как и ще ти пиша да се комбинираме. Обмислям и другото подобрение - рама на раздатката.

За много години на всички !
              Зависи, каква рама имаш впредвид, защото имаше една, която като се сложи, се намалява клиренса на раздатката, всмисъл, при преминаване на препядствия като големи камъни и тем подобни подчти винаги се закача в раздатката..И като я свалиш с няколко сантиметра "РК" ще закача повече.. Следователно в нормалните коловози, които си минавал преди, може сега да закача(със рамата)..То това беше и причината колегата които я беше сложил, да я махне(по спомен, имаше снимки някаде по форума, но къде са ...) Не е ли по добре да и направиш трета опора ??
              За много години, живи и здрави..
              П.П След като се поразрових в търсачката видях тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/show...EA%F3%F2%E8%FF
              Поразгледай колега Axlastro има хубава информация за рамите и чертежи схеми и тем подобни..
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 03-01-11, 19:54.
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                Зависи, каква рама имаш впредвид, защото имаше една, която като се сложи, се намалява клиренса на раздатката, всмисъл, тя е най-ниско и като и сложиш рама, става още по-ниска, следователно в нормалните коловози които си минавал преди, може сега да закача..То това беше и причината колегата които я беше сложил, да я махне(по спомен, имаше снимки някаде по форума, но къде са ...) Не е ли по добре да и направиш трета опора ??
                За много години, живи и здрави..
                П.П След като се поразрових в търсачката видях тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/show...EA%F3%F2%E8%FF
                Поразгледай колега Axlastro има хубава информация за рамите и чертежи схеми и тем подобни..
                Бобчо,малко се бъркаш.Раздатката не е най-ниската точка на Нивата и е възможно тя да опре в земята само при преминаване през много остра бабуна или гърбица.Иначе в коловозите винаги първо опират краищата на носачите и задния диф,защото те са най-ниските точки.РК в коловоз няма как да ти опре,защото тя е на над 30см. от земята.В дълбоки коловози съм оставал не веднъж,но досега РК никога не ми е опирала в тях.Винаги са опирали носачите и задния диф.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                  Бобчо,малко се бъркаш.Раздатката не е най-ниската точка на Нивата и е възможно тя да опре в земята само при преминаване през много остра бабуна или гърбица.Иначе в коловозите винаги първо опират краищата на носачите и задния диф,защото те са най-ниските точки.РК в коловоз няма как да ти опре,защото тя е на над 30см. от земята.В дълбоки коловози съм оставал не веднъж,но досега РК никога не ми е опирала в тях.Винаги са опирали носачите и задния диф.
                  Те че опират 1ви носачите това се знае, все пак това са носачите.....Аз така помня, че бяха писали..Пък не знам колко е вярно..Може и да е грешно.. Но помня, че при преминаването на един бая голям камък, по поречието на една река, ми закачи 1во Рк, после картаните, но там се натресах баш на камъка..Та затова си и останах там, но излезнах...
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ами не е вярно.Само се замисли,ако РК кутия е най-ниската точка какво ще се получи???Още на първото по-сериозно опиране подът на колата ще бъде смачкан и тампоните,които я държат накъсани.Сега ме разбра,нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Ами не е вярно.Само се замисли,ако РК кутия е най-ниската точка какво ще се получи???Още на първото по-сериозно опиране подът на колата ще бъде смачкан и тампоните,които я държат накъсани.Сега ме разбра,нали?
                      Да, прав си, не може да е най ниската точка, не е по ниска от дифовете това се знае.. Не споря, че е най-ниската точка, просто така съм чел, че зарди това махат тази защита на РК, пък не всяка информация е вярна по интернет..
                      Малко поуспамихме темата, ама спираме..
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Много добре. Имам бегъл спомен за модерна железарска работилница в двора на Ворошилов - може да видиш и там, ако ти е на път. А за рамата - питай Филип, той беше сътворил такова приспособление.
                        Рамата ми отлежава боядисана, но недонапасната и нетествана (сиреч "полуготова за употреба"). Клиренсът на чертеж и по план намалява с незначителни милиметри. За сметка на това изработката от вингел дойде може би малко по-тежка от очакваното.

Ето снимка на хубавицата: http://www.cphpvb.net/wp-content/upl...a_razdatka.jpg

Тампоните на раздатката лягат върху дупчиците. Оказа се, че рамата можеше да е доста по-къса, съответно може да стане и по-лека, но следвах един чертеж на руснаци. Според "инженерните проучвания" и така ще е добре.

Най-вероятно никога няма да я използвам обаче. Минаха ми мераците за този вид "тунинг".

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Рамата ми отлежава боядисана, но недонапасната и нетествана (сиреч "полуготова за употреба"). Клиренсът на чертеж и по план намалява с незначителни милиметри. За сметка на това изработката от вингел дойде може би малко по-тежка от очакваното.

Ето снимка на хубавицата: http://www.cphpvb.net/wp-content/upl...a_razdatka.jpg

Тампоните на раздатката лягат върху дупчиците. Оказа се, че рамата можеше да е доста по-къса, съответно може да стане и по-лека, но следвах един чертеж на руснаци. Според "инженерните проучвания" и така ще е добре.

Най-вероятно никога няма да я използвам обаче. Минаха ми мераците за този вид "тунинг".
                          Ами освен да ми я запазиш и да се разберем за цената...
                          Александър

Коментар

Давам ти я, монтираш си я и ако си доволен - чак тогава черпиш мен и Стефан с бира на принципа "колкото поеме таа вечер" (той Стефан не е участвал в дизайна и производството на точно този продукт, но напоследък вървим в комплект в пиенето). Пиши на ЛС.

Коментар

Във връзка с темата - знаете ли някой в София или близките околности, който да ми изреже по старата ламарина нова от поне 1 мм стоманена ламарина и каква ще препоръчате?
                              Аз мога да ти изрежа такава стига да имаш материал . Без пари само срещу обмяна на опит .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                                Аз мога да ти изрежа такава стига да имаш материал . Без пари само срещу обмяна на опит .
                                Добре, имам шаблона, но не знам каква ламарина да купя, трябва да е по-здрава и да не гние бързо. Някой има ли идея?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X