Преди да отидеш при газаджията провери свещи - луфт 0.8мм, кабели, капачка, палец.Буската на датчика на Хол и тази на комутатора е хубаво да ги напръскаш с нещо мазничко, тази на датчика се случва да корозира.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лада нива безкрайни ремонти
Свий
X
-
Тези които и дават по каталог. Аз я карам моята с НЖК. Ама дали заради газта не бяха с една единица по-студени...
P. S. Верни са ми били спомените #501 https://offroad-bulgaria.com/forum/%...2%D0%B0/page34
Последно редактирано от kameno karp; 05-04-21, 22:52.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
днес я разкарах пак на тръни,отново няма и капка масло от раздатката нямаше и прекъсване, на ниски обуроти двигателя работи много добре направо мърка,форсира си се идеално и на двете горива ,маслото в мотора е чисто все едно сега съм го сипъл
Коментар
-
Коментар
-
Ебаси, да не съм виждал нова руска техника да ме уплашиш
Клипчето с буханката, ако не ме лъже паметта го бях споделял във форума.И за него въобще не си прав, според мен му е залепнал електрода и човека хич не си е играл да го отлепя
И пак да те питам - ти защо работиш с руска техника? Нима не можеш да управляваш трактор с еленче?
-
-
Да ви кажа честно с рака на сърце много дълго време се двоумих какво да взема от четирите - витара, фероза,кия или лада но така и не можах да намеря не гнили първите 3 не че не мога да си ги изкърпя но за толкова пари и кърпене бюджета ми беше 4000 и евентуално още 1000 за ремонт ,ладата я взех поради няколко факта който за мен бяха решаващи,няма и точка ръжда а да не говорим за гнило от долу оригиналното покритие си беше-напръсках го с някакво защитно като антикор,има малко ръжда на снадките на кълниците другия фактор който ме склони към нея е че е на малко километри гаражна карана от дятка по някога но проблема е че последните 2 години е била в не правилните раце на младок който се е опитвал да я мъчи по офроуд
Коментар
-
може и да сгреших с нивата ,но както казах за тия пари друго на нейното ниво не намерих,все си мисля че 5-6 хиляди километра на година за лов и риболов без мъчене по тежки чукари би се справила , то ще си покаже във времето
Коментар
-
Просто не се вкарвайте във Филми. Карайте и ремонти само ако са "аварийни". Проходимостта зависи и от степента на прежаленост.
- Аз лично Нивата (Тайга) Я изтраях кратко-много възли ме дразнеха и след ремонти по двигател,трансмисия,купе ............... просто се разделих с нея.
-
Подкрепям колегата Петков, ако се мъчиш да я правиш перфектна няма да стане, тя от завода не е била.Ако се справяш с руския можеш да прочетеш из техните форуми има неща, които си струва да се префасонират вместо да ти тровят нервите.Иначе за такава експлоатация е идеална и веднъж като я приведеш в изправност ще ти служи дълго.Щом не е изгнила напълни гредите с парафин, това е най-доброто, което можеш да направиш за колата - ръждата им е основният враг.
-
-
Да обедих се че перфектна от към ходова част не става първо разкарах руските гуми мисля медвед бяха 235-75-15 всичко съм сменил от пред и от зад втулки тампони всичко беше износено много,шарнири,карета по деферинцяли и полуоски трагични най интересното ми беше че когато я взех я карах около час в гора с доста сняг и колувози нямаше да тропне ни да хлопне и така до втората седмица се почна всеки ден се обаждаше по нещо и я почнах сега е добре само маслото дето ми изби от оста на бързи и бавни ми е на мисъл,и от тогава и неще да избие пак
Коментар
-
Покарай малко, и пак ще говорим.
Всеки ден минавам покрай един комшия който винаги е или под нивата, или е отворил капака. Вярно, че и колата му е старичка, ама пък миналата година я беше разглобил на съставни части, беше купил още една-за части, и от двете събра една. Уж всичко сменяше с ново, стягаше я за дълго.
-
Което не е годно. Обикновено две еднакви машини дават еднакви дефекти и износват едни и същи части.
Та което се налага-не търси втора употреба, но запазено, а слага ново.
Какво точно е сменил и кое е останало старо-не знам, не сме приказвали чак толкова задълбочено.
Има го и фактора "стара машина". Нова кола, колкото и да е скапана-все някое време се движи без особени проблеми.
Обаче като остарее...
-
-
днес регулирах луфта на волана беше окуло 5-6 сантиметра оставих го на 1,5-2 см горе долу, не знаех колко трябва да е малко трудно се бърка под сервото но с разни приспосубления стана,маслото не съм го сменял само му долях 60-80 грама още когато сменях всичките
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар