Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лада нива безкрайни ремонти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Преди да отидеш при газаджията провери свещи - луфт 0.8мм, кабели, капачка, палец.Буската на датчика на Хол и тази на комутатора е хубаво да ги напръскаш с нещо мазничко, тази на датчика се случва да корозира.

Коментар

буксите ги напръсках с контактен спрей кабелите са нови капачка и палец почистих само свещите не съм мерил но го имам на предвид

Коментар

По принцип на Нива всеки слага каквото му падне. Та не е изключено да са просто някакви свещи. Та като ги свалиш, виж и дали са правилните.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

и кои са правилни те

Коментар

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            NGK BPR6ES/ BPR7ES
            Щом си на газ по-удачно е с 7.

Тези които и дават по каталог. Аз я карам моята с НЖК. Ама дали заради газта не бяха с една единица по-студени...
          P. S. Верни са ми били спомените #501 https://offroad-bulgaria.com/forum/%...2%D0%B0/page34
          Последно редактирано от kameno karp; 05-04-21, 22:52.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

днес ги погледнах свещите са NGK BPR6ES и са нови,сетих се че ги бях гледал преди да отида при газаджията и бяха бяли сега са керемидени и четирите са на 0,8

Коментар

днес я разкарах пак на тръни,отново няма и капка масло от раздатката нямаше и прекъсване, на ниски обуроти двигателя работи много добре направо мърка,форсира си се идеално и на двете горива ,маслото в мотора е чисто все едно сега съм го сипъл

Коментар

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Да се обзаложим ли докога всичко ще е в тази кондиция?

• Kirilpm
                Kirilpm коментира
                Редактиране на коментар
                Двигателя на нивата е в състояние да зарови 2 купета на нива, и 2-3 двигателя на най-препоръчвания джип във форума - Кия Спортидж.

имаш предвид че като кола не е надежна или нещо по конкретно

Коментар

• Kirilpm
                Kirilpm коментира
                Редактиране на коментар
                Ебаси, да не съм виждал нова руска техника да ме уплашиш
                Клипчето с буханката, ако не ме лъже паметта го бях споделял във форума.И за него въобще не си прав, според мен му е залепнал електрода и човека хич не си е играл да го отлепя

И пак да те питам - ти защо работиш с руска техника? Нима не можеш да управляваш трактор с еленче?

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                По принуда. Иначе няма и да я погледна. Ама за еленче пари нцъ.
                Имам едно де, дето не съм му платил и една стотинка още. Мога да ти правя сравнения до утре сутринта.

• Kirilpm
                Kirilpm коментира
                Редактиране на коментар
                Ами и аз за еленче пари нцъ и за тойота ленд крузер пак нцъ, иначе знам какво да си взема.
                Но във форума когато някой пита за джип - приготви си 15 бона иначе оди пеш бе!

Да ви кажа честно с рака на сърце много дълго време се двоумих какво да взема от четирите - витара, фероза,кия или лада но така и не можах да намеря не гнили първите 3 не че не мога да си ги изкърпя но за толкова пари и кърпене бюджета ми беше 4000 и евентуално още 1000 за ремонт ,ладата я взех поради няколко факта който за мен бяха решаващи,няма и точка ръжда а да не говорим за гнило от долу оригиналното покритие си беше-напръсках го с някакво защитно като антикор,има малко ръжда на снадките на кълниците другия фактор който ме склони към нея е че е на малко километри гаражна карана от дятка по някога но проблема е че последните 2 години е била в не правилните раце на младок който се е опитвал да я мъчи по офроуд

Коментар

може и да сгреших с нивата ,но както казах за тия пари друго на нейното ниво не намерих,все си мисля че 5-6 хиляди километра на година за лов и риболов без мъчене по тежки чукари би се справила , то ще си покаже във времето

Коментар

• petkov_bb
                  petkov_bb коментира
                  Редактиране на коментар
                  Просто не се вкарвайте във Филми. Карайте и ремонти само ако са "аварийни". Проходимостта зависи и от степента на прежаленост.
                  - Аз лично Нивата (Тайга) Я изтраях кратко-много възли ме дразнеха и след ремонти по двигател,трансмисия,купе ............... просто се разделих с нея.

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  Подкрепям колегата Петков, ако се мъчиш да я правиш перфектна няма да стане, тя от завода не е била.Ако се справяш с руския можеш да прочетеш из техните форуми има неща, които си струва да се префасонират вместо да ти тровят нервите.Иначе за такава експлоатация е идеална и веднъж като я приведеш в изправност ще ти служи дълго.Щом не е изгнила напълни гредите с парафин, това е най-доброто, което можеш да направиш за колата - ръждата им е основният враг.

Да обедих се че перфектна от към ходова част не става първо разкарах руските гуми мисля медвед бяха 235-75-15 всичко съм сменил от пред и от зад втулки тампони всичко беше износено много,шарнири,карета по деферинцяли и полуоски трагични най интересното ми беше че когато я взех я карах около час в гора с доста сняг и колувози нямаше да тропне ни да хлопне и така до втората седмица се почна всеки ден се обаждаше по нещо и я почнах сега е добре само маслото дето ми изби от оста на бързи и бавни ми е на мисъл,и от тогава и неще да избие пак

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Покарай малко, и пак ще говорим.
                  Всеки ден минавам покрай един комшия който винаги е или под нивата, или е отворил капака. Вярно, че и колата му е старичка, ама пък миналата година я беше разглобил на съставни части, беше купил още една-за части, и от двете събра една. Уж всичко сменяше с ново, стягаше я за дълго.

• Kirilpm
                  Kirilpm коментира
                  Редактиране на коментар
                  .....беше купил още една-за части, и от двете събра една. Уж всичко сменяше с ново.....

Дай да се уточним сменяше всичко с ново или от две събираше една?

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Което не е годно. Обикновено две еднакви машини дават еднакви дефекти и износват едни и същи части.
                  Та което се налага-не търси втора употреба, но запазено, а слага ново.
                  Какво точно е сменил и кое е останало старо-не знам, не сме приказвали чак толкова задълбочено.

Има го и фактора "стара машина". Нова кола, колкото и да е скапана-все някое време се движи без особени проблеми.
                  Обаче като остарее...

днес регулирах луфта на волана беше окуло 5-6 сантиметра оставих го на 1,5-2 см горе долу, не знаех колко трябва да е малко трудно се бърка под сервото но с разни приспосубления стана,маслото не съм го сменял само му долях 60-80 грама още когато сменях всичките

Коментар

• Chicho1
                  Chicho1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  3 сантиметра по окръжноста на волана

• galin79
                  galin79 коментира
                  Редактиране на коментар
                  толкова трябва да е ли на около 2 сантиметра горе долу ми се струва много добре

Как обра луфта?

Коментар

като понатегнах от кутията

Коментар

Разви гайката и после с отверката навиваш или отвиваш?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 0 потребители и 8 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                    X