Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нива или друг джип

верно е че повече ремонти ама парите не ги даваме на веднъж по МНОГО да се чудиш стадо агнета ли си купил

Коментар

Като почетох по темата (честно казано, не успях да прочета всички мнения, 'щото ми се спи), споделям:
      Карам (служебно) Нива бая години. С последната, по груби сметки имам за една година 50 000км. Повече от половината - по черно. Като казвам по черно - имам навика да минавам с кола там, където хората пеша не минават.
      Нивите си имат бая кусури. За една година 4 пъти имам проблеми със скоростната кутия - или се трошат зъбите, или се отлепят зъбните колела (5та). Успях да прехвърля и зъб на ангренажната верига. Сменях амортисьори, кабели, марчкучи, тампони, бе, все имаше по нещо. В момента ми сълзи антифриз от маркуча към парното и четвърта изключва когато си поиска. Както и да е.
      Тази вечер падна под -5грд. На опела май му е пуканта капачката - не запали. На пасата - беш ли му маата к'во му е - с нови подряващи свещи и бош акумулатор на 1 месец - ма и той не запали, че зе да му пада много и го оставих, без да го мъча, дано утре, като се стопли го вдигне и запали.... Нивата каза бръммм и тръгна. Имаше верижна катстрофа на леда - 6-7 коли. Минах по тротоара и си свърших работата.
      Нивата е много добра за кал, сняг, лед, поле, ниви, бе, не напразно е наречена Нива. Проблем са и дълбоките коловози, щото си ляга на диференциалите и е жалка картинка. Или ако има високи чукани или камъни по пътя. В нея се събират двама с мойте размери, инструмент, две кучета и некоя друга пушка.

Руснака си го е казал много ясно - Нивата е лек автомобил с повишена проходимост. За яснота - УАЗ-ът е "внедорожник", sorry, ама нямаме таква българска дума.

Честно казано, винаги имам едно на ум, когато се завирам с Нивата в кучия .... До сега, по черно не ме е изложила, обаче съм много по-спокоен на командирския джип.
      Вчера с нейна помощ съборих и разпарчедосах три бракониерски чакала (има снимки, ако някой се интерсува).

Дали да си купиш Нива или не, зависи най вече от това, за какво имаш намерение да я ползваш. Аз я имам като компромисен вариант. Върши работа, но не доставя необхдимото удоволствие.. Като собствената жена след 15 години брак.... Ама дали си заслужава, да хванеш нещо чуждо...

А и жената хич не е доволна... От както карам предимно Нива, центъра на тежестта ми взе да се измества надолу - т.е, килограмите са горе долу същите (95) обаче се придвижиха към корема...
      Бе друго си е да караш ЖИП с тон и двеста жълъд в чували и 12 циганина... без серво....
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Ако взема да ти разкажа моите "басни" които съм изпитал на кожата си ще си продадете всички Нивите. Ако искате да се обективни преместете анкетата в общия форум, а не в този за любителите на Ниви където всички сте предубедени. Истината е че Нивата е голяма беля...
        Е,чак пък толкова да сме предубедени!!! Просто мисля,че не е добре да бъдем толкова крайни в оценките си.Едва ли има някой,който да твърди,че Нивата е върха на сладоледа,а и едва ли има някой,който да не е изпитвал по някакъв начин екстрите на руското автомобилостроене!
        Просто моята кола засега не ми създава проблеми и ми върши работа по предназначението си.Според мен самият спор "Нива или друг джип" си е доста безсмислен.Всичко е въпрос на възможности ,предпочитания и ред други.Нека не нареждаме Нивата до редица квалитетни марки и да се впускаме в безумни сравнения!

Коментар

Абе до кога ще дискутирате тази безмислена тема. Аз карам Нива. Еди кой си се вози на истински джип ама жена му е грозна, а на всичкото отгоре му слага и рога. Така мисля аз - той обаче я боготвори. Следите ли ми мисълта, а? Всичко е въпрос на личен избор, предпочитания и възможности. Така, че нека да не се опитваме да налагаме своите вкусове и разбирания. Ха сега кажете кои са по-хубави - блондинките или брюнетките...
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            ... В 99% от случаите джип на старо издържа повече и по-лоша експлоатация без да създава проблеми от нова Нива...
            Има и по-голяма трагедия:

В 99% от случаите НИВА на старо издържа повече и по-лоша експлоатация без да създава проблеми от нова Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Има и по-голяма трагедия:

В 99% от случаите НИВА на старо издържа повече и по-лоша експлоатация без да създава проблеми от нова Нива.
              Нищо ново.....май такива твърдения са валидни за цялото съвременно автомобилно производство. Или поне много хора говорят точно това...

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                Абе до кога ще дискутирате тази безмислена тема. Аз карам Нива. Еди кой си се вози на истински джип ама жена му е грозна, а на всичкото отгоре му слага и рога. Така мисля аз - той обаче я боготвори. Следите ли ми мисълта, а? Всичко е въпрос на личен избор, предпочитания и възможности. Така, че нека да не се опитваме да налагаме своите вкусове и разбирания. Ха сега кажете кои са по-хубави - блондинките или брюнетките...
                Браво,е това и аз исках да кажа!!!!!

Коментар

Изобщо не съм съгласен,че стария автомобил е по-добър от новия. Освен в случаите, ако на някой му се иска така за успокоение.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    Изобщо не съм съгласен,че стария автомобил е по-добър от новия. Освен в случаите, ако на някой му се иска така за успокоение.
                    Фактът е най-упоритото нещо на света, колега...
                    Сравнявам старата Нива 1.6 на един познат и моята бивша чисто нова 1.7...
                    Беше несравнимо по-надеждна и видимо с просто око по-добре изпълнена.
                    Аз лично предпочитам гнила ТЛК пред нова Нива.
                    Познай защо смених хубава нова "кола" с 25-годишна японска бабичка?
                    ВЕрвай ми - не съм мазохист или извратен...
                    "Случайно" имам нещо общо и с УАЗ, но той поне е правилен като концепция и си струва да се цапаш по него, докато с нивата нещата не стоят точно така...
                    Последно редактирано от Scrapheap; 18-12-07, 11:43.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Фактът е най-упоритото нещо на света, колега...
                      Сравнявам старата Нива 1.6 на един познат и моята бивша чисто нова 1.7...
                      Беше несравнимо по-надеждна и видимо с просто око по-добре изпълнена.
                      Аз лично предпочитам гнила ТЛК пред нова Нива.
                      Познай защо смених хубава новата "кола" с 25-годишна японка?
                      ВЕрвай ми - не съм мазохист...
                      "Случайно" имам нещо общо и с УАЗ, но той поне е правилен като концепция и си струва да се цапаш по него, докато с нивата нещата не стоят точно така...
                      Може ли малко по-конкретно за по-доброто и по-надежно изпълнение на старата Нива, а и за избора на 25-годишна японка. Само не ми казвай, че всичко по тази японка е оригинално и я подържаш с оригинални резервни части. Ако нещо си заменил с друго просто не е същото. Лично мнение.
                      Има и една подробност която мисля трябва да се отчете. Това е, че в България вкарват незнам си какви качества от каквото и да било. Скоро ще ви покажа какви сепаратори се монтират на нивите които заминават за Германия и какви за тук. Незнам как някои вносители на Лада Нива покриват с това нещо Евро 4 след като само вентилацията на резервоара е на Нива Евро 2. За съжаление всички гнилочи са в BG.

Коментар

Старата Нива пак вие като новата, но не се налагаше да се държи скоростния лост, за да не изхвърля 4 (5-а нямаше)
                        Скоростната кутия се сваляше по-рядко.
                        Таблото и всичко вътре е от по-добри материали и не се рони и дрънчи. Лагерите на предните главини живееха повече. Ръждата на 12-годишната Нива беше съпоставима с тази на 3 годишната.
                        През уплътненията на челното стъкло не валеше.
                        Миризмата на бензин беше по-слаба.
                        Секторната кутия имаше по-поносим луфт. Кантарът на задните спирачки работеше що-годе коректно. Маркучите на водните съединения не се цепеха постоянно.
                        Кранчето на парното не се опитваше да попари пътуващите.
                        И куп още непрекъснати изненади.
                        Колкото до японкИТЕ - имам два стари трупъра. Единственото неоригинално на единя е шасито, което аз съм си правил. Колата е 83 г - образец за неподдържане и занемаряване.
                        Ръждата е проблемът на тези коли.
                        Вторият Трупър е 88г., няма и следа от ръжда и е с оригиналната боя. Единят е на километри, които нивата няма да доживее дори с много ремонти..
                        А другият на 130 000... и е без забележки
                        Всеки ден карам минимум по 100 км. и Нивата хич не беше убедителна. Не знаех кога ще стигна на работа и с какви приключения. Иначе не е лесно да се откажеш от нова кола, купена с желание, последвано от разочарование.
                        Сегашният и собственик я ремонтира постоянно и често иска на заем кола, но е също толкова фанатизиран на тема Нива и не спира да я хвали... (Странно разбиране)
                        Последно редактирано от Scrapheap; 18-12-07, 13:58.

Коментар

Явно съм късметлия, защото не съм имал подобни главоболия. На старата десет годишна Нива 1.7 купена някъде около 96 г. която беше и служебна /разбирай карана от разни хора/ съм имал проблеми само с предна дясна главина със счупени лагери и разбира се блокирала. Другият проблем беше задния диференциал който от нов виеше, но го оправиха в гаранционния сервиз. Не мога да кажа скакво точно е било защото не съм се занимавал тогава.
                          За новата Нива ще видим...за сега имам проблем с мириса на бензин в купето, но след като сменя сепаратора мисля, че всичко ще бъде ОК. Трябва да сменя и северинга на задния диференциал откъм кардана защото се омаслява, но това на пролет.
                          А виенето си е запазена марка на модела.

Коментар

От сърце ти желая да нямаш други ядове с нея.
                            Моята беше 2000г., карана от мен до 2004г.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              От сърце ти желая да нямаш други ядове с нея.
                              Така да бъде.
                              Благодаря за пожеланията!

Коментар

• До: Re: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от ferdun Преглед на мнение
                                благодаряви колеги незнам дали 6те е за добре но сам си поричал опел фронтера 2.0 бензин 115 кс 94 год
                                Колеги, не знам, що се хАбиме да обясняваме плюсовете и минусите на Нивата - човекът отдавна си е решил проблема...

С колата, не с правописа.
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X