здравейте,за седмица прочетох много вав форума но от това което чета сам на мнение че за мен ще е по-добре да си купя някоя стара евтина Нива и да вложа още толкова за да нямам големи ядове.а ако можи да ми препоръчате друг джип без паджеро и ако можи и да е с по ниска цена.благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нива или друг джип
Свий
X
-
Re: Нива или друг джип
Чакай сега, за какво ще ползваш джипа, какви неща очакваш от него? Защо ще даваш доста пари за нещо в което ще вложиш още толкова, при положение че крайния резултат пак ще е далече от нещо истинско? Аз съм имал имане-даване с Нива и никога повече няма да се кача на такова нещо (не го наричам автомобил)....Първоначално публикуван от ferdun Преглед на мнениездравейте,за седмица прочетох много вав форума но от това което чета сам на мнение че за мен ще е по-добре да си купя някоя стара евтина Нива и да вложа още толкова за да нямам големи ядове.а ако можи да ми препоръчате друг джип без паджеро и ако можи и да е с по ниска цена.благодаря ви предварително.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Само Нивоводите ще те подкрепят, всеки който е успял да се качи на нещо по-читаво вече не се е върнал...Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнениеАбе защо ни обиждаш машините бре
!
НИВОВОДИ подкрепете ме!
Хич не обичам крайни твърдения, но по-голямо дърво от Нива не съм карал....Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Дима, не съм съгласен с теб. Ще подчертая че всеки има право на собствено мнение и нямам желание да те оборвам или да ти сменям мнението. Но моето лично мнение е че Нивата има както всичко друго и своите предимства и своите недостатъци... И сред нашите 12 4х4 автомобила има и една Нива. И тя е там поради нейните предимства...
Коментар
-
Аз бях на мнетието на Венци до преди месец. Слушам всички ги хвалят а и общо взето в гората се движат.
Обаче откакто на разходките идват две Ниви и имах взимане даване с окачването на едната съм твърдо на мнението на Куадра. Всички предимства се изпариха. За минаване Нивата може и да мине през повечето места където и другите но и е много трудно. Наи много и пречат малката мощност и малкия ход на предното окачване. Ако изобщо 3см може да се нарече ход. Спокоино можеха да сложат един винкел вместо амортисьор.
Верно лека е но за да не потъва в блатата и трябват гуми поне 235 а толкова големи освен че няма сила да ги завърти и не могат да влезнат в калниците.
Като конструкция само недостатъци виждам.
Единственото и преимущество е ниската цена като нова защото втора употреба е дори по скъпа от джипките в малкия клас.
Ааа частите са евтини. Трябва сам да си ги сменяш защото времето за ремонти е много и ако плащаш на сервизи излиза скъпо.Последно редактирано от kinex; 30-04-07, 09:56.
Коментар
-
Пламене, къде го мериш тоя 3см. ход на Нивата отпред? На колелото (едва ли?) или вътре? Въобще Нивата е една от 'джипките' с много добри ходове още от завода (imho).
С Димата съм съгласен за Нивата (и въобще за руските джипки) в тази част, че винаги проявяват характер, държат те буден, както казваше Алекс с неговия Хънтър и трябва сърце и любов за да ги караш.
Но така са например и английските Уазки. За Американските не зная, Тойотата е друго, да не предизвиквам клубни спорове обаче..
Но пък ако погледнете руснаците какво правят с Нивите...
На въпросите на колегата ferdun:
1) Не бих тръгнал да възстановявам стара Нива, амортизациите са твърде големи, като се вземе впредвид и самоносещата конструкция, но разбира се за всичко има и изключения, сещам се за Явор (Dorzi).
2) Какъвто и да джип да се вземе за каране, за да стане, в общи линии сметката е около или поне х2 на първоначалната инвестиция (цената на покупката). Разбира се, в зависимост от цели, вкусове, сърце, време и пари
...
Коментар
-
Яро съгласен съм с теб, на мен ми направи впечатление нещо много простичко - Нивата се ползваше единственно за движение по пътищата и съвсем лек офроъд да се стигне до някой обект веднъж на 2 месеца. И при тези условия на експлоатация за 3 години и се смени всичко без двигателя, при все че беше чисто нова, и цената и се доближи до ново Чероки от магазина. Е питам се, защо трябва да се дават пари за да се поддържа във фабричен вид нещо (не говоря за тунинг и улутшайзинг) което се ползва в условия в които всеки нормален джип ще се справя без проблем и ще му плащаш само консумативите?
Ако си я купуваш с еднозначната идея да я изтърбушиш от тунинг и каране там където ще се чупи и ще я правиш може би има смисъл, но иначе не.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
На ограничителните тампони го меря от една седмица че е по лесно. 3см с мачкане на тампоните. За целия ход говоря. На горе и на доло. От вън на гумите е повече но не ми е трябвало. И го сравнявам с другите пак при тампоните. Витара например.
Сигурно имаш впечетления за голям ход на задния мост. Според мен това не може да компенсира предния.
Коментар
-
Пламене не мисля че е корекно да замерваш хода там - при различни дължини на рамото хода на колелото ще е различен при един и същи ход при тампона. А при безкрайно дълго рамо хода също ще е безкраен...Така че мери го на гумата за да са ясни действителните ходове.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Съгласен съм, но има значение и кой стопанисва и как поддържа колата. Не казвам, че вие сте били немърливиПървоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеЯро съгласен съм с теб, на мен ми направи впечатление нещо много простичко - Нивата се ползваше единственно за движение по пътищата и съвсем лек офроъд да се стигне до някой обект веднъж на 2 месеца. И при тези условия на експлоатация за 3 години и се смени всичко без двигателя, при все че беше чисто нова, и цената и се доближи до ново Чероки от магазина...
, но примерно Пламен (Петров) с почти чисто нова Нива мина експедицията Рила-Родопи-Сакар-Странджа миналата година и резултата беше един скъсан калобран и нищо повече за тези 1000+км.
Нивата си подскача по принцип и според мен това е от недостатъците на твърде късото междуосие.Първоначално публикуван от kinex...Ти нали си карал Нива. Според теб защо и подскача предницата.
Коментар
-
Колега , аз смятам че въпроса ти е провокативен и придизвиква излишна дискусия , за да можем да сме ти полезни бъди по конкретен без да обидиш никоиПървоначално публикуван от ferdun Преглед на мнениездравейте,за седмица прочетох много вав форума но от това което чета сам на мнение че за мен ще е по-добре да си купя някоя стара евтина Нива и да вложа още толкова за да нямам големи ядове.а ако можи да ми препоръчате друг джип без паджеро и ако можи и да е с по ниска цена.благодаря ви предварително.
От мен при избор на кола наи важно е за какво ще я исползваш , няма универсална марка автомобил , и всяко предимство е възоснова на неиния недостатакsigpicаз съм шефа на боклука
и ако не ме слушаш ,,,,,,
0878 33 81 37 по всяко време
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар